Jump to content

Baal-Zebub

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Baal-Zebub's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg kjøpte en liten kasse med Federal Power Shok når jeg først kjøpte rifla. Rifla er skutt inn med denne ammunisjonen, og det vil derfor være enklest å kunne benytte seg av denne når jeg skal ut torsdag kveld. Tiden begynner å bli litt knapp Hvis ammunisjonen ikke var egnet, så måtte jeg selvfølgelig gått til butikken, og deretter en kjapp tur på skytebanen for skyte inn rifla påny Takk for gode innspill!
  2. Jeg drar i gang en gammel tråd, men da har jeg også et lite spørsmål som passet godt her. Jeg er en fersk riflejeger som skal til Sverige denne uken for å se om jeg kan finne et villsvin. Jeg har skutt inn rifla mi (Howa 1500 30.06), og er litt usikker på valg av ammunisjon til jaktformålet. Kula som jeg har på lager er en Federal Power Shok: http://www.federalpremium.com/products/ ... aspx?id=17. Kula veier 11,66 gram, og er ekspanderende. Er dette et akseptabelt og egnet valg av ammunisjon til villsvinjakt?
  3. Jeg endte selv opp med Howa og Viking demper fra jaktdepotet litt før sommeren. Jeg har ingen erfaring med dempere fra før, men synes at den gjorde jobben. Ikke noe å klage på kapping og gjenging av løpet heller
  4. Jeg kikket litt på nettet for en stund siden når jeg skulle ha meg ny kikkert. Prisene i Sverige var stort sett høyere enn i Norge, og da synes jeg ikke det var verdt bryderiet. Da hadde jeg heller satset på Zeiss fra XXL eller på kjøp fra statene.
  5. Linken din fungerer dårlig. Hvilken vare er det du prøver å linke til? Edit: virker nå
  6. Jeg var selv i samme situasjon for kun få uker siden. Jeg tok kontakt med Interarms og Jaktdepotet for å kjøpe meg en Howa 1500 etter å ha sondert markedet etter en rimelig rifle. Tanken var å kjøpe en .308, men ble overbevist av selgeren på Jaktdetpotet om å ta en 30.06 i stedet. Årsaken var at de var utsolgt både hos Jaktdepotet og Interarms for .308 og at forskjellene i utgangspunktet ikke er så store. Kjøpekåt som jeg var, slo jeg til på en 30.06. Prisen var kr. 6500,00 for en rustfri utførelse og med Hogue stokken. Onkel blå i Oslo var veldig greie, siden søknaden min sa .308. De mente at kaliberet var såpass tilsvarende 30.06, at det ikke var noe problem å benytte meg av min registrerte .308 søknad. Kudos til Onkel blå Jeg vurderte også samme sikter som er diskutert i tråden. Zeiss siktet på XXL var veldig fin, men endte opp med å kjøpe en Leupold VX-III 3,5-10x50 med opplyst retikkel fra statene til en hyggelig pris av $607 + mva og frakt. Montasje og ringer ble også handlet fra statene til en veldig fin pris. Samlet pris inkludert for våpen, optikk, ringer, internasjonal frakt og moms ble på kr. 12.000,- Lykke til i jakten på nytt våpen
  7. Jeg har nevnt mitt eget innkjøp i et par andre poster, men det kan passe fint her også For noen få uker siden kjøpte jeg optikk fra USA - www.arcadian-sales.com Jeg hadde ikke hørt om nettstedet tidligere, men tok en sjanse etter å ha googlet litt referanser online. Resultatet var heldigvis veldig godt. Varen ble levert trygt og godt hjem til meg. Årsaken at jeg bestilte her var selvfølgelig prisen. De kvitter seg med utgående modeller av VX-III, i forbindelse med den nye VX-3 modellen. Jeg kjøpte en Leupold VX-III 3.5-10 X 50 med opplyst retikkel. Prisen var $607 (NOK 4000). I tillegg må du regne med kr. 250,- i frakt, samt moms på ca. kr. 1300,-. Dollarkursen var noe bedre når jeg bestilte, men du har fortsatt mulighet til å gjøre et godt kjøp til ca. kr. 5.600,- inkludert alt. Kanskje denne frister deg også
  8. Hvis du skal ha Leupold VX-III så se på www.arcadian-sales.com Jeg bestilte denne uken en kikkert der til svært lav pris. Årsaken er at VX-III fases ut, når den nye VX-3 modellen nå kommer. Mange i statene som har gode tilbud på den gamle versjonen nå Jeg betalte ca. 5.000,00 for en kikkert inkl. mva og frakt (normal pris i Norge er mellom 7-8.000).
  9. Hvis det er noen som ønsker seg ny Leupold Optikk, så kan dette være riktig tidspunkt. Leupold kommer med en ny versjon av VX-III og blir nå kalt VX-3 Uansett så er det en rekke butikker i statene som skal kvitte seg med den gamle VX-III modellen. Jeg bestilte selv en Leupold VX-III 3.5-10 X 50 Black Matte, Illuminated German #4 Reticle. Prisen jeg betalte var kun $607 (tilsvarer kr.3.825,00). For 100 dollar til fikk jeg med stålmontasje, ringer og frakt til Norge. Vanlig pris i Norge ligger normalt mellom 7.000 - 8.000, hvilket innebar halv pris på meg I tillegg kommer selvfølgelig mva. Her er linken til butikken: https://www.arcadian-sales.com/Merchant2/merchant.mvc NB! Jeg la inn min ordre i går, og har ingen erfaringer med dette nettstedet. Jeg googlet selvølgelig, og fant kun gode referanser.
  10. Hyggelig å finne tråd som passer akkurat meg Som ny jeger har jeg også vurdert Howa, Vanguard og Remington. Jeg tok jegerprøven i regi av XXL denne vinteren, og fikk da også noen "gode" tilbud på riflepakker: 1. Weatherby Vanguard .308 m/ Bushnell Banner 3-9x40 kr. 4990,- 2. Remington 700 SPS .308 m/ Bushnell Trophy 3-9x40 kr. 6090,- Etter å ha hengt på forumet de siste månedene (uten å postet noen innlegg) har jeg skjønt at bærumstierne bør legges i optikken. Disse pakkene gir nok ikke den beste optikken, men hvor elendig er de egentlig? Er de egentlig verdt å montere, eller bør jeg hoppe på bedre optikk umiddelbart? Ellers så tror jeg at jeg kan lese meg grønn på diverse tråder om hva som blir den beste rifla. Det virker som om disse 3 (inkl. Howa) er forholdsvis greie rifler for en fersking slik som meg, og det blir vel bare å føle seg frem i butikken Noen gode råd på veien?
×
×
  • Create New...