Jump to content

knutern

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

knutern's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Han har ikke skrevet brev til Vega småviltsamarbeid. Regner med det ordner seg for han også.
  2. Har mottat brev fra Vega. Er om 11 dager "ferdigsonet". Pga min ærlighet og erkjennelse over å ha gjort noe "ulovlig". Så har de redusert straffen til å gjelde bare 2009. Så jeg har lært og vi får håpe dette også fører til lærdom for andre.
  3. knutern

    Sveico

    Lurer litt på hvor Sveico sine kniver kommer inn i bildet når det gjelder kvalitet. Kjøpte en billig Sveico kniv til kjøttskjæring. Det står C2 på bladet. Synes den er bedre enn Victorinox sin og bare en fjerdedel av prisen. Har slipt den på Tormeken med godt hell også.
  4. Har en finnclassic 512 kombi med to avtrekkere. Synes avtrekket til rifla er litt langt og tungt. Er det noen som veit om og hvordan det kan forbedres??
  5. Er vell på tide å ta opp denne tråden igjen Eller skal det lages en ny en i år
  6. Takker, varmet et jegerhjerte som for tiden er i sorg. Skulle pakket i dag for rådyrjakt på Vega fredag.
  7. Tenkte jeg kunne presentere mitt brev til Vega grunneierlag. Er spent på om de reduserer eller frafaller straffen etter dette. HVA TROR DERE?? Det var med stor undring jeg mottok brev om at jeg er utestengt for all jakt på Vega for resten av 2009 og 2010. Hadde overhode ikke fått noen signaler om at jeg kom til å få en straff for de forhold jeg er straffet hardt for. Jeg ønsker å få belyst min side av saken. Og synes det er underlig av dere å gjennomføre en prosses uten at ”tiltalte” har fått mulighet til å forklare seg. Jeg kom til Vega søndag 9. august. Kjøpte meg 2 kort for bukk. Jaktet mandag og tirsdag. Tirsdag var jeg innom kortselger og rapporterte at jeg hadde skutt en bukk. kortselger var veldig positiv og imøtekommende og satte stor pris på at jeg kom innom og rapporterte. Jeg spurte da om jeg skulle ringe på kvelder eller natta for å rapportere skutt vilt. Han sa da at det trengte jeg ikke. Jeg fikk da inntrykk av at det holdt å rapportere i løpet av et par dager. Plan var at jeg skulle være på Vega til torsdag. Hadde fått Bobcat sine kort og lovet å levere dem til kortselger. Ble for sen til å rekke butikken til kortselger den dagen. Onsdag kveld dro jeg hjem med siste fergen Var ikke hjemme før langt på natt. Da jeg sto opp torsdag prøvde jeg å kontakte kortselger. Fikk ikke svar og hadde mange ting å ta tak i hjemme. Pakket kortene i en konvolutt og sendte den umiddelbart til Vega. Rapportering var gjort og jeg tenkte ikke mer på den saken. Fredag ringte jeg kortselger angående kjøp av rådyrkort til jakta den 25 sept. Fikk da til svar at jeg måtte ringe en uke før det. I en bisetning så kortselger at kortet jeg hadde sendt var ufullstendig utfylt, det manglet slaktevekt og år på dyret. Ba da om å få rette opp den saken. Fikk ikke det for han hadde levert kortet til kasserer. Jeg fikk heller ikke navn til kasserer, slik at jeg kunne rette opp problemet. Så jeg slo meg til ro med saken. Det var ingen ting så tydet på at en streng straff var i anmarsj. Punkt for punkt. 1. Ikke sagt fra straks et dyr et felt. Jeg innrømer at jeg har vært litt treg her. Men rapporterte innenfor den uken jeg hadde kortet. 2. Ikke rapportert om vekt og alder på rapportskjema. En forglemmelse. Har nå fått navnet till kasserer. Så rapportering er gjort. 3. Ikke sagt fra ved avreise, slik at andre jegere som sto på vent kunne slippe til. Det viste jeg ikke og det står ingenting om det på kortet. Må bare beklage. 4. Ved underskrift på jaktkortet har du godtatt reglene for jakta. Ja det har jeg. Ønsker ikke å sverte kortselger eller noen andre i denne saken. Tar skyld for min treghet, men synes straffen er veldig streng. En advarsel og påpakking om å rette opp utfylling av rapport eller inndragning av depositum kunne holdt lenge som straff. Men det er dere som er enerådende i denne saken. Jeg håper at dette brevet har vært litt oppklarende. Og at vi kan komme frem til en bedre løsning. Ser frem til et fortsatt godt samarbeid med Vega småviltsamarbeid.
  8. Du har mange gode poeng her. Jeg snakket med en av de andre grunneierene i går. Han var rystet over straffeutmålingen. De skal ha møte i neste uke og da vet jeg at saken blir diskutert. Slik at mer konkrete regler kommer. Så får man bare håpe det hjelper oss litt.
  9. Det er meg det, og det tror jeg ikke. Vi er begge "straffet" og hadde de villet hadde de bare stengt meg ute. Saken er pr. dags dato bare behandlet av styret i Vega småviltsamarbeid. Det er 3 personer som sitter og bestemmer. En av dem ønsket at vi skulle bli utestengt på livstid. I neste uke skal alle grunneiere ha et møte for å planlegge elgjakta. Har snakket med andre grunneiere i Vega småviltsamarbeid og de var svært overasket. Så jeg regner med at saken blir diskutert der og så får vi bare se. Slik jeg ser saken er det vell muligheter for at vi har fått begeret til å renne over. I følge kortselger så hadde jakt rapportering vært et problem i mange år. Og så nå skal de gjøre noe med det. Og hvem må da ta straffen for alle, jo jeg og bobcat.
  10. har ladet 140 gr. swift kuler med n-160 krutt. Brukte 46 gr. krutt og hastighet ble 810. Hadde lengde 78, men måtte gå ned til 75. Fikk feil trykk i min s&l. Fikk samlinger på 15 mm.
×
×
  • Create New...