Jump to content

Oida v2

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Oida v2's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg tror NOJS har potensiale til å være et fint korrektiv til de etablerte organisasjonene - i kraft av å ha ikke ubetydelig rekkevidde og gjennomslagskraft i en tross alt stor andel av befolkningen via internett. Så lenge disktrikstilhørighet, natur og miljø er definerende element i norsk kultur, vil jakt, våpen mv være en del av denne kulturen på en eller annen måte. NOJS har etter hva jeg forstår greid å fremstå som en seriøs aktør - hvor argumentene har vært tydelige og gode. Imidlertid er det en vesensforskjell mellom den politiske aktiviteten NOJS driver for oss, og den debattteknikk som hersker på nettet (og som man også ser mye av her på kammeret). Man vinner ikke en debatt med byråkratene JD/FIN/SMK for så oppleve at man får gjennomslag for synspunktene i praktisk politikk/ forvaltningsvedtak. Man må argumentere, synliggjøre, overbevise - slik at utrederne syns dette var momenter å ta hensyn til. Da først får man endret praktisk politikk. La de i NOJS som skjønner dette få fortsette uten at man undergraver deres posisjon, så kan andre raljere og briljere på andre områder som ikke er politisk betente.
  2. Tron og Vinje synliggjør en god forståelse for hvordan slike prosesser fungerer - I denne prosessen er det både motvind, oppoverbakke og bortebane - da må man være realist. En sakstilnærming som andre argumenterer for vil med stor sannsynlighet bety at våpeneiere blir ytterligere marginalisert. Og, det er ikke bare POD som leser her inne, sist jeg sjekket hadde jammen meg JD og SMK internetttilgang også.
  3. Det er egentlig relativt uinteressant om ny våpenlov er initiert fra pol.led. eller embetsverket i JD. Uten å ha satt meg inn i saken kan det godt hende at man fra lovgiver ser et behov for å revidere lovverket i tråd med forskrift og EU-lovgivning. Dette skjer rullerende på alle saksområder. Uansett har pol.led. i JD gitt sin tilslutning til at arbeidet med ny lov skal starte - og det er det man har å forholde seg til. Da er det viktigere å bringe gode argumenter til torgs som nyanserer de styringssignaler regjeringen ga JD/ POD ifb godkjennelse av den nye forskriften. Det er mange som hinter om insideinformasjon her - de kan jo da formidle innholdet i r-notatet fra i fjor som lå til grunn for ny forskrift, da har man sikkert et godt grunnlag å arbeide ut fra. Videre bør man unngå å sende amatørmessige brev rundt omkring slik som NV gjorde i vår.
  4. Det er relativt vanlig at man reviderer lover - Våpenloven er ikke i særstilling i så måte, imidlertid kunne man ha håpet på at saken ble stilt i bero noe lenger. Jeg tror ikke det er embetsverket alene som har initiert oppstart allerede nå. 16. juli 2008 skrev jeg dette på kammeret:
×
×
  • Create New...