Jump to content

jonas

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

jonas's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Enda godt at dama på airgunworld er såpass fin da. Grei nok pauseunderholdning. Sitter forresten å bestiller diverse fra pyramydair nå. Noen som skal ha noe på samme ordre? Bestillingen går i morgen kveld klokka 22.00.
  2. Ser ut som det har skjedd noe der ja. Håper ikke alt forsvinner!
  3. Beklager at ordvalget ble politisk ukorrekt. Neste gang jeg skal helle bensin på bålet så får jeg vel ta det muntlig.
  4. Jeg er dypt imponert over det som dokumenteres her. Ler litt rått her jeg sitter.
  5. Takker vingemutteren.... @kermitt Okey, skal ta en titt på den. Da har jeg jo spart såpass på budsjettet der at jeg kanskje kan koste på litt mer på selve børsa, men vil ha en kikkert som jeg kan bruke på mål på lerdue størrelse ut til 300m. Synes fortsatt det er tynt med forslag på en bra løsning på det jeg er ut etter. Sendte mail til jaktdepotet i går så regner med det kommer et godt forslag derfra også, men hadde gjerne kunne tenkt meg noen objektive meninger fra folk her på forumet. Kom igjen å svar folkens, skal vel ikke være nødvendig å skjenke dere fulle for å få dere til å snakke...
  6. Prøv å titt litt mere rundt her inne, så slipper du å spørre mere om den saken... Sry hvis jeg tråkket deg på tærne med den der. Skal ikke gjenta seg.
  7. Fant BSA 17 på ebay til 600,- inkl. frakt. Blir nok import av kikkert da ja... Snakket med en kar på jobb i dag, han sa at de nye våpenforskriftene sier at man må ha våpenskap fra første våpen nå. Noen som vil bekrefte/avkrefte? Må vel kjøpe skap også da. Det er faen ingen billig affære. Tips?
  8. Smører du inn ståldemperen med kobberpasta før montering skal det veldig mye til for at det setter seg i alle fall.. Dette gjelder forsåvidt uansett demper, men som nevnt tidligere er det en reaksjon mellom alu og stål.
  9. Hvis du har aliminiumsdemper mot stålpipe vil du få en reaksjon hvis dette står for lenge. Aluminium ruster ikke, men det kan oppstå korrosjon over lengre tid i fuktige omgivelser. Som du nevner så har den stått på i 3mnd og vil kunne sette seg på denne tiden hvis våpenet har vært i kontakt med fukt. Som mekaniker så er denne reaksjonen ganske kjent for meg. Løsningen jeg bruker heter "Exilus 1000" og "rå makt". Exilus er den rustløseren jeg vet av som kryper mest og er derfor perfekt til gjenger som sitter. Jeg oppfordrer deg ikke til å bruke rå makt her, men hvis en børsemaker kan fortelle deg at børsa tåler maktbruk så er det jo greit. Forresten, den halve omdreiningen du fikk løsna.... Var den tung å dreie eller ikke? Var den tung så er det bare å skru frem og tilbake, men er den lett så er det mer sannsynlig at gjengene har låst seg. Fingers crossed!
  10. Heisann! Er litt fersk på våpen og trenger litt hjelp. Jeg håper noen her inne er villig til å hjelpe meg med å sette opp en "nybegynnerpakke" til meg. Formålet med skytingen vil være presisjonsskyting på bane samt litt småvilt. Er ikke villig til å bruke så alt for mye penger siden jeg er så fersk. Kan heller oppgradere etterhvert. Følgende er jeg på utkikk etter, med mine egne forslag i parantes: Salongrifle 17HMR (Savage 93R 17 GV, 2950,-hos jaktdepotet.no) Kikkertsikte for så lange hold som det er mulig med dette kaliberet. (BSA Sweet17 6-18x40mm, 1956,- hos midway.no) Lyddemper (A-TEC CMM-6, 950,- hos jaktdepotet.no) Tofot for liggende stilling. (Harris, Versa?) Her ser dere hvilken prisklasse jeg snakker om. Har vurdert å gå ned litt på optikk og kanskje bruke de pengene på en CZ, men vil samtidig ha muligheten til å bevege meg ut på lengre hold på bane. Har hørt rykter om at folk har testet 17HMR ut til 250-300m med gode resultater, men kom gjerne med synspunkter her også. Må våpenet til børsemaker for å få gjenget løp til lyddemper? Pris på en sånn jobb? Vanskelig å montere kikkertsikte? Håper på gode utfyllende svar fra dere som kan dette. Sett gjerne opp info på samme måte som ovenfor da dette er veldig oversiktlig. På forhånd takk! Mvh jonas
×
×
  • Create New...