Jump to content

Griffen

Members
  • Posts

    606
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Griffen

  1. Et annet spørsmål om jakt i Sverige:

     

    Er det noen som vet om en norsk storviltprøve også er gyldig i Sverige, eller må den tas på nytt der borte??

     

    Norske regler gjelder for Norske jegere i Sverige. Altså du må ha norsk storviltprøve for å jakte alt fra rådyr og større.

  2. Skjøt en 1,5 års elg med den kula i 30-06. Elgen vinklet litt akkurat i det jeg trakk av, noe som fikk kula til å passere gjennom elgen på skrå. Trodde ikke jeg hadde truffet, elgen falt for sidemannen og vi fant først kula under skinnet når vi flådde dyret. Den hadde så og si ikke ekspandert, kunne nesten ladd den på ny. Da gikk resten av skuddene til blinkskyting.

     

    Tom erik johannessen, flekkefjord.

     

    Her må du ha gjort noe galt eller vært uheldig på et vis. Jeg har også brukt denne kula en del nå ladet med 51grs N160. Har skutt 3 voksne elger (største 240 kg), 1 hjort og 4 då med denne, alle med godt resultat, jeg vil nå heller si den er ekspansjonsvillig enn motsatt. Vurderer faktisk å gå litt ned på ladningen.

  3. Og for de som synes ARR virker som en seriøs organisasjon så bør dere kanskje følge litt med i timen. ARR medlemmenes store lidenskap er å løpe rundt i skogen å forstyrre for lovlig lisens og kvotejakt på rovdyr. Det har vel forøvrig heller ikke foregått en eneste lisensjakt på ulv hvor jegerne ikke har blitt politianmeldt av ARR. Synes dere det er seriøst?

  4. Bruker 240 grains Woodleigh i 30.06, ladet til i ca 700 m/s. Prøvde for "morroskyld" og resultatet blei så bra at det er fast elgkule nå. Super presisjon, god skuddreaksjon på dyrene og pene slakt. Anbefales på det varmeste hvis du har mulighet til å få noen til å lade for deg. Ikke noe problem å veksle mellom tung å lett kule så lenge man vet hvor mange knepp det er i forskjell, likt hver gang det.

  5. QuickLOAD:

    95 grain Hornady V-Max, 49 grain N-160, COL 73 mm, løpslengde 55 cm, gir PSI 44759, dette er heilt opp mot max og skal gi 5% komprimert ladning. Kalkulert utgangshastighet 1105 m/s. Hadde vel redusert litt...

    Usikker på om jeg gjør noe feil her nå, men får litt andre data enn bosnes her og de ser da ikke så skumle ut.

    1401736.jpeg

  6. Det så ut til å bli en i overkant frisk ladning, godt over rødstreken.

     

     

    **** Results calculated:

    Maximum pressure ........ = 59507 psi Way of projectile at Pmax = 1,23 in

    Muzzle velocity ......Ve = 2469 fps Muzzle pressure .......Pe = 10481 psi

    Project. energy at muzzle = 3383 ft.lbs Fraction of powder burnt = 97,8 %

    Projectile travel time from 10% Pmax to muzzle = 0,97 ms

     

    D A N G E R: Load exceeds Maximum Average Pressure ! DO NOT USE THIS LOAD !

    Real maximum of pressure inside barrel.

    End of combustion after the projectile passes muzzle.

  7. Har et jeg også. Må putte en papirlapp inn med batteriet ellers detter det ut. Ellers fungerer det bra. Må ha minst middels bra dekning ellers sliter den med mld, men det gjelder vel alle kameraer.

     

    Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

  8. Allsidig kaliber 30.06 ja. Har i år testet 240 grains Woodleigh PP ladet til rett under 700 m/s. Skøyt en okse på ca 300kg og den gikk ikke mange skritt, pent slakt ble det også. Ikke rare grunnlaget å trekke konklusjoner på, men den blir med neste elgjakt også :smile:

  9. Trenger tips til hva eg skal gjøre med min Astro 220 med Dc40 hundehalsbånd. Den har fungert veldig bra i 2 år men no er det værre. Så lenge bikkja er innforbi 100m i nærheten av meg så fungere kontakten bra, men så fort avstanden økes så er det dårlig. Kun stykkevis at den fungere. for bare noen få punkt av og til.

    Antennen på DC40 er veldig utsatt for brudd, prøv å bytte den. Har selv måttet bytte to ganger på to år. Har festet den bedre med flere strips og tapet litt rundt nå da har den foreløpig holdt.

    Kan f.eks bestilles her http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=56&prodid=6701

  10. Da har Blaser R8 Professional i 6.5 kommet i hus og jeg er veldig, veldig glad! :D

     

    Men jeg har 2 utfordringer - det fremste festet på blasermontasjen er for slapt, men justeringsskruen står bom fast! Har faktisk bøyd vekk et skrujern..

    Det andre er at jeg synes at avtrekket kryper inniblant - en halv millimeter eller noe i den duren - kan det være den nye tilbakestillingsmekanismen av avtrekket som er synderen?

     

    Noen som har opplevd / funnet ut av dette?

    Justeringsskruen satt noe helt j..... på min også. Fant en større trekker og tok den en runde på smergel så den passet perfekt i sporet. En god dose rå makt så løsnet den.

    Jeg er ikke plaget av kryp, perfekt avtrekk. Kanskje ta den med en tur tilbake?

×
×
  • Create New...