Jump to content

Hjort94

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Hjort94's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Planen er å ha den til hjortejakt her på vestlandet og det blir nok ein del gåing, så det er fint om den ikkje veger så alt for mykje eller er alt for stor. Da e jo òg ein fordel om den dempe brukbart Tenkte helst å ikkje legge meir enn maks 3 lapper i det. Er det noken som har noen tall på hva en brukbar demper og gjenging av løpet koster?
  2. Eg har ei sako finnbear rifla i 30.06 som eg vudera å montera lyddempar på. Noken forslag?
  3. Eg har nylig kjøpt ein Tikka kombi i 12/70 / 222 og lurer på om eg kan skyte stålhagl under jakt? Eg er usikker på årsmodell, men meiner modellen heiter M07. Selger av våpenet sa at han berre hadde brukt bly, men han hevda det kunne skyte stål. Er det nokon som veit dette sikkert?
  4. Tingen er det at eg lurte på om han som utga seg for selger var eiger av våpenet. No har eg ringt onkel blå og han bekrefta at det var ingen ting å bekymre seg for Selger var eiger og registreringsnummer stemte
  5. Eg personlig hadde tenkt på å kjøpe et våpen til samme jaktbruk: hare, rype og rev. Eg har no endt opp med eit Tikka M07 våpen i kaliber 12/70 og 222. 222 er eit ganske flattskytende kaliber og kan her i Norge brukast opp til rådyr størrelse. Det er ein klar fordel med 223 i forhold til 222 og det er pris, og grunnen er at det er eit vanlegare og meir produsert kaliber. Link til et våpen som er tilsvarande det eg kjøpte: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=26130019 Lykke til med valget!
  6. Eg lurte på om en feks kunne søke det opp på nettet, men politiet har det vel i sin database. Får vel ta turen i mårra for å sjekke opp i det.
  7. Jeg er i ferd med å kjøpe meg et brukt våpen? Finnes det noen mulighet for å sjekke om den som utgir seg for være selger er eier av våpenet? Altså å søke opp registreringsnummer mot eier?
  8. Eg kjøpte no seint i haust mi første rifle. Det er ei Sako Finnbear i 30.06. Med eit Fontaine sikte, det er planen å bytte ut i Zeiss 2,5-10x50. Er veldig fornøyd med kjøpet og rifla skyter veldig godt Eg fekk dessverre våpenet litt for seint til å få skutt opp til storvilt Men til neste år er det ut i skogen å jakte hjort
  9. Takk for svar Kva er prisen på ammo i .222 og 12/70? Kor får eg det billigst?
  10. Her er nokre bilder av våpenet.Veit ikkje kva modell det er. Presisjonen er 2-3cm på 100m.
  11. Eg har søkt på kombi i kaliber 12/70 og .222. Eg har planar om å jakte på det meste av småvilt. Eg har funne ein Tikka kombi og har avtalt at selger holder av våpenet til meg til eg får innvilga søknaden. Pris er 4800, og då er ein Bushnell 1-5x32 med i prisen. Er det noko å sei på den prisen? Er det noken som har innspel eller tips? Har høyrt ein del om at .222en er ganske dyr å kjøpa. Kor får ein kjøpt .222 billigast og 12/70?
×
×
  • Create New...