Jump to content

Haavard

Members
  • Posts

    1,367
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by Haavard

  1. JacArcher skrev (På 13.3.2024 den 13.38):

    Er forsåvidt verdt å merke seg at Spesialenhetens pressemelding ikke sier noe om at et vådeskudd har skjedd, kun at en person er skadet ifm med tømming av våpen. De nevner faktisk ikke skudd i det hele tatt. Tidligere hendelser har blitt omtalt som vådeskudd.

     

    Er heller ikke vanlig at våpen tas inn til undersøkelse etter vådeskudd. 

     

     

    Kan det være at Kammeret har vært litt rask på avtrekkeren i sin konklusjon om hva som har skjedd? 

     

    Politi truffet av skudd i ansiktet etter å ha mistet patron

     En patron som falt i bakken og gikk av, var årsaken til at en polititjenesteperson ble skadd utenfor synagogen i Oslo 9. mars i år.

    – Spesialenhetens etterforskning avdekket at tjenestepersonen, ved tømming av sitt MP5-skytevåpen, hadde mistet en patron som lå i kammeret på våpenet, i bakken. Da patronen traff bakken, gikk den av og traff tjenestepersonen i ansiktet, skriver Spesialenheten i sitt sammendrag av saken.

    Tjenestepersonen ble fraktet til Ullevål sykehus, men skadene var ikke alvorlige.

    Spesialenheten har besluttet å henlegge saken.

  2. M67 skrev (1 time siden):

    Samme. Stort sett på banen flere ganger i uka.

     

    Jeg syns en urovekkende høy andel av de Mauserene vi ser på banen for tida har ulike problemer relatert enten til alder, manglende vedlikehold eller ukyndig modifisering, og får meg bare ikke til å anbefale en til en relativt nybegynner. Risikoen for katta i sekken er høy.

     

    K

     

    Rifle med kikkert for 2000 kr kan vel ikke bli katta i sekken uansett resultat?

  3. Berbu skrev (1 time siden):

     Nytt apparat i enkelte biler (Evidenser mobile 240) med dette i bilen slipper man tur inn til blodprøve og får dokumenterbar måling på promille direkte. Kan ikke sammenlignes med håndholdt aparat man bruker på promillekontroller langs veien..

     

    Da hadde  vel ikke politiet sagt at han blåste til 0,7 og at man da kan doble det tallet?

    • Like 1
  4. Kennethj skrev (3 timer siden):

    det er også stor forskjell på hvordan samlivsbrudd arter seg, alt fra relativt god stemning mellom de involverte til krigslignende tilstander.

     

    En gang for mange år siden opplevde jeg hverken god stemning eller krig - det var bare fullstendig krise, men jeg tenkte ikke engang tanken at våpen var til noe annet enn jakt.

  5. Olesøn skrev (1 time siden):

    Bla helt nederst på sida. HELT nederst. Der står det "language", "theme" og "cookies". Trykk på theme og velg den andre. Da blir det mørkt og fint og funksjonelt.

     

    Mulig at mørkt er fint, men funksjonelt er det bare for tenåringer og andre med perfekt syn.

    Vi som har kommet så langt at vi må ha lesebriller behøver svart tekst på hvit bakgrunn.

  6. Men ellers er det jo interessant hvordan "vi" tror vi vet hvordan verden ser ut. "Alle" vet jo at elefanter er utrydningstruet.

    Før jul var et engelsk firma som måtte trekke tilbake tilbud om rensjakt i Norge fordi  "England" ikke forstår norske forhold. 

  7. Skrueråmuttere skrev (3 timer siden):

     

    Wait, what? 

     

    Siden pandemien da alle satt hjemme, eller siden før pandemien?

     

    Hvis det er 50 % opp siden normalen er det helt horribelt og må forskes på. Nå.

     

    Etter mange års jevn nedgang flatet det ut i 2017, - 18 og -19 med 106, 108 og 108. Så gikk det ytterligere ned -20 og -21 til 93 og 80, før det gikk opp igjen til 116 og 118 de siste to årene.

  8. Kverk skrev (På 29.3.2024 den 9.56):



     Man burde heller spørre hvorfor denne typen hendelser inntreffer. Hva er det som gjør at folk tar slike fatale valg? Finner man svaret på dette, er våpenforbud eller innstramming i våpenloven neppe svaret. Dette lodder dypere enn som så. 

     

    Kanskje av samme grunn som at trafikkdrepte siden pandemien har gått opp med nesten 50%. 

    Jeg tror forklaringen kan finnes i  "Flesket og Fjompens" (dere forstår hvem jeg mener) katastrofale håndtering av pandemien som fikk mennesker til å låse seg inn i seg selv.  

     

    Familiedrap har jeg ike lest om i Sverige, og trafikkdrepte har "bare" gått opp 10 %. (Riktignok mange andre drap, men det det er p.g.a. helt andre politiske tabber.)

×
×
  • Create New...