Jump to content

Luriz

Members
  • Posts

    105
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Luriz

  1. Hei. Jeg skal utforme en ny avtale mellom flere grunneiere og et jaktlag. Flertallet av grunneiere er jegere i dette jaktlaget. Hvilke ting bør være med i en slik avtale? Er det noen som har en avtale jeg kan "kopiere"/bruke som mal? Jeg har trålet nettet og ikke funnet noen "gode" til mitt formål. De jeg finner er typiske avtaler for veldig korte jaktperioder. Kan gjerne sende den på TR(krøllA)Lurdalen.no Hilsen Tom Roger
  2. Hei. Tar opp denne tråden igjen. Er det noen her inne som har et C60 gevær til salgs?
  3. Heisann. Jeg har kort på Opdal kompaniet og syns kartet jeg fikk med ikke er så godt. Finnes det noen elektronisk Valdkart? Gjerne av HELE hardangervidda. Jeg ser man kan bestille et til kr 100 som er 100X70 cm men jeg ville gjerne hatt et elektronisk. Hvis noen har så kan de gjerne sende det på mailadresse: Luriz@kjenas.no
  4. Hei. En kompis trenger lykt han vil ha hengende ved utgangsdøra. Han vil ha den oppladbar gjerne i en holder. Jeg har en Firefox FF4 og en fenix TK70 og er fornøyd med kastelengden på de. Han bør ha ca det samme. Hva er kommet på markedet i det siste? Pris er selvfølgelig viktig også. Hva anbefaler dere i dag? Lenge siden jeg har fulgt med. [WHITE SMILING FACE] Sent fra min SM-G920F via Tapatalk
  5. Hvis noen lurer så har våpensmia dette på lager. De har produsert opp igjen noen underbeslag og noen magasiner. Jeg bestilte I dag og håper å få de I posten om noen få dager.
  6. dem hadde ferie så gutta på verkstedet var ikke der. det var isåfall dem som visste hvor ting var. jeg skulle ringe etter fellesferien så skulle dem se på bakrommet hva de fant.
  7. nei, jeg får ringe de i morgen. blei det dyrt?
  8. heisann. Jeg bygger opp min gammle mauser m98 nå. Den har fått 42 cm løp, nytt avtrekk, Hausken jakt jd191 og en gammel våpensmia nm149 stokk. Børsa er 91-92 cm lang uten demperen og jeg likte den faktisk da jeg prøvde den på løpende elg. (Bortsett fra mausersyken, altså at man må spenne igjenn sluttstykket i forhold til en sauer) MEN jeg mangler underbeslag, type nm149 og magasin. Har noen dette som jeg kan kjøpe?
  9. Siden Dette var så billig så blei det en slik som dette : http://www.ebay.com/itm/150959251500?ss ... 1497.l2649 Får håpe den er grei til ca 600 NOK. Skal bli morro å teste den om noen uker da den ankommer fra kina... Skal si ifra hvordan den lyser i forhold til tk70 da det er den eneste lykta jeg har i "samme" klasse.
  10. Joda, jeg kan se hvilket dyr som er ku og hvem som er kalv med tk70 lykta på 200 meter. Problemet er jo med dyr at det reflekterer mye i øynene så hvis den ikke lyser sterkt nok så ser du bare 4 øyne. på 200 ++ meter så er ikke tk70 mer enn man må ha.. TrustFire TR-J18 ser jo ut til å ha skikkelig reflektor til alle LED`ene så da tenkte jeg kanskje den også da kastet langt.. Har noen prøvd TrustFire TR-J18? Dessuten er den jo komisk billig?
  11. Hei. Jeg leiter etter ei god ettersøkslykt. Hva er det beste i dag? Den må lyse 200 +++ meter og trenger ikke spre så mye. Jeg har Fenix TK70 fra før men leiter etter ei lykt som kan lyse mye sterkere på 200+++ meter og den trenger ikke spre lyset så mye men gjør ingen ting om den gjør det. Det aller beste er om den i tilegg er oppladbar så den kan ligge til lading i bilen. Jeg har sett på disse lyktene: 1- http://www.ebay.com/itm/Cree-LED-Torch- ... 43b5842d35" target="_blank 2- http://www.ebay.com/itm/9x-Cree-LED-Lam ... 43b5844876" target="_blank 3- http://www.ebay.com/itm/13000Lm-12x-CRE ... 9251500%26 Håper noen kan hjelpe. Som sagt så er kasterlengde det viktigste, deretterr størrelse også til slutt, pris så lenge det er under 1500 NOK. Så dermed så har jeg veldig trua på valg nr 1 som jeg skreiv opp her, men veit ikke om de andre kaster bedre da det ser ut som de ikke har så seriøse reflektorer?
  12. hei. Jeg har sendt en mail til elghundforbundet og venter på svar om "godkjenning " på parring. det er ikke avklart 100% med hannhundeier ennå men alt tyder på at dette vil skje. Ring meg på tlf 93282301 for mere info. Parring vil skje ca mars\April P.S : Selges kun til folk jeg "liker".
  13. Hei Har vel funnet ut at jeg vil prøve en Sonic 35 demper. Men så lurer jeg på hva den mest vanlige gjengedimensjonen er? Jeg må gå får 14mm 13mm eller 1/2" og da regner jeg med 14 er den mest vanlige dimensjonen men hva med gjengestigning...? Ser at jaktdepotet lagerfører mest 14X1 i følge en finn.no annonse jeg så? Jeg trudde alle brukte 14X1,5? Hva er mest vanlig? 14X1,5 eller 14X1?
  14. Hei. Jeg vurderer demper på børsa mi. Jeg vil ha den minste og letteste demperen som finnes da den kun skal brukes på jakt og maks antall skudd etterhverandre blir 5 til oppskytinga. Den skal bli montert på en 30-06 men også bli brukt på en 6.5x55 på beverjakt. ( jeg veit da at jeg ikke vil på så god demping på 6,5 og burde kjøpt egen demper til dette, men det blir ikke aktuelt). Hvilken demper er kortest og lettest?
  15. Luriz

    Avtrekk 10/22

    Vil dem ikke sende ut av landet da eller hva blir problemet?
  16. Luriz

    Avtrekk 10/22

    Er det virkelig ingen her som har byttet avtrekk på sin 10/22 og vil dele erfaringer?
  17. Luriz

    Avtrekk 10/22

    Hei. Jeg skal bestille nytt avtrekk til 10/22 som jeg forhåpentlig vis snart får lov til å kjøpe av de svartkledde med blå blinkende lys. Hva skal man handle da? Jeg er jo gammel baneskytter og ELSKER dermed avtrekket i en Sauer 200 STR. Vil jo da gjerne ha noe som føles omtrent likt. Er da KIDD sitt Two Stage et godt alternativ? Tenkte da på dette: http://www.coolguyguns.com/Two-Stage-Trigger_p_10.html Må vel da ha det i 1,25/1,25 lbs? Finnes det noen andre avtrekk? Jeg vil ha litt vandring på avtrekkeren frem til trykkpunkt og da ha 1-1,5 kg før skuddet går av. Hvordan er Volquartsen sine? Del gjerne andre erfaringer med 10/22 avtrekk. Usj, Havesyken blomstrer etter noen timer på dette forumet.... Hehehe.
  18. Sjekk med Ruger. Er dette noe som står på patron esken eller?
  19. hei. Er det noen som har kjøpt seg 17 HMR løp til 10/22 sin? Fungerer dette bra? Har hørt noen rykter av at det har forekommet at disse har blitt fyrt av før de er kamret i halvautomater. Stemmer dette? Våpensøknaden ligger hos politimester å venter på at hun skal komme fra ferie så da blir det vel en 10/22 når hun får sett på den. Kortet går varmt med utstyr nå da. Nordic kit er bestilt. Avtrekk, bakkolbe grep og handguard samt større magasin må vel bestilles. Hmmm Noe sier meg denne børsa kom på 7 500 - 8000 før jeg får blunket. Og nå må jeg snart søke på 17 HMR løp også da så jeg får brukt den på reven.. Midway har jo: http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... cts/587068 Hmmm 3 lapper til... Faen ta alle dere som har skrevet så mye bra om 10/22 og laget så gode prosjekttråder her på kammeret. Havesyken ble får stor i ferien ... Hahaha...
  20. Er det denne? http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... 000001BC3A Er dette bare skallet rundt kassa så man må ha kolbe, pistolgrep og rør fremover over løpet i tillegg? Eller selger dem komlpett sats?
  21. Hei. Hvor kjøpte du nordic kittet?
  22. takker. 'Er det flere som har testet? Er akkurat slike svar som dette jeg er på utkikk etter. Noen flere som har testet?
  23. Hei. Hva kan man forvente seg av presisjon ved de forskjellige 10/22 etter at man har funnet ammoen som går greit/best i sin egen børse? Jeg lurer da med andre ord på hvor små samlinger har dere fått på 50 eller 100 meter med Compact/Carbine/sporter/target/takedown/tactical. Er også veldig interresert i hva man kan forvente av en SR-22.
  24. Jeg og vil si at et ikke er 1,5 åring. Har mista det "barnslige" hue. Jeg mener 1,5 åringer ser kortere ut i snuta eller dem har liksom en mere "kon" form fra skallen og frem til snuta. Det er i allefall min mening.
  25. Hei. Markdynga på småbruket mitt har forfalt drastisk de siste 15 åra. Det vil si at nå finnes det ikke mark igjen der. Det kan jo nevnes at jeg ikke har fisket mye de siste 15 åra og aldri giddi å hivd noe der da. Hvordan er beste måten å få opp ei bra markdynge igjen i løpet av så kort tid som mulig? Kan jeg bare fore på med alt matavfall som jamthunden ikke spiser ( alt annet enn kjøtt egentlig). Bør jeg hive grass osv der? Hva må altså gjøres får å få den fortest mulig skikkelig bra igjen?
×
×
  • Create New...