Jump to content

AndreasE

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

AndreasE's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nå er skolen snart slutt for semesteret, og stikker til skogs på torsdag morgen for å gjøre mitt første forsøk på toppjakt. Nå har det seg slik at det er meldt hele 20 minusgrader der jeg har kjøpt jaktkort. Hvordan vil så lave pemperaturer påvirke fuglen? Det er visst ikke så mye snø i området ennå, hvis det er noe i det hele tatt. Er det bare å glemme å finne fugl på topp? I såfall, hvordan trykker fogl på bakken ved så lav temperaturer. Er ikke så erfaren når det kommer til jakt så sent på sesongen, så setter pris på om noen vil dele sine erfaringer:)
  2. Jeg synes det mangler et emne her som samler bilder av vilt, av natur og av fangst. Det ligger så mange flotte bilder rundt om i forskjellige tråder og selv synes jeg det er veldig spennende og inspirernede å se flotte fanst- og naturbilder. Derfor håper jeg dere vil vise frem bilder dere har tatt. Bare post innlegg som inneholder bilder, men kommenter gjerne f.eks vekt og jaktform, eller fortell kort om situasjonen som ledet til bildet. Selv starter jeg med et par fangstbilder fra skogsfugljakt med stående fuglehund i Vestfold. Resultat: to orrhøner og en orrhane, alle skutt på stand for engelsksetteren:)
  3. Som sagt har jeg ikke prøvd toppjakt før, men skal ut og forsøke meg om litt over en uke. Jeg vet at fuglen har en tendens til å sette seg på topp når det er mye snø og lite mat å finne på bakken, men jeg mener også jeg har hørt at den av og til gjør det hvis det er veldig kaldt? Som regel ville de vel da gå i dokk, men setter de seg også på topp når det er kaldt og lite eller tilnærmet ingen snø slik at de ikke kan gå i dokk? Hva har dere erfart? Det er nemlig ut til å bli -10 til -15 grader der jeg skal jakte, men ikke noe særlig snø. Det blir nok vanskelig å gå lydløst, men har allikevel håp om å i alle fall se fugl på topp.
  4. Dette begynner jo å bli en stund siden, hvordan er forholdene nå? Har det kommet noe særlig med snø, og hvordan har viltforholdene vært i områdene du har gått? Tenkte også å spørre dere som er litt mer erfarne på toppjakt hva dere mener viktigheten av hvitkammo er når det har kommet litt snø? Har hørt veldig mye forskjellig om dette før, men det har vært i forbindelse med annen jakt. Hva er deres erfaringer?
  5. Har aldri prøvd toppjakt før, men skal gjøre et forsøk om noen uker. Det eneste jeg er usikker på er om terrenget jeg går i egner seg for toppjakt. Jeg ser for meg at det kan være litt vanskelig å få oversikt i deler av terrenget. Men det er variert med både furu og en del bjørketrær lavest i terrenget og kan tenke meg at det er gode muligheter for å treffe på orrfugl der, men det rengs litt snø her... Hvordan pleier dere å bevege dere i terrenget på toppjakt? Går det ut på å oppsøke terrengets høyeste punkter for å speide langt eller lure seg rundt i myrkantene? Hvis noen kunne si noe om den taktiske gåingen under toppjakt er jeg veldig interessert i å høre om det:)
  6. Er det noen som har prøvd å bruke kråke som åte på kråkejakt? (selvfølgelig gjort ugjenkjennelig)
  7. Jeg har selvfølgelig tenkt over det du nevner her, og har ikke egentlig planer om å jakte i hagen:P, men har alltid lurt på hvordan lovgivningen rundt dette var. Når vi er inne på dette, er det ikke også sånn at landområder som littger mellom flo og fjære også renes til havet, og at man i teorien kan jakte herfra uten jaktkort eller andre tillatelser? (Takk, kvernga, for suplerende spørsmål, lurte egentlig på det samme, men glemte det i farten)
  8. Hei, Jeg bor i et hus med ca 8 mål tomt ved sjøen. Huset ligger i et bebygd område, men som sagt hører strandlinjen til eiendommen. Hvordan skal man tolke reglene i et slikt tilfellet? - Har jeg lov til å drive jakt ved sjøen selv om det er i et område med hus? Det er jo mange, mange kilometer til land på andre siden, og alle har vel lov til å drive jakt på sjøen uten å løse noen form for kort? - Hvor går grense for hva som regnes som tettbebygd område? Vet det sikkert er vanskelig å gi et eksakt svar på dette, men noen som har noen anslag? Jeg er generelt ute etter om noen kan gi en vurdering om jeg kan drive noen form for jakt eller skyting i forbindelse med egen eiendom i dette tilfellet. Takk for alle svar
  9. Jeg skal kjøpe en rifle privat, og holder på å fylle inn søknadskjema til politiet nå. Ettersom jeg ikke kjøper fra "godkjent våpenforhandler" lurer jeg på om jeg skal skrive selgers navn og adresse i feltet "navn og adresse på leverandøren"? Dette er en rifle jeg skal bruke til småviltjakt, og har allerede en hagle. Må jeg oppgi begrunnelse ettersom disse to geværene brukes til samme type jakt? Og siste spørsmål: Hvilket av numrene på våpenkortet er våpenkortnummeret? Jeg trenger vel dette til feltet "Søkerens tidligere våpenkort nr."? Håper på raske svar:)
  10. Jeg hartilgang til en stor eiendom som jeg har mulighet til å jakte kråker på med salonggevær, og det er veldig mye kråker i området. Jeg er ikke dreven når det kommer til kråkejakt, så kunne trengt noen tips. - Jeg har skutt noen kråker allerede, men det virker som om resten av kråkene (og da snakker vi alle de andre kråkene) kvier seg for å sette seg i treet der jeg har felt kråker før, selv lenge etter at kråken er død og fjærnet. Husker de virkelig så god, eller skjønner de andre kråkene hva som har skjedd der? Er det eventuelt en annen måte jeg bør jakte på for å unngå dette? - Fungerer det å legge ut åte, eller vil kråkene skjønne at det er noe galt med en gang første kråken blir felt? Det jeg rett og slett er ute etter er en effektiv måte å jakt kråker på, så gjør at resten av kråkene fortsatt holder seg i området. Alle tips mottas med stor takk!
  11. Dro ut på fredags kveld med telt, sovepose og haglen under armen i ukjent terreng. Uten jaktkamerater blir jaktturen selvfølgelig ikke den samme, men jaktiveren er for stor til å bli hjemme. Etter en reintung natt våknet jeg til et striregn som skulle vise seg å vare dagen ut. Med dyrt jaktkort, gjeller det å benytte seg av timene man har kjøpt, så jeg var tidlig oppe. Etter 9 timer i skogen uten å ha sett mer enn 3 orrfugl kom årets første treff! En orrhane av året gikk i bakken på ca 30 meter. Ytteliger to timer gikk jeg, men så bare en enslig orrhøne som lettet utenfor skuddhold. Det ble en lang tur i dag og, men jeg må si meg meget godt fornøyd med en fugl i sekken, for til tross for hele 19(!) jakttimer i skogen i løpet av helgen. Det var lite fugl å se, ikke mer enn 6 orrfugl til sammen... Noen andre i Stjørdal-området som har sett tilsvarende lite fugl i år?
  12. Ser det er mange som har endt opp meg vilt i sekken første dag, og det er vel kanskje derfor dere poster rapport. Det er morsomt å høre om. Fyrer bare opp under jaktiveren. Gratulerer! Det jeg synes hadde vært interessant å vite er hvor mange av dere som går med hund, og hvem av dere som går på støkk. Har selv gått med hund før, men i år blir det støkk, noe som tidligere ikke har gitt de helt store resultatene. Men har heller aldri vært på støkk så tidlig i jakten...
  13. Tør jeg spørre hvilken del av landet du har vært ute og gått? Skal selv ut på skogsfugljakt i nord-trøndelag til helgen, men har ikke hørt noe om forholdene i år. Det høres ut som om bestanden er grei der du er, så lite hadde gledet meg mer enn å høre at det faktisk finnes fugl der ute i skogen. Det blir nok en våt helg i telt, men på jakt skal jeg:)
×
×
  • Create New...