Jump to content

Skee

Members
  • Posts

    463
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Skee

  1. Forskjellen ligger i kvalitetkontrollen, hva de aksepterer som ferdig produkt. Tyrkia, Kina feks, ingen av de har noen problemer med å lage kvalitetsgjenstander, det gjelder bare å sette seg det målet. Trening av de ansatte, prosedyrer/rutiner som fungerer optimalt, maskinpark som er vedlikeholdt og up-to-date, kvalitetskontroll som siler ut det som ikke er bra nok. 

     

    Problemet blir kombinasjonen billig og god kvalitet. Det er vanskelig.

  2. Noen som har tips på hvordan jeg skal tette en slik trekopp? Har en som brukes litt for sjelden, den tørker ut og det lekker gjennom diverse porer/mikrohull. 

     

    Noe remedie som ikke setter smak på drikkevarene? Har hørt noe om bivoks, men det må i såfall løses opp/tynnes med noe. Ønsker ikke å lakke innsiden av koppen, det ødelegger godfølelsen.

  3. Husker den saken, skjøt kompisen i hodet da han trodde han var en rev. 

     

    I mitt hode er dette ikke akkurat et "uhell", selv om jeg skjønner at det ikke var hensikten. Avgjørelsen om å ikke utstede våpenkort virker rett for meg ihvertfall.

     

    I tillegg sier de jo ikke nei for evig tid, som de skriver i dommen "det tar tid å reparere et tillitsbrudd en slik hendelse fører med seg".

     

     

     

    • Like 4
  4. Sjekk at alle skruer er strammet, kjenner ikke festemekanismen for løpet på denne men sjekk at det er rent, tørt og strammet i henhold til boken.

    Ta med til skytebanen, se at du er skutt inn så tar du og gir det kikkertsiktet et par "vennlige" klaps opp til det nivået du mener det bør tåle. Ikke være forsiktig, det er ei jaktrifle og skal kunne brukes. Se om ting flytter seg på blinken.

     

    Om du skal sjekke temperatursvingninger så er det litt mere tricky, ta været til hjelp eller så kan du legge børsa i fryseren?

     

    Om ammunisjonen er varm eller kald kan bety veldig mye, avhenging av hvilken type du skyter. Diverse Biathlon ammo skal være mere stabilt enn Stinger og Topshot feks. Prøv deg fram, bruk fryseren for å kjøle ned ammo.

  5. Du må sjekke over ditt våpen selvfølgelig, men jeg har kjøpt dempere med gjenge spesifisert og montert rett på selv. Kikker gjennom løpet etter beste evne med lys, ser det greit ut så har det vært OK for meg.

    Nå jeg hatt en demper hvor kula traff på vei ut (heldempet 22), men der var alt montert hos børsemaker så det hjalp jo fk all.

    • Thanks 1
  6. Fant ikke nå, men det var en på kammeret som hadde en nedkortet Krag med helstokk, den var nydelig. Ligget i bakhodet i mange år, tror en slik ombygging ligger utenfor mitt budsjett. Meeen, kommer til å arve en Stomperud-Krag fra bestefar via min far, den hadde det vært en glede å gjøre noe pent ut av og gi videre til mine unger.

     

    Våpen kan være så mye mer en et bruksjern, skapet mitt er delvis fyllt opp av mer eller mindre ubrukelige greier som jeg finner glede i.

  7. 51 minutes ago, MikiN1486 said:

    Skru ut bolt. Ta ut slutstykke og bøyle. Lås inn sluttstykke. Sett bøylen på plass igjen og heng børsa på veggen. 

    Og på Marlin 1895, legg ejektor i en liten pose og merk den tydelig. Ejektoren ramler nemlig ut når sluttstykke er fjernet, og vanligvis på verste tenkelig sted, innerst i bua der den kan trille bak benken uten at du ser det. Morro.

  8. For å smøre chokene har jeg hatt på Bilteme kobberpasta, men vanlig molyfett vil også fungere. Trenger bare litt, og kobberpasta/molyfett henger godt fast og holder leeenge.

  9. Noen som har sett et datablad for Flunatec gun coating?

     

    Våpenloftet sier at den inneholder PTFE: ADVARSEL: Inneholder polytetrafluoretylen.

    https://vapenloftet.no/produkt/produkt/vapentilbehor/vapenpleie-1/flunatec/fluna-tec-gun-coating-100ml-spray

     

    mens reklamebrosjyren på Flunatec's egen side sier noe annet: Free of PTFE and Silicon

    https://www.flunatec.com/wp-content/uploads/2019/08/PDBL-Fluna-Gun-Coating_gb.pdf

     

    Prøver å unngå sånn mikroplast-spray i så stor grad som mulig. Har en CZ527 med mildt sagt "luggete" boltgang, lurer på om dette kan være mirakelkuren?

     

     

     

  10. @Sku, det var vel litt sure oppstøt. Vi er mange som er skyteledere i Nidaros som ikke er en del "Ledelsen". En kjapp titt på lista sier litt over 90 skyteledere.

     

    Nidaros har hatt flere skytelederkurs og såvidt jeg vet har de nok til å gjennomføre det som trengs av skytetreninger. Siste info jeg finner om kurs var i 2020 og da var planen å arrangere nye kurs men antar koronaen har sørget for grus i maskineriet.

     

    Nidaros Skytterlag er DFS, ikkemedlemmer kan skyte på lørdagstreningene for en pengesum (blir fort billigere å melde seg inn) og kronografering går vanligvis fint når det ikke er sinnsvakt mye mennesker der. Organiser med skyteleder.

     

    Langhold er det vel så som så med, gonger på 430m og så er det noen skiveholdere/gonger oppe i skogen på rundt 500m(?). Skal du bruke disse bør du ha god skivekikkert, ellers blir det for mye venting på alle andre når du skal kjøre ut til 300metern og klatre 200m oppi skauen for å lappe skive :-) .

    • Like 2
×
×
  • Create New...