Jump to content

skevebom

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

skevebom's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. bukkejakta begynner den 10.august
  2. Det er jo lurt å se etter hår ja men i fjor under rypejakta skjøt jeg to ryper på et skudd (ikke med vilje) den jeg siktet på døde med en gang mens den andre seilte videre tross blod og fjær i snøen. etter nærmere to timer fant jeg den, det var en utrolig deilig følelse. Hvor lang tid ville du brukt på en slik rype?
  3. Det er også lurt å spore rev med et par kompiser, da finner du hvor den holder seg, spennende jakt og mue moro. Ofte ksn det være lurt å tenke at reven kan gå i hi og dermed ha med seg utstyr til dette. Men som regel går sporeren senere enn reven.
  4. Tror ofte selv at noen av hagla treffer fugl, hare osv selv om det ikke er noen stor skuddreaksjon på viltet. Hva bør man se etter ved avfyring av skudd på småvilt. Hvor lenge bør man da "spore" dyret du skjøt mot.
  5. Takk for noen fine innspill.
  6. Enig med den Er skytterne klare? ILD
  7. Det er jo nesten samme kaliber og det er kulevekten som gir rekyl. Så det er igrunn samme etter det jeg har erfart. Så nei det vill ikke være mye forskjell i rekylen.
  8. Skyter du de med rifle eller hagle?
  9. 11 gram bruker jeg på elg der forsvarlig skuddhold er 150 meter og da er kulebanen og farten perfekt, siden jeg jakter med løshund og ikke ønsker splinting i bein pga fare for jæmten min. Med lettere kuler er jo farten større og bedre kulebane.
  10. Selvfølgelig må du beholde de andre riflene dine, det jeg mente med verdens beste kaliber er kun med tanke på meg og mine erfaringer. Men det finnes selvfølgelig bedre kalibre etter andre folks erfaringer. Har også en remington 700 mountain lss. Et tips er 10,1 Oryx kuler til bever og til og med hjort/reinsdyr og 11 grams til elg. 10,1 grams går litt bedre i min børse.
  11. Har du også erfart noe som dette? Hva skyter du de med?
  12. Klassikerne 6,5 - 308 og 3006 er nok de mest brukte kalibrene i Norge og disse er jo også kjempegode. F.eks i Sverige bruker de jo flesteparten 6,5 til elgjakt.
  13. jeg har erfaring med vanlige kalibre som: 22lr,22hornet,17 remington,17 hmr,222 og 223 rem, 243,260 og 270, 6,5,308,(7mm-08), 3006,300wm, 338wm, 9,3x62, 375 HH, 7mm-o8 er rekylsvak, dermed treffer man jo oftest litt bedre, selv om dette ikke er noen selvfølge. Og med en 11 grams Oryx kule synes jeg kaliberet treffer utrolig bra. Det er også en god reaksjon på treffene hos dyrene. Er kanskje det beste reinsdyr kalib eret med tanke på kulevekt, baolanse på kula og kulebanen. (etter min erfaring). Bruker kaliberet til bever og opptil elg.
  14. har du prøvd 7mm -08? Nei, men så er det heller ikke jeg som konkluderer med verdens beste kaliber basert på egne erfaringer med ett kaliber. SOm jeg sa, jeg har prøvd mange kaliber, men dette kaliberet (7mm-08) er noe J E G liker best. unnskyld for påstanden min hvis dette ødelegger fredagskvelden din.
×
×
  • Create New...