Jump to content

lonestar01

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lonestar01

  1. Ser at diskusjonen her går på elektroniske "øreklokker", er dette bedre enn in-ear hørselværn som f.eks REsound eller Soundscopes? Noen som har erfaringer med klokker og in-ear, som kan komme med fordeler ulemper?
  2. Ønsker å øke til to blader, så dette blir oppdatert info for meg: Nick: lonestar01 Antall: 2
  3. Google er din venn Søk etter O. O. MOSTAD i dette dokumentet: http://www.norskkniv.no/pdf/knivmakere_og_smeder.doc Det du finner er følgende: Mostad, Olaf O. NO-00889 f. 1912 d. 1982 Sted: Gjerstad / Aust - Agder Kategori: Smed Kjennetegn: Han merket med O. O. MOSTAD og et kryss på ryggen av knivbladet.
  4. Ble dobbeltpost fordi jeg postet akkurat kl 24 når forumet er tregt, og var litt utolmodig. Denne kan slettes.
  5. Hei TLdrever, jeg er ingen ekspert på hygen, men har vært med på harejakt med Hygen, og det har vært en flott opplevelse. Hunden er flott på jakt, og også en veldig fin hund å ha med å gjøre utenom jakt, men nå kjenner jeg bare til denne ene hunden, og det er jo forskjell fra hund til hund, og fra eier til eier. Men min personlige opplevelse av hygenhunden er i allefall positiv! For å finne ut om valpekull og anbefalte parringer, er nok hygenringen sine websider http://www.hygenringen.no/ en god resurs, da spesielt "nytt fra avlsrådet" http://www.hygenringen.no/avelsraad/avelsraad.htm , "valpekasse" http://www.hygenringen.no/valpekasse/valpekasse.htm , og "siste nytt" http://www.hygenringen.no/nyheter.htm Ellers er det også kontaktinfo under linken "E-mail" nederst på venstre side, og til medlemene i avlsrådet under siden med "anbefalte parringer" Ønsker deg lykke til i jakten på en jaktkamerat, hold oss gjerne oppdatert om hvordan det går!
  6. Uten å være noen ekspert på hare, mistenker jeg dette for å være Blåhare, som vistnok bare oppfattes som en fargevariant av Skogsharen, i motsetning til Sørharen som egentlig er den tyske Feltharen. Olav Haga skriver i sin bok "Harejakt": "Den andre varianten" [av skogsharen] "forekommer på Jæren og lavereliggende strøk, på Vest-,Sør- og Østlandet. Den kalles gjerne "Jærhare" eller "Blåhare". Den er mer gråblå om vinteren. På øyene har det vært satt ut endel jærhare, som senere har blitt fanget og solgt til forskjellige områder av landet,. Derfor har det periodevis vært en liten stamme av den også i innlandet, men den har blandet seg med den opprinnelige stedlige harestammen. Jeg har skutt harer med mer eller mindre gråblå farge, og tror at fargen varierer etter hvor mye den er oppblandet. Denne gråblå haren finnes også i Sør-Sverige, der den kalles "mo-hare". Den er også blitt benevnt som Gotlands-hare fra Gotland i Østersjøen. I et tidsskrift fra Norges Jeger og Fiskerforbund fra 1938 skriver P.F. Hansen at det i hans tid hos kammerherre Mathiesen på Eidsvoll et år ble kjøpt opp tjue harer fra Gotland, alle mer eller mindre gråblå. I og med at denne gråblå haren opprinnelig kommer fra områder i kyststrøk med lite snø, må en gå ut fra at dette med fargen også er klimatisk betinget." Jeg vil anbefale Olav Haga sin bok på det sterkeste, veldig mange gode historier, og mye kunnskap om harejakta.
×
×
  • Create New...