Jump to content

Thule89

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Thule89

  1. skal nordover omkring målselv for å jakte med en fetter og to stående fuglehunder.... fikk beskjed fra fettar'n min at det trolig kommer til å bli et bra rypeår der opp ettersom at han har sett en go' del av dem der i området! dette kommer faktisk til å bli mi første rypejakt jeg blir med på også
  2. jeg skaffet meg en slik hagle av samme type som du ser på her ifjor på xxl... da jeg gikk inn der for å prøve noen av haglene de hadde hengende på veggen der inne (etter å ha vært og prøvd et titalls andre hagler på diverse andre steder). Til slutt etter at jeg hadde pløyd meg gjennom samtlige hagler i butikken kom jeg til baikal'en, den passet meg helt perfekt (utstillingsmodelen altså) i tillegg at det var kampanje på baikal haglene i xxl.... så der ag da bestemte jeg meg for at denne var min! Men etter at salgskaren i xxl fant frem en helt spiller-ny hagle fra lageret, prøvde jeg den for å være helt sikker over kjøpet..... dæven så jeg ble overraska .... utstillingsmodelen og den fra lageret var helt forskellige i kolben i både høyden, lengden og breden.... men det var lett fiksa ved at jeg enkelt og greit fikk et avslag på hagla i tillegg til kampanjeprisen ( two thumbs up) og at de tok en renovering på finishen på treverket... så jeg vil ihvertfal anbefale deg å prøve akkurat den hagla du skal kjøpe (ihvertfall billighaglene) Angående yldiz kan jeg ikke fortelle noe særlig etter som dette allerdere er det første året mitt som jeger og hagleskytter .. Mvh Thule89
  3. har selv en baikal og er storfornøyd med den (two thumbs up).... mye hagle for penga her ja
  4. Thule89

    hva skal jeg velge

    jeg fikk meg en baikal med utsiftbare choker og enkelt avtrekk her i fjor, og har reglemessig vært på banen med den.... Jeg kan si at den er god å skyte med, men kan bli en smule tung(3,4 kg) på lengere jaktturer. det som gjorde at jeg kjøpte den var det at den passa meg aller best av alle haglene jeg hadde prøvd lanber gyttorp,bettinsoli MCH, silma, zabala og diverse andre.... jeg sier med en gang at en baikal blir du ikke misfornøyd med, men prøv heller ut haglene på banen og få ''feelingen'' selv. det som er det viktigste er at hagla passer deg.
  5. takk for alle rådene og meningene jeg har fått. jeg fikk prøve savagen og den var vidunderlig å skyte med og bestemte meg med en gang at dette var min kommende rifle.... hørte litt rundt med et par forhandlere om pris og hvilken demper de anbefalte. Samtlige var enig i at a-tec'en var riktig til savagen, men ingen av de andre kunne matche prisen på rifla,kikkert(tilsvarende),gjenging av varmintløpet samt a-tec demper.... så nå ligger den hjemme og så fort jeg kommer hjem igjen skal den ut på riflebanen og testes....
  6. hva synes dere om prisen på pakka for savagen med nikko stirling mountmaster og a-tec for 5500kr????
  7. fikk nå høre at den standar lyddemperen til a-tec har gått ut av produksjon og det er kun restene som selges nå....
  8. har klart å fått et tilbud fra jaktdepoet nå på en savage med mountmaster AO og parker hale/A-Tec cmm6 lydemper for 5000/5500kr... hva er tankene deres angående prisen og valg av lyd demper????
  9. jeg er også en førstegangsjeger og skal også anskaffe meg en salong... jeg har allerede begrenset utvalget til enten -cz 452 varmint -savage mark 2 bv med accutrigger. viewtopic.php?f=80&t=19566 jeg har så og si bestemt meg for å skaffe meg en savage... for det første er den nesten 1000 kr billigere. Og ettersom savage nå har satt det som standar at alle deres rifler som blir produsert for tidene skal ha accutrigger, så trenger ikke den en avtrekksjobb(så du sparer inn penger på det og)... utover det jeg har hørt så skal savagen ha litt bedre presisjon, men litt dårligere (minimalt) balanse. Av det jeg har blitt fortalt av folk jeg kjenner så skal disse to riflene har så og si de samme egenskapene med untak av : -pris (cz har blitt mer påvirked av den økende dollarkursen enn savagen) -cosmetisk utsende -avtrekk alle de andre forskjellene skal være så minimale at de ikke skal ha noe særlig å si. med de pengene jeg sparer kan jeg heller bruke på et bedre kikkertsikte til rifla og en a-tec cmm med 6 moduler samt gjenging av løpet.
  10. Er foreløpig på utkikk etter en salongrifle.... men med denne skal det også kjøpes en lyddemper. Etter det jeg har sett er det A-Tec som gir mest lyddemper for pengene, men det jeg ikke klarer helt å forstå er hva er fordelene med den modulbaserte A-Tec ccm 6 lyddemperen contra standar utgaven? er det bedre demping av lyd, lavere vekt eller bare pga. at den er modulbasert? Er det noen der ute med litt mer kunnskap enn megselv?
  11. jeg tror jeg haller mer mot savagen foreløpig pga. av vekten på 2,9 kg... ikke for tung, ikke for lett... Er redd for at 2,6 kg på cz american'en kan bli litt for lett (vant til sauer 200str i .22 lr på 5,6 kg) og varmint på 3,4 kg er kanskje en smule for tungt til å være et jaktvåpen... Har hørt fra andre at balansen er så og si lik på dem, men presisjonen er en smule bedre på savagen og at at Accu Trigger' har fjernet hele problemet ang. tungt avtrekk...!? hva tror dere om dette?
  12. Jeg står nå ovenfor et typisk problem. Valg av salongrifle med kikkertsikte og lyddemper... har for det meste sett på Savage Mark ll BV og CZ 452 Varmint, Bushnell Trophy 3-9x40 og BSA Optics 3-9x40 Sweet 22, samt både den standare og modulbaserte A-TEC Lyddemperene... Etter det jeg har forstått er at begge hadde problemmer med avtrekket, men at Savage Mark ll BV har fjernet problemet med ''Accu Trigger'n'' og CZ 452 varmint har fått et justerbart avtrekk ifølge... Våpenet skal for det meste brukes til småviltjakt så jeg er ikke sikker på om kanskje CZ 452 American(med evt. nytt avtrekk) er et bedre alternativ en varminten, men det vil bli en god del baneskyting i tillegg....? Så valget mitt foreløpig står mellom: 1 - Savage Mark ll BV 2990,- http://www.jaktdepotet.no/webshop/default.asp?sub=pd&id=177&kid=29&uid=142 2 - CZ 452 varmint 3990,- http://www.xxl.no/shopping/showitem.aspx?id=69464 Er det noen som har noe erfaring angående disse riflene eller andre alternative .22 lr rifler som er tilsvarende som kan anbefales? Hvilke kikkertsikter er å anbefale til salongrifler (og andre randtenningsrifler)? Hva er fordelene med en modulbasert, contra en standar A-Tec lydemper ?
×
×
  • Create New...