Jump to content

Bjuff

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bjuff's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. En slektning har bedt meg om hjelp til å selge disse, men jeg er usikker på om han taper veldig mye på å selge de til en forhandler. Noen som vet sånn ca hva man kan forvente seg? Riflene er skutt under 200 skudd hver. Er det noen som kan hjelpe med ca pris på dette? Tikka T3 lite 6.5x55 med Hausken SD 228 demper og Swarovski Z6i 3-18x50 P HD CZ 455 17 HMR med Leupold VX-1 3-9x40. + Atec demper jeg ikke har mer info eller bilde av.
  2. Hei. Har en 4 år gammel Finsk Lapphund som jeg har med på skogsfugljakt. Han er helt propell etter fugl, og ødelegger så å si hver bidige sjanse jeg har på skudd med at han setter etter fuglen i det han oppdager den. Denne jaktlysten må jeg da kunne utnytte? Noen som har forslag til hvordan? For sånn som det er nå, må han bli hjemme da han bare ødelegger. Ser for meg at det hadde vært gull å lært han å sette seg ned når han oppdager fugl, og bli der. Er dette mulig på en så gammel hund tror dere?
  3. Hei. Noen her som kan hjelpe med kontonummer for betaling av våpensøknad i Oslo? Fikk dette på Mail av politiet , for å spare tid så jeg slapp å vente på posten, men kontonummeret de sendte er feil, og nå er det helg.. Nr jeg fikk var 7694 05 08317. Får opp at det er feil når jeg skal betale. Noen som vet?
  4. Her var det mye god info folkens! Lurte litt selv på den 71 grader nord buen, og hvorfor den ikke hadde noen produsent.. Men den jaguar take down buen ser jeg har fått alt fra glitrende kommentarer, til at folk slakter den totalt. Er ikke rart man blir forvirret. Om ikke annet, så kan kanskje jaguaren være en billig løsning i første omgang? -Skal sjekke ut de du skriver om M67. Takker og bukker:)
  5. Glimrende! Tusen takk for utfyllende og bra svar. Er noe sånn som dette bare ræl? http://buesport.com/products/recurve-hunter
  6. Hei. Jeg skal kjøpe meg en recurve bue, og er ute etter noe som er holdbart og tåler en støyt. Har sett litt på BearPaw buene fra Tradbow,også noen av buene fra buesport, men er litt usikker på treverk kontra nymotens materialer. Noen som har noen inspill på dette? Buen kommer til å bli fraktet mye skrudd fra hverandre i sekk osv, så jeg er ute etter noe som ikke blir skadet og knekker så fort.
  7. Det hørtes da flott ut!! Sender deg PM om det blir hyttekjøp jeg, tusen takk:)
  8. Hei. Jeg har muligheten til å få meg en hytte ved Skiptvet. Så jeg lurer jo litt på om det er noen med kjennskap til småviltjakt i området? Eventuelt om det er mulig å få tak i jaktkort i rimelig nærhet? Alle tips om området ønskes vellkommen! Både om jakt, fiske og friluftsliv generelt. Jeg finnes ikke kjent i Østfold i det hele tatt, så jeg vil jo vite mest mulig...
  9. Bjuff

    Pumphagle

    Flott. Tusen takk for svar.
  10. Hei. Jeg lurer på om jeg har dummet meg litt ut nå.. Søkte som vanlig om å kjøpe hagle, og førte kun opp løpslengde og kaliber, siden jeg var usikker på hva jeg skulle kjøpe. Fikk godkjent og kjøpte meg en pumphagle. Ser jo nå at jeg burde presisert dette på søknaden. Kan jeg få problemer med dette når politiet får igjen gjennparten fra butikken?
  11. Blir Dragonfly'en veldig baktung når du fyller den helt? I forhold til sekkene jeg er vant med som bygger i høyden, ser det ut som man kanskje må "jobbe" mer med ryggen for å holde seg rett med en fullpakka Dragonfly? Jeg har en selv, og er strålende fornøyd, men jeg har ikke kjøpt den greia man smetter inn i glidelåsen bak for å bygge den ut, og har kun brukt sekken min i noen uker. Syns den uansett er så digg å ha på ryggen at jeg ikke merker vekten av den i det hele tatt. Det er også genialt med de lange lommene og alle festepunktene. Hagla demonteres og forsvinner nesten i det ene lange rommet, og når rifla får en liten ullsokk over tuten kan jeg vandre gjennom gata her på vei inn i skogen, uten å føle meg som Rambo. Jeg bruker den også som dagstursekk hvis jeg bare skal ut og kose meg med bål og bikkje, de andre sekkene mine har stått i ro etter at denne kom i hus:)
  12. Jeg har tenkt tanken min gode mann(?)! Jeg var rimelig svett mellom skinkene, så det er fare for det var det som lokket den gamle grabukken i tårnet! Det er mye mulig jeg luktet brunst også for alt jeg vet. Regner med han kom kravlende hjem og gispende fortalte at han hadde sett selveste Huldra stå å vifte med stjerten og vinke førførerisk på han. Flaks jeg ikke ble skutt,sodomert,stoppet ut og satt på peishylla i spill-positur.
  13. Dette ble hett gitt Å skyte etter gubben i tårnet var ikke i mine tanker en gang. For det første hadde jeg hagle, og var i trådkorset til en med rifle (Følte selv at han hadde meg på kornet ihvertfall) på ca 150 meter. Jeg har blitt siktet på før i det store utland, og da som nå reagerer jeg i ettertid når tankene begynner å surre. Jeg fjernet meg bare "rolig". Det jeg syns var mest ekkelt var faktisk at han ikke vinket tilbake så jeg kunne skjønne at han ikke trodde jeg eller bikkja var en rev. Forøvrig sto jeg helt åpent, men for alt jeg vet kunne jo fyren sitte og knaske fleinsopp for seg selv der oppe og tro jeg var en smellfeit bukk. Tror ikke jeg hadde tenkt så mye på dette hvis han hadde gitt ett lite vink tilbake, for jeg vinket etter hvert med en innlevelse som kunne sikret meg fast plass på balkongen mellom lille Marius og Mette Marit på slottet 17 mai. Litt av poenget mitt med å spørre om dette i denne tråden var at vi jegere har blitt en rase som tidvis er utsatt for mye tyn fra den øvrige befolkning. Spesielt etter det som skjede i sommer mener jeg at man burde være ekstra forsiktig med å veive med våpenet sitt. Hadde det vært en bærplukker og jaktmotstander som hadde blitt siktet på, kan du banne på at aviser osv hadde blitt ringt opp, og folk hadde blitt enda mer skeptiske til oss jegere. Er ikke lenge siden jeg møtte en som drev med orientering med en unge i bæremeis når jeg var på vei hjem fra jakt. Han ble livredd når han så at jeg hadde våpen i sekken. Jeg vet ikke hvor langt jeg skal dra denne saken her jeg, men jeg skal forhøre meg litt om det finnes andre med samme opplevelse som meg. Det kan hende han glemte seg bort, det kan hende han er sjuk i hodet sitt, og det kan hende det er han typen jeg nevnte i en annen post som er litt smårar. Uansett er det uakseptabel våpenhåndtering, og folk burde virkelig vite bedre. Jeg tror heller ikke jeg er så kjekk at han ble sittende med flekk i trusa og ikke greide å rive seg vekk fra optikken sin. Hvis det hadde vært tilfelle er jeg ekstremt glad jeg ikke gik bort!!!
×
×
  • Create New...