Når jeg salter lår så gnir jeg inn låret med finsalt og sukker,like deler. etterpå så graver jeg det godt ned i grovsalt,når det har ligget noen dager og slept veske så tar jeg en grov sprøyte og suger opp vesken som jeg pomper inn i låret flere plasser der det er mest kjøtt,og helt inn til beinet,gjør det en par ganger i løpet av saltingen,Jeg bruker også og vanne ut noen timer etter saltingen,har det ligget 4 dager vanner jeg ut 4 timer,bruker også og ta en liten smak av vannet når jeg mener det er færdi,er vannet ramsalt lar jeg det ligge noen timer til i nytt vann,kjøttet blir også en del saltere etter at det har tørket en del.
Mugg vasker jeg av med lunkent vann og gnir inn låret med finsalt etterpå.Røyking er også en fordel hvis man ikke har helt opptimale forhold og tørke på,det tåler mye mere lagring pga røyken
Så er det bare og vente til snaddret er færdi,er vel ikke noe som er som sitt eget tørka kjøtt