Jump to content

ponsse

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

ponsse's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Trenger noen lade data til 168 grs Barnes tsx i 3006, og aller helst med Norma mrp krutt. Er det noen som har noen vettuge ladninger liggende til bruk i en R 93.
  2. Det var det jeg glemte og skrive om den lille testen vi gjorde, ang nattsynet.Nei vi fikk nok ikke mer enn maks 10 min, på oss før det begynte og mørkne godt. Og jeg er klar over at en bør ha min en halv time på og venne seg til mørket. Men med tanke på det så blir nok 72 kikkerten enda ett hakk vassere vil jeg tro. Til opplysning så er begge zeiss kikkertene helt nye, med lotutec eller hva det nå heter. Mvh Ponnse
  3. Da var testen min utført. Jeg og en jakt kompis var nede på ett jorde for og teste her på onsdag, og det var helt klart og fint ute, men litt tåke som lå langs jordet. Vi testet ifra klokka kvart over ni og utover. Vi hadde 3 kikkerter Nr1 Zeiss 6-24x72 Nr2 Zeiss 6-24x56 Nr3 S&B 2,5-10x56 nigt & day. Vi var temmelig enig i at det ikke var noen stor forskjell ifra Zeiss 56 og S&B, når det begynte og dra seg til. Men det var heller ikke så veldig stor forskjell opp til 72 Zeiss, men det var forskjell. Vi kunne gå opp til ca 14 ganger forstørrelse på 72 mens de andre lå på 7-8, og gjør jo en hel del. Men det er jo klart at når det er fullmåne og med litt rim eller snø på bakken, da vil jeg tippe på at en kan skru opp imot 20 ganger. Og med dagens priser som disse 2 zeiss kikkertene blir solgt for, så skiller det 3 tusen og da er ikke mitt valg vanskelig. Da blir det en 72 med ret 60. Men det er jo ikke til og stikke under en stol, det er og blir en kikkert til spesielle jakter, men den er iallefall hvert 3 tusen mer enn zeiss 6-24x56. Det er min mening.
  4. Det var mange meninger og svar på denne tråden, og jeg takker for det. Men nå skal jeg teste dette selv, for igår så kjøpte bror min en 72 med Ret 60. Og da kjørte jeg rett bort til han for og låne den, og i løpet av de neste dagene så skal jeg få testet hvor mye bedre den er i forhold til S&B min. Og da kan jeg gi en tilbake mld på det, sett ut ifra min øyer.
  5. Zeiss 6-24x72. Er den hvert pengene, eller er det bare for og ha det største og det råeste. Jeg har i noen år jaktet med en S&B 2.5-10x56 zenith Nigt & Day,og er veldig fornøyd med den. Men jeg er jo spent på den store Zeissen etter blant annet hjorten på vestlandet. Venter spent på svar.
  6. Jeg er klar over at Blaseren må være helt i lås, og de siste gangene som jeg har hvert og skutt, og har tatt ladegrep så har jeg spent ned oppspenneren for og kjenne etter om den er i lås før jeg spenner opp igjen. Og hvist den ikke er i lås da, ja da vet ikke jeg. Jeg bruker som sagt en smøre fri neck sizer fra Redding med løs titan bussing, og presser ca 2-3 deler av hylse halsen og hylsene er mellom 54.8 til 55 mm på lengda. Og alle patronene lukker fint, ingen som er tunge
  7. Takk for alle svarene, og det var nesten godt og høre at det var flere, ( ikke vondt ment) som har hatt problemer med patroner som er hjemme ladet. Jeg har gode lade rutiner og vektøyet er riktig innstilt, men jeg har ikke sotet hylsene. Før dette så brukte jeg en Redding neck sizer men måtte da smøre halsen, og da hadde jeg 2 klikk på ca 400 skudd. Men før jeg fikk Blaseren i hus så var det boltrifler av diverse merker og da opplevde jeg aldri klikk. Jeg trur nok at det blir en utskifting i våpen skapet, og det blir nok ikke en ny R 8 heller. Jeg vil ikke tenke på hvor Forb jeg ville bli om jeg satt på hjortepost på vestlandet og selve gromgubben kom på post og så hører jeg KLIKK.
  8. Jeg har en Blaser R93, og jeg lader alt av patroner selv. Jeg kjøpte nylig en smørefri neck sizer, for og slippe og smøre hylsene og lader patronene i en Dillon 550 presse. Jeg bruker Norma hylser og cci 200 hetter og hylsene er ikke for lange. Men i det siste så har jeg hatt noen klikk, og jo sluttstykket har hvert helt i lås men 2 av gangene så har det ikke hvert merke i hetta en gang. Jeg lurer derfor på om det er noen andre her på forumet som har hatt eller har det samme problemet som det jeg har. For hvist det er sånn at en må bruke fabrikk patroner i en Blaser, ja da er iallefall min karriere som Blaser eier slutt.
  9. Fikk svar på blodprøvene fra dyrlegen idag, og der var alt normalt. Så da får vi prøve med andre løsninger som er nevnt i forumet, og se hvordan det går. Det skal også prøves med hvordan han reagerer på folk inne i huset og på utsiden. Så får jeg ta det ut derfra.
  10. Jeg er rimelig enig med deg Truls, men jeg ville bare starte en plass. Og nå har jeg flyttet buret hans til kjøkkenet, slik at han ikke får kontakt med de som måtte komme inn sånn med en gang. Dyrlegen mente at han nå begynte og bli voksen, og dermed vil passe på. Så da vil jeg prøve det først. Og jeg har for all del ikke gitt opp go Gutten min, tvert imot.
  11. Jeg har vært hos veterinæren med hunden idag, og han har ikke vondt noen plass når ho skjekket han. Det eneste ho pirket på var at pupillene hans trakk seg litt sent tilbake i forhold til det normale, men det ble tatt blodprøver av han som jeg kanskje får svar på imorgen. Så jeg er veldig nyskjerrig på hva de sier.
  12. Takk for mange tips, jeg har tenkt mye i i denne jula og som jeg skrev tidligere så skal jeg ta han til dyrlegen på mandag. Jeg kan utelukke hard oppdragelse for han har knapt blitt tatt i nakken. Begge gangene som han bjeffet til svigermor så gikk ho i røde klær, for her om dagen så kom kona mi inn i rød jakke og da var han på samme viset igjen, men det hadde ikke det andre fam, medlemmet.
  13. Jeg tror ikke han har noen prblemer med tenner eller tannkjøtt, for tyggebein og griseører går ned på høykant og ellers i matfatet så har han god appetitt. Når det gjelder det med bur, så står han i en hundegård om dagen hvor det er luke i veggen inn til et rom i garasjen og varme på. Og når kvelden kommer så tar vi han inn og da går han rett til buret sitt, og sånn har han vært vant til siden han var valp. Vi går jo selvsagt turer med han i helger og etter jobb og sånn, og når vi da møter folk på tur så vil han bare bort og hilse på og det er bare moro. Svigermor var ikke redd for hunden før dette skjedde, men nå er hun det og det forstår jeg jo. Men jeg skal ta han med til dyrlegen på mandag og høre hva de mener der, og ta en full skjekk på han. Når det gjelder raketter så bryr han seg ikke om det i det hele tatt.
  14. Det som sluttet så bra i høst og lille julaften, ble på julaften og og i resten av jula en stor nedtur.Jeg har en 2 år gammel tricolor drever hann, som er (var) snill som dagen var lang. Det kom som en bombe på alle i familien og jegervenner, når han på julaften lå i buret sitt i gangen og min svigermor skulle på do hvor han plutselig viser en hissig bjeffing av den typen (ikke) kom hit. Og han har aldri reagert sånn før på noen, to dager etterpå så går sønnen min og noen kamrater forbi, som de har gjort 100 ganger før hvor han plutselig smeller til igjen. Og igår på nyttårsaften så kommer det noen familievenner av oss på besøk, og jeg skal ut og lufte han før vi starter med raketter og har han i band, de kommer inn og han logrer og er veldig glad hvor han i neste sekund går over i hissig bjeffing og hopper opp mot ansiktet på vedkomne. Men jeg var på vakt og fikk rykket han til meg og han er like glad og blid, og alt gikk bra denne gang. Så nå vet jeg ikke om jeg orker mer med hunder ettersom han begynte og jage veldig bra i høst og har vært kjempemoro og nå ser det ikke bra ut. Så måtte jeg ta en tricolor drever tispe før den jeg har nå, for ho fikk voksende hjerte og ble ikke mer en rett over ett år. Så jeg vil være veldig takknemlig for litt hjelp akkurat nå.
  15. Detvar vist ikke så mange her på forumet som brukte en dobbel en på vestlandet, og selvfølgelig så passer den nok bedre på savannene i Africa, Men nå har ikke jeg råd til og reise ned der flere ganger i året, så de var tanken og bruke den her hjemme på jakt. Og det er vel ikke noe verre og gå rundt med en Drilling i snø og regnevær og henge etter en drever gjennom tette kratt og plantefelter på jakt etter rådyra. Drillinger er ikke akkurat billige de heller. Men jeg ser for meg at det må bli en uten oppspenner, så jeg får leite litt på nyåret og se hva som dukker opp. Det som ligger nærmest er vel Merkel eller en Chapuis.
×
×
  • Create New...