Jump to content

sumog

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sumog's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nå vet ikke du hvordan jeg vil bygge om minien, det er mange måter å få bygd inn en kam for å få hjelp med de første mm. Nå skal ikke alle prosjekter lønne seg, og jeg bygger selv.
  2. Nå du fjerner gassen har du heller ikke noe ettertrykk som klistrer hylsa fast kammeret ( som AG3 som har fluta kammer pga veldig tidlig og rask åpning) .Når det gjelder mitt innlegg, var det på om godkjenning av ombygging, ikke gjennomføring av ombygging.
  3. Nå er vel mini 14 en gass operert rettrekker..
  4. Ikke noe problem, har tenkt igennom dette. Mulig denne posten skulle vert postet under lover og regler i stedet.
  5. Skrive mailer må de som kan slikt gjøre, jeg lufter tanken på å bygge meg forbi problemet.
  6. For å prøve å unngå inndragning, etter hvert.
  7. Tenkte litt, Mini 14. Ikke noe stort problem å bygge den om til pumperifle. Fjerne gassblokk og bruke fremre del av ladearm som starpunkt på ett " pumpefortre". MEN det er vel ikke mulig å få godkjent en sånn ombygging da det er en mini 14 ??
  8. sumog

    44 subsonic

    Har kjøpt en Ruger 77/44. Tenkte å prøve å lade subsonisk til den. Jeg har aldri lada sub før, er derfor ute etter noen tips ang kuler krutt og data. Trenger ett sted å begynne, eller konkrete ladninger i 250 - 300 grains området.
  9. Ny Ruger 77/44 hentes om noen dager. Den skal bli kort og med demper (subsonic). Vil helst slippe heldemper, men den regnes med når løpslengde måles. Er det andre måter å ha 40 cm løp medregnet demper? Holder det å permanent feste demper (lime?)på løp for å kunne måle løp og demper i ett? Ser sånn ut i lovverket. Eller er det en mulighet å maskinere demperen som en del av løpet? Kanskje borre mange hull i løpet de sisste 20cm av løpet og lage en demper utenpå dem. I tilfelle kunne riflingen på løpet "vere med" i gjennom demperen? Er jeg helt på villspor nå?
  10. Takk for innspill. Bøylrifle blir vanskelig ang demper og kaliber. Har vurdert Ruger #1. Men det er mulig jeg stiller for store krav til vekt. Kan nevne at jeg bruker en kappa Remington 600 Mohawk 308, den er 96 cm med demper og 3,75 kg. Vurderer å lage ny kolbe i stedet for den tunge Ramline stokken sammenlignet med andre stokker jeg har laga bør jeg kunne spare 250 gram (ikke pene stokker, men lette) og sette på en rødpunkt (trenger bare litt mer trening for å bli komfortabel med den) som sparer minst 200 gram. da er jeg på 3,3 kg.
  11. Trenger innspill på ett prosjekt. Vil bygge / kjøpe, ei liten og lett elgrifle. Hovedpunkter: Så lett som mulig, så kort som mulig. Den kan vere enkeltskuddsrifle. Grei jakt presisjon, vil antakelig bruke rødpunkt sikte for å spare vekt, så en 400 meters rifle blir det ikke. Vil holde meg til kaliber 308 eller 30-06 (helst). Den må ha demper, skal ikke ha mer øresus enn jeg har nå. Dette skal vere ei bruksrifle så utseende har ingen betydning, funksjon og "berbarhet" er allt.
  12. sumog

    Brusletto Ty

    Både herding og sliping var ett problem på Ty. Brusletto herdet ikke Ty selv. De ble sprø og nermest eksploderte i såbiter når de knakk. Hunter tålte mer bøy enn Ty. Bladet er blitt ca 1mm tynnere, noe som har hjulpet på slipe problemet, og vekta er blitt bedre.
  13. Jeg har flytta bakre reimfeste fram til enden av pistolgrepet og bærer med pipa ned, alternativt i en eblerstock sekk.
  14. Den serien med Norske AG bajonetter jeg er borti ligger på 55 rocwell.
  15. Grei liten foldekniv, ganske bra finnish. Litt vanskelig å åpne i forhold til de fleste andre foldekniver jeg har prøvd. Ligger ikke bra i min hånd. Prisen er vel ok, har sett dårligere kniver til den prisen. Jeg liker best den uten seratering, den leveres i en lær lomme til å ha i belte (bra lær kvalitet på de jeg så).Målte hardhet til 57 rocwell. ]
×
×
  • Create New...