Jump to content

lonter

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

lonter's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Eksempel på unntak for båndtvang: http://lovdata.no/for/lf/jb/tb-20050701-1360-001.html#2 Det er altså en kommunal forskrift, med godkjenning fra grunneier, administrert av jeger og fiskeforeninga.
  2. et tips til unghunden/valpen. om den blir "redd" en "skummel busk", ikke gå frem og rist i busken for å "vise" at den er ufarlig. bruk tid og belønn hunden når den selv tar initativ til å utforske. Dette gjelder egentlig mange situasjoner med unge fuglehunder, bruk tid for å la hunden selv få finne ut av ting->du skal ha kontakt med hunden, ikke være støttekontakt. På samme måte bør man unngå å trene unge hunder/valper sammen (samtidig) med eldre og erfarne hunder i skogen/på fjellet, en ung hund vil da i mange tilfeller ende opp med å kun følge etter den erfarne, og ikke lære seg å jobbe selvstendig. (slipp heller en og en hund) Det vil i tillegg være fare for at unghunden tar ut for mye krefter og jobber på seg mengder med melkesyre, den er langt ifra like god til å disponere krefter.
  3. noen som har tips til småviltjakt i nærheten av Loen? Ei hel helg med familietur og spa kan bli litt vel mye. både med/uten hund er interessant..
  4. om du greier å ødelegge jaktinstinkene til en hund i løpet av 6 kvelder ville jeg nok lurt litt på om hunden i det hele tatt har hatt jaktinstinkt.. At den lærer å komme, sitte pent og gå ved fot har vel ikke etter det jeg har hørt noengang tatt knekken på en premiert jakthund. som et apropos, jeg prøver jo å få vorsteheren til å ikke være så ekstremt interessert i katter. om "ringreven" mener at et valpekurs over 6 kvelder kan knekke den lysten, så lurer jeg på hva slags valpekurs han har vært på
  5. Oppsummert jakta så langt: nordland: store kull, veldig stor lokal variasjon. Det gikk fra "hønsegård" til svart hav på samme dag. I forhold til rapportene om bestanden i fjor så må jeg si at jeg er positivt overrasket. romsdal: kun en kort dag på jakt så langt, men tok opp et bra kull med store fine kyllinger. så langt har det meste av fugl trykket veldig bra (for oss med hund så er det bra vel og merke). Har opplevd å stå sammen med hunden midt inne i kull, og det har også så langt i jakta vært mye fugl inne i særdeles tette buskas og i krattskog. Så om jeg hadde vært støkkjeger hadde jeg nok sett noe mørkere på bestanden.
  6. Takker, bra eksempel i den andre tråden. Tenkte at jeg skulle unngå jord som underlag for at hunden skal holde seg litt renere, men det er et mindre problem
  7. noen som har tips til fremgangsmåte for å lage hundegård i skrått terreng? (med skrått så er det vel 1-1,5 meter høydeforskjell på 4 meter) Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å bruke elementer, men så lenge disse er firkanta blir det jo fort "trappetrinn"? hva med underlag, bør jeg planere "terrasser", ser for meg at grus vil forflytte seg, å legge steinheller vil nok heller ikke bli en suksesshistorie? Jeg ønsker i utgangspunktet å unngå planering og flytting av masse..
  8. kan det være du har fått noe løsemidler/olje i små mengder i bilen nært hundeburet (altså slik at han har pusta det inn i et par timer)? Det er jo slik med folk også at dette påvirker nesa, og man blir litt uggen over noen dager, slik at effekten henger igjen når det blir litt kaldere luft, og at det bedrer seg etterhvert? (jeg har "hobbylakkert" en del greier i høst, og merka det på nesen etterpå, spesielt når det var kald luft..) i og med at mange snakker om foring,- så må jeg nesten "forsvare" labb også.. pelsen er bra, avføringa bra, mye energi til ski og jakt og bikkja er glad i foret.. hunder er nok ganske så forskjellig i matvegen også, og forskjell på toleranse for innhold og blanding i foret. jeg har hatt større problemer med pro plan og royal canin, magen og hunden kom aldri i balanse. Men det er vel ganske rart om foret gir seg utslag kun i kaldt vær på nesen?
  9. bra at hunden er frisk, da er det bare å finne frem pølsebitene
  10. tja.. en jaktkompis hadde samme problem med strihår vorsteh,- den hadde nyrestein.. Aggresiviteten og endring i lynne kom relativt fort hos den hunden også. Jeg ville ikke ha ventet med å gå til veterinær, det gikk ikke så bra med SV'n for å si det sånn.. Endringer i oppførsel kan som man ser i tråden ha en rekke årsaker. Å dra innom veterinæren er fort gjort, og det å kunne utelukke fysiske årsaker ville ha beroliget meg som eier også, i tillegg er det vel lettere å kunne konsentrere seg om dressur når man vet at hunden er frisk?
  11. fikk skutt mine første ender nå i høst.. var på rypejakt i nord-trøndelag, men utpå kvelden tok jeg frem fiskestanga for å prøve fiskelykken i et tjern der det visstnok var satt ut noen ørretter for en 10-15 år siden.. Håpet var jo å lure storfisken, så det ble listing ned til vannet. Vorstehern skjønte ikke at vi skulle være stille,- så han spankulerer fint uti vannet for å drikke. Fånyttes å fiske nå, men jeg prøver da litt bare for syns skyld. Mens jeg står og fisker, så tusler bikkja rundt omkring,- og viser interesse for noen busker 50 meter unna. Rypejegern våkner, jeg kaster fra meg stanga og får tak i hagla, og sniker meg fremover. Ut fra buskene spretter det 5 stokkender, men de er tydeligvis ikke verdens smarteste, legger seg fint 20 meter utpå vannet. og kikker "fornøyd" inn på oss. 3 av endene ligger såpass tett (men spredt) at jeg ikke vil skyte på dem, men de to siste ligger helt side ved side et stykke fra de andre,- ett skudd holder, og to ender ligger og dupper i vannet. Og nå er det artig å ha vorsteher,- bikkja svømmer ut og henter den første. fralandsvind sender den andre utover, og jeg får ikke hunden langt nok ut til å hente den andre,- mulig han fikk for mye skryt ved den første;-). Heldigvis er tjernet såpass lite at vi kan gå rundt å plukke opp fangsten der. På veg rund vatnet får vi en stand, i buskas kanskje 20 meter fra tjernet. Jeg kommer helt opptil, og får hunden inn i krattet, men det eneste som skjer er at jeg hører noe fortvilt "gakk-gakk". Og der kommer jammen bikkja ut med enda ei stokkand i kjeften, med vingene baksende. Så resultatet av fisketuren ble noe annerledes enn jeg så for meg, men langt i fra mislykket. Det ble andesteik til middag den dagen, meget vellykket!
  12. har hatt hunden i stand flere ganger med bakbeina på bakken og forbeina på stammen. Om det er en katt i treet blir vorsteheren min en treskjeller... Så om det er stille=fugl, med lyd=ett eller annet interesant med pels som kan klatre. Har sett en ES i stand på nesten samme måte også, i en park i oslo på due. Den sto faktisk kun på bakbeina og balanserte, med nesen rett opp og halen i bakken. merkelig syn, men helt tydelig hva den holdt på med. Ellers så er erfaringen min som enkelte andre sier her at det er veldig mye som spiller inn, både vær, forold (snø/løv etc) samt "fuglen selv". Synes det er oftere unntak en regler med disse skogsfuglene.. Har på støkkjakt opplevd at etter en hel dag hvor fuglene flyr på laaangt hold, så ligger det en "tosk" 5 meter fra lunsjplassen og trykker som bare det.
  13. takseringsresultat fra fjellstyrene ligger her inne: http://www.inatur.no/smavilt/artiklersm ... 25.o2.html
  14. for å presisere situasjonen på lesja: I utgangspunktet så er det jakt frem til 10.10 for innenbygds, samt trekning for utenbygds, med en begrensning på antall kort. Det er også baglimit (3 fugler tror jeg) Jaktstatistikken for 2008 (som også ble sluttet 10.10) for lesja er derimot ganske kjedelig, under 1 rype pr jaktdøgn (hvorav de _uten_ hund har fått marginalt mer pr jaktdøgn, så kan jo det være en annen ting å diskutere ) I tillegg var andelen av gammel fugl i forhold til ung fugl omtrent 1 til 1,- ikke akkurat et godt tegn. Selve meldingen om at det ikke ble jakt etter 10.10 kom etter at jaktkort for utenbygds var sendt ut. Jeg har forsåvidt også sett fugl der i år, men kan ikke vurdere om det er lite eller mye. Den store forskjellen var at i 2008 så jeg faktisk mye lemen, i år ikke snurten av smågnagere.. Uansett,- jeg synes fjellstyret på lesja forvalter på en god måte,- de forholder seg til fellingsstatistikk samt tilbakemeldinger, og stenger ihvertfall delvis. Innenbygds bryr seg jo også mest om reinsjakta
  15. det er jakt på rype som er stoppet, ikke annet småvilt? Forøvrig så er det som tidligerm, allerede solgte kort+innenbygds kan jakte før 10.10 også på rype.
×
×
  • Create New...