Jump to content

Tyrihjelm

Members
  • Posts

    227
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tyrihjelm

  1. Jeg ville tilberedt rypebrysta sous vide med passende krydder. Da beholder kjøttet all aromaen og saftigheten. Men dette blir vel den motsatte effekten av hva trådstarter ønsker seg. Har hørt historier om å legge viltkjøttet i melk for å mildne viltsmaken. Det høres lite fristende ut for meg....

  2. Vestlandshjort skrev (På 23.8.2022 den 20.49):

     "Jeg har ladd med vv N-160 45,5gr." 

    Jeg har samme børse som deg med 6,5 løp blant annet og har ladet barnes 120 grains med N160 46 grains. Samme resultat som deg. Karte ikke å samle. Gikk over til Norma URP 46,3 grains som hjalp en del. Har nå bestemt meg for å gå over til NPB 120 grains, (NB! viktig å ikke bruke NPB 121 grains i samme kaliber). Den kula er ikke stabil i Sauer og Blaser. Det er etter å ha prøvd denne kula på hjortejakt med godt resultat. Fint slakt etterpå. Bedre samling får jeg også med den kula.

     2106589541_NPB120Grains890ms.jpg.8f6f0efa720a3673856dcb76cead79fb.jpg

  3. bardp skrev (På 11.8.2022 den 22.34):

     "kaster ting på skrø bakover"

     

    Sunnmøring skrev (På 11.8.2022 den 12.57):


     "brems som kaster støv, grus og småstein bak mot sidemannen.. " 

    Mulig at disse skytebanene bør kostes?🤔

     

    • Like 1
  4. Får jo litt bakoversveis av en del skråsikre eksperter som finnes her på forumet. En litt mer undrende tilnærming i steden for bastante "sannheter" til forskjellige emner kunne kanskje vært mer realistisk i noen tilfeller🤔?

  5. Jeg bruker brems på min 300 win mag. Reduksjonen i rekyl er formidabel. Mer enn med lyddemper. Jeg bruker hovedsakelig å være alene på skytebanen når jeg bruker den😜

    Med lyddemper blir den børsa lang og tung og uhåndterlig på jakt. Ellers så brukes vel brems stadig mer? Det må vi litt tilårskomne kara bare finne oss i selv om det går an å ta hensyn på skytebanen. Jeg spør alltid sidemannen, eller gjør han oppmerksom på faren når jeg bruker brems. På vår skytebane er brems IKKE forbudt. 

    • Like 2
  6. bardp skrev (19 timer siden):

    Har jeg dårlig tid tørker jeg de i stekeovnen 200°C i en time.

    Er ikke dette litt varmt? Ble anbefalt å vaske og tørke hylsene på maks 70 grader. Jeg fyller ei bøtte med vann på ca 80-90 grader. Litt Zalo og (kun) ei teskje med sitronsyre. Så venter jeg til temperaturen har sunket litt. Så rører jeg litt  innimellom til de har stått i ca 30 minutter. Jeg tørker lett av dem utenpå med ei fille før jeg legger dem i min eminente frukttørker kjøpt på tilbud på Jula. Den stiller jeg på 70 grader. Etter en time er resultatet meget bra. 

    Bruker forresten litt Lyman hylsefett på sprayflaske på brett før jeg helpresser dem i mine Rcbs dier.

    • Like 1
  7. Så et rådyr skutt med ei 30 kule av dette merket en gang. Mantelen og blykjernen skilte lag. Mantelen satt igjen i brystet på dyret. Det som var igjen av blykjerna satt i skinnet langt bak på dyret. Både skytteren og u.t. fikk oss en støkk. Har selv brukt Odin til oppskyting. På jakt spanderer jeg ekstra kroner på bedre ammunisjon enn dette i trå med human jakt.  

  8. Hvis man er komfortabel med å miste en god del fart på bekostning av vekt og lengde, kan man jo kappe ned til 40 cm. 3006 er vel egentlig et magnum kaliber som trenger litt lengde på løpet for å få god utnyttelse. Det samme gjelder vel også 6,5x 55?. Personlig angret jeg litt på kappinga på både 3006 løpet og 6,5x55 løpet, (51 og 56 cm). Må jeg bytte løpene etter hvert, blir lengden rundt 60 cm for beholde god hastighet. Ettersom det spøker i forhold til påbud med homogene kuler, (som anbefales en viss fart),  kan dette temaet muligens ha noe å si. 🤔

×
×
  • Create New...