Jump to content

Fat Lady

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Fat Lady's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hehe.. men når jeg handler kuler til våpen jeg ikke har, ja , da er de ikke ment for utskyting og derfor ikke prosjektil.
  2. Fat Lady

    knepptabell

    http://www.jbmballistics.com/cgi-bin/jbmtraj-5.1.cgi
  3. En liten felt-historie: En norsk soldat hadde lært å avstandsbedømme med kornet på AG'en. Han var FN-soldat i Sør-libanon og fikk spørsmål om hvor langt unna han var de israelske soldatene han hadde observert ved grensegjerdet. Han lærte seg fort hva slags rutiner IDF har når de er i ferd med å bli beskutt. Så til saken, du handlet korrekt. Og har god grunn til å være meget forbannet.
  4. Dette var en god tråd! Jeg støtter meg fullt ut til dette: Tenkt deg at du har kun en rifle med nok anslagsenergi til det du skal jakte. På rifla er det en Picatinnyskinne som tillater deg raskt å bytte optikk uten ny innskyting. For meg er ett rødpunktsikte og et 3-12x56 med lys fornuftige valg. Om du har god tid kan du ha flere rifler. Det tar nemlig litt tid å fomle rundt med ulike våpen og sikter.
  5. I så fall er du ingen smygjeger. For korleis kombinerer du reimløs børse med aktiv kikkertbruk? Legg skyterøret frå deg i lyngen kvar gong du skal speide??? Jeg smyger på hjort, bruker aldri reim, bruker aldri håndkikert, minst mulig skrammel. Kikerten på børsa brukes. Det er mange som har skadd rifla si pga fall med rifla på skulder.
  6. Her er en kule som er for lett for myndighetene, men hjorten bryr seg ikke: http://www.gsgroup.co.za/264110HV072.html Er det ulike krav til anslagsenergi i en tradisjonell blykule kontra en homogen?
  7. Bra forklarende bilde: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... rCyD3DbJgE" target="_blank
  8. Ja, bly i den. Takk for gode råd.
  9. Jeg har noen 338 kuler som skal brukes i 338 rum. Kulen er 267 grains homogen. http://www.gsgroup.co.za/338267SP250.html Vurderer H1000 krutt, men finner bare ladedata for 250 grains og 275 grains kuler. Noen som tørr tippe på startladning? (..eller kanskje noen vil kjøpe 100 slike kuler av meg, så blir jeg kvitt problemet )
  10. Knut Børsemaker leverer det han lover. http://www.borsemaker.no/ Har fått meg en brems som han kaller diffuser. Blir spennede å prøve.
  11. Trenger en rekyl brems i 338. Noen som kan fikse en til meg? Eller tips om noen som kan lage en?
  12. Dette er kanskje riktig om en ser forenklet på det. Men de siste ti åra er det vanligere å bruke andre måter å bygge kuler på som gjør at de får en annen egenvekt en den tradisjonelle mantlede bly-kulen. Dermed har ikke vekten lengre avgjørende betydning for vilken twist som er ideel. Det er lengden (formen) på kulen som en må se på. En homogen kule trenger annen twist enn en tradisjonell kule med samme vekt. Her er ett sitat fra kuleprodusenten GSC: Når CheyTac™ LLC (www.cheytac.com) beskriver "balanced flight" i sine dokumenter, nevner de ikke kulevekt med et ord. Og det er vel de som kan å skyte langt! Her er noe mer info: http://en.wikipedia.org/wiki/.408_Chey_Tac#Balanced-flight_.2F_controlled-spin_projectile Utfra det jeg har les så langt, har jeg kommet frem til følgende: Dess lengre du skal få kula til å fly bra, dess viktigere er det å treffe med riktig spinn på kula. Ikke for høy, da blir kula for stabil og vil ikke vende nesa nedover i takt med den brattere kulebana. Og ikke for liten, da vil kula slå kollbøtte. Om du skal på jakt, bør du ha rikelig med spinn for å sikre god ballestikk inne i dyret.
×
×
  • Create New...