Jump to content

Skogsøyjeger

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

About Skogsøyjeger

  • Birthday 11/30/1973

Skogsøyjeger's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Gøy med en liten nettkonkurranse på dette Med fare for å fornærme noen er det vel mest likt om en lar det bare gjelde for boltrifle eller evt. rettrekkere da. (Det er vel ganske likt tidsbruk på lading.) En må vel godkjenne alle kaliber som en kan jakte storvilt med. (Innebærer vel ned til kal. 222, gjør det ikke det?). Skytestillingen er stående med lang arm, uten reim som i jaktfelt. Skytekomandoen er klar - ferdig - ild og klokka startes. Klokka stoppes etter 5 skuddet. skytteren kan gjøre klar skytestillingen før ild. (Viktig å sikte godt på førsteskuddet ) Når det gjelder skrytefrakken! så har en jo liten muligheter til å forhindre dette viss noen ønsker å "smøre på litt", men synes kanskje en burde forholde seg for god til det. Dessuten kan det ikke være særlig gøy å skryte av ei knall god tid som egentlig ikke var tilfelle. Vel heller ikke så vanskelig å manipulere video viss noen ønsker det... Kunne jo kanskje si at det må være vitner, uansett må en en ta tiden. Når det gjelder skamsyting av elektroniske skiver , så blir vel ikke dette noe problem, betingelsen er jo å treffe, ikke bare skyte fort. En serie på 15 sek. ødlegger vel ikke noe mere på skivene en en på 2 min I Finsland der vi var å skjøt, hadde de et knall flott skivetrekk anlegg. Ingenting er bedre en det Overrasket meg egentlig litt, at en traff såpass bra selv når serien var ned under 15 sek. Den raskeste serien hadde ei samling på ca 15 cm Kan jo være litt flaks inne i bilde også da....
  2. Regner jo med denne rifla var halvauto, men uansett 5,2 sek med kolben i hofta og stående med lang arm er jo helt sykt bra. Det er jo godt under et skudd i sekunnet. Hvilket kaliber har denne rifla. For føler vel at kanskje ei litt rekylsvak rifle er en fordel.. Jeg skyter 6,5 med 7 grams kuler så rekylen er jo grei nok
  3. Vi gjore det bare slik at en med klokke sa klar, ferdig og ild, og startet klokka. Klokka stoppet etter siste skudd. Vi skjøt også med boltrifle, er jo litt av morroa det Jeg prøvde min nye sauer 202 som jeg endelig har klart å skaffe meg. Super fornøyd. Men bolten ble kanskje dratt litt raskt tilbake, da det bare på de seriene ble hakk i gjennom belegget og inn til ståelt av tommhylsene. Tror hylsene snur seg å halsen treffer låskassa bak der hylsene kommer ut
  4. Mange gode poeng ang. rask skyting og muligheter for skadeskyting. Enig i at det er betraktelig bedre å skyte sikre skudd på vilt enn å skyte raskt. Var heller mer for å ha det litt morro med skyting, enn at det er så veldi jaktrelatert. Jeg tar det bare som et ledd i treningen, og for konkuranssen sin del Baneskyttere har jo både felthurtighet og stangskyting, begge går ut på å treffe bra kjapt.
  5. Nå i disse storviltprøve tider, kunne det kanskje være litt morro for kammerets god skyttere å forsøke å skyte storviltprøven stående på kortest mulig tid! Var på skytebanen her om dagen, og vi var en liten gjeng som prøvde oss litt. Var faktisk veldig gøy. Patronene gikk fort.. Ble noen raske serier. Noen veldig raske, og da ble det fort noen bom.. Dilemmaet er hvor mye tid en skal bruke på å sikte.... Beste serie hvor alle traff var 11,8 sek.
  6. Har jaktet 2 år med demper nå og er superfornøyd, helt fantastisk. For meg er det uaktuelt å drasse rundt i skauen med noe særlig lengre børse enn uten demper. Det betyr i praksis 40-45 cm løp, for å få en hausken standard. Dette gir jo en del utfordringer med tanke på smell og hastighetstap. 6,5x55 en min med 41 cm løp er ikke så veldig kurrant å kjøpe patroner til, og mange vil nok mene at det ikke er særlig smart å gjøre dette. 120 gr. swift kula lader jeg til rundt 800 ms med 202 krutt, og børsa er fantastisk til rådyr og mindre vilt. For meg er det helt avgjørende hva man skal bruke børsa til. Er kommet til at det som passer for meg er to rifler ei med og ei uten demper. Elgen skyter jeg med den rifla uten demper. Samtidig er jeg vel blitt litt mere klar over at løpet kan ruste veldig fort dersom en ikke skrur av demperen så fort som mulig etter et skudd. Så følger det vel med litt vedlikehold. Det er jo en ulempe for jeg hadde igrunnen tenkt å bare la demperen "gro" fast på rifla. En annen ting jeg har lurt litt på er om ikke demperen er betydelig mere utsatt for støt, fall o.l. Hva skjer viss en stuper litt stykt på rifla med demperen på, vil en ikke fort kunne bøye gjengepartiet slik at kula kan treffe demperen i tuppen? Da vil en nok bomme med ganske mye tenker jeg. Noen som har noe erfaring omkring dette?
  7. Supert. Så da er det bare å begynne å handle? Er en x byråkrat selv, så en er jo litt klar over at ikke alle vedtak er endelige... Skal saken avgjøres på Årsmøte??? Det er vel ikke mulig?
  8. Hei, du ligger her helt i toppen når det gjelder kvalitet på sikte. Kjenner ikke Swarovskien på ennet enn jeg har en 4-12x 50 med tommes rør. Den føler jeg er helt elendi i skumringen. Så ikke tenk på tommes mellomrør iallefall. Ellers så har jeg mest erfaring med Victory siktene. Jeg har nå nettop skaffet meg sikte nr 2 som av 2,5-10 x50. Lurte også veldig på om ikke 56 var bedre. Trolig er den det, men hvor mye bedre og ikke minst vil du merke det er vel kanskje usikkert. Så kommer det ann på hva du skal bruke børsa til. Mye postering eller smygjakt. Du sier du har kjøpt deg ei outback, og da betyr også vekt en del. Jeg ville uten tvil gått for den med 50 mm åpning, den blir også betydelig mere smekker Tenk på en ting til, lys i kikkerten er veldig flott i skumringen.. Det første promlemet er at du ikke kan se korset i kikkerten lenge før du ikke kan se dyrene..
  9. Har du fått skaffet deg stokk? Har ikke Tervonen, men Leukanen som jeg vurderer å selge. Har brukt den i min sako 6,5X55, og vil smette rett i din varmint 30-06. Har lettet den litt slik at den akkurat tippet under 4,5 kg, for bruk til jaktfelt. Har ikke tatt ut i kolben. Har selv varmintstokk som jeg bruker til jakt på 6.5 en min, men Leukanen er utrolig mye bedre.
  10. Har vel 49 cm pipe på børsa mi. Bruker samme kule som deg og har vel gjort det i et par år nå. Liker veldig godt 202 kruttet jeg da til denne. Har ikke målt hastigheten, men kula faller 47 cm på 300 meter, innskutt på 100. Regnte vel igrunnen med at jeg hadde minst 800 m/s, men sikker kan man jo ikke være. Ladningene mine har 45 gr.
  11. Prøv 200 gr. Swift A-frame en den liker de ikke.. Skal ikke si at det blir knall og fall, for det avhanger av mange faktorer, men tunge kuler er nesten alltid en fordel. 300 din kan jo skyte disse med en veldig aksebtabel fart også. Etter min mening er 165 gr. kulene mere beregnet til 308 evt. 30-06 med tanke på hjort og elgjakt.
  12. Hei. Jeg brukte en 7 mm rem mag tidligere å har skutt noen elger med den. Synes i den tiden der at det var sinnsykt kult med flat kulebane å høye hastigheter, trodde det ga knall og fall efekt også Regner med den 140 gr. Swift A-frame kula nesten lukta på 1000 m/s. Satte 2 skudd i bogen på en 250 kgs okse en gang. Skal si det var suppe, tror nesten jeg ikke har sett det verre. Ikke var det noe knall og fall heller Var jo sikkert også litt av grunnen til suppa.. Fikk ingen pene slakt med den ladningen nei. Gikk så over til 160 gr. A-frame. Og det ble litt bedre. Så en artikkel av Alf Martin Bråten en gang at han helt klart anbefalte 175 gr. kuler til elgjakt. Husker jeg den gang skrev et innlegg til han der poenget mitt var hvorfor lade et slikt friskt kaliber ned til faktisk yte mindre enn ei kjedelig 30-06, med 180 gr. kule? Den lille skvetten med krutt til ei 175 gr. kule i 7 mm hylsa vil jo nesten "skremme elgen når jeg løfter børsa" Fikk aldri noen svar, men svaret som jeg er kommet til er jo litt kjedelig. Trolig har han rett, sånn er det bare. Og kaliberet er ikke mitt førstevalg når det gjelder elgjakt.. Trodde aldri i den tiden at jeg noen gang skulle skaffe meg 308 i gjen, men går faktisk på elgjakt med det nå og er strålende fornøyd med det
  13. Takk for et kvalifisert og godt svar. Da tippet jeg kanskje ikke så rent galt. Er jo faktisk enda litt igjen av kraft i børsa, selv om jeg da må gleme de største dyrene. Noen kompromier må man jo gjøre. Føler litt av gnisten av å ta denne rifla på jakt, faller bort når jeg må drasse rundt med den lange tunge greia. Da frister det heller å ta finnligten uten demper..... Ser for meg det vil lyse litt opp i f.eks skumringen med 54 gr. MRP uten demper ja.. Viss jeg kapper den så kort, noe jeg heller veldig til å gjøre; så får jeg gjøre som en kompis av meg gjør: lar demperen "ruste fast".
  14. Er det noen som har erfaring med kortere løp enn 47 cm i kal. 6,5x55? Har begynnt å kappe mi løpet og er nå på 51 cm, men synes egentlig den er 10 cm for lang med demperen min på. Totallengde er nå 118 cm. Bli kanskje litt drøyt å kappe helt ned mot 40 cm løp, men hva med kanskje 43 cm? Er klar over at jeg kanskje har feil kaliber, og heller burde hatt ei 308. Littt dumt å styre mye bare for å skifte kaliber, når jeg egentlig er godt fornøyd med børsa! Med så korte løpslenge vil jeg nok ikke klare kravet til anslagsenergi på storvilt, men men, har da andre børser til det da. Til rådyr, bever o.s.v går det jo helt fint. Hva vil jeg kunne risikere å miste av hastigheter? Hadde kanskje sett for meg å kunne klare ca 800 m/s med ei 120 gr. kule? Eller vil det nesten ikke bli noe fres igjen i det hele?
  15. Ja da var det vel omtrendt som jeg trodde. Skal måle igjen med pussestokken. Leverte børsa til en tålig annerkjent børsemaker, tror jeg da.. Rett før bukkejakta. Skulle kappe løpet til 47 cm. Det står forøvrig også på regningen, at den er kappet til 47 cm. Synes igrunnen den var litt lang nå jeg fikk den tilbake, men tenkte ikke mere over det. Før nå, jeg møler det til 51 cm. Synes igrunnen dette var litt kleint Vel og merke er kaliberet 6,5x55 og det kan jo kanskje hende han mente det ikke var lurt å kappe det lengre ned, men det er vel min sak... Det første som slår meg er at jeg må ringe han å få han til å gjøre det jeg har bedt han om..
×
×
  • Create New...