Jump to content

bullefnatt

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

bullefnatt's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er det noen som sitter på en testet ladning til Partizan sin 173 grain helmantel? Skal bruke Norma hylser og en Blaser D99 Er førstegangslader så hadde vært supert med litt hjelp, finner kun Norma sin 140 grainer og den samler ikke spesielt bra så tenkte forsøke Partizan selv om den er rimelig tung.
  2. Jeg har standard baksikte og Titanium gunworks framsikte, synes det funker bra. Landet på rødt fibersikte med grønn LED da jeg synes de totalopplyste ble litt store. Grønn LED gir meg litt mindre punkt i dårlig lys. Har de på 6,5 og 9,3 pipa, synes det fungerte vedlig bra ut til 50 meter og akseptabelt på 100 meter Er ganske dårlig på å poste bilder men send meg PM så kan jeg ta noen bilder og sende deg på SMS/epost om du vil
  3. God kveld kammerister Nå har det seg sånn at man har rotet til og kombinert familietur med jakttur. Ferden går til de smålandske skoger på rådyr og villsvinjakt og reisen går med fly fra Troms til oslo, deretter fly oslo københavn for å ta toget til småland i Sverige. Retur i samme leia men motsatt:) Har noen erfaring med sånne "transittreiser" gjennom Danmark med våpen? Holder det med våpenpass eller må alt deklareres inn og ut? Ser at det er ingen ringere enn justisministeriet som regulerer våpen og ambassaden henviste meg til dem. Kan man ta med "rimelig" med ammunisjon eller er dette fyfy Vil jaktkniven min være grunnlag for fengsel i Danmark hvor man må ha blankvåpentillatelse?
  4. Hei og takk for svar. Må forske litt på dette. Pussige er at den spredte godt både i 6,5 og 9,3 pipa med demper. Testet 6,5 uten demper og spredning på jaktmatch var forholdsvis lik mens oryx gikk hull i hull. Må teste 9,3 uten demper også til uka. Har bestilt en benk for å se om det er jeg som er problemet. 1983:har du prøvd scenaren på feks vinterrype?
  5. Er i og for seg veldig fornøyd med min nye R93, men sliter med å få samlinger med helmantel i 6,5x55. Har prøvd både Norma Jaktmatch og S&B, spredning på 5 cm på 100 meter, noe som jeg syntes er mye sammenlignet med min gamle Tikka T3 som gikk hull i hull. Noen som har noen erfaringer/tips å komme med? Har ikke prøvd Lapua
  6. Om det er en fair kombi du har så tror jeg den har samme festesystem som Finn, Bettinsoli, Sabatti og Zoli dvs klargjor for hurtigmontasje ala MAK. Såvidt jeg vet lager MAK og sikkert også andre en liknende innfesting til skinna men med Picatinny topp i stedet for ringfester.
  7. Kommer vel helt an på i hvordan kolben faller til kinnet ved kjappe fluktskudd. Er strengt tatt noe du må prøve. Har en Blaser D99 med svinerygg som passer meg bedre enn den forrige rette Franchi hagla mi. Den nåværende hagla mi er ei Lanber som passer meg bra.
  8. Hei Noen som vet om noen børsemakere som kan kappe en r93 i 6,5 og lage gjengebeskytter som beholder de åpne siktene? Har ikke lyst til å kvitte meg med de men trenger demper til revejakta.
  9. Hei La meg lete litt når jeg kommer av jobb, tror jeg har en liggende fra Buy Brown, sort kydex uten tek lok. Den riper bladet litt men om det er en bruksniv så gjør det vel ikke noe. Sender deg Pm om jeg finner den. Om du vil ha custom arbeide har jeg en del nyere slirer fra Buy Brown holsters, hyggelig fyr som gjør bra arbeide til en grei penge.
  10. norma helmantel og oryx samler meget bra. sellier bly gikk bra men helt annet treffpunkt. rws bly tilnærmet likt som oryx og helmantel. Hagle tungsten fra kent i 5 us funker bra. fiocchi tundra i 6 ekspanderer noe i kammeret etter skudd. bismuth vip i 5 fremstår som ubrukelige. Fikk tak i 3 pakker med remington wingmaster som skal spares til en spesiell anledning...
  11. Hei Kjøpte meg samme børsa i sommer, så langt veldig fornøyd. Litt tung men overlever det. Felt 4 ryper, 1 hare og 1 rev med den. HAdde den med på elgjakt men uten skudsjanser. Norma helmantel og oryx går om hverandre i treffpunkt, med sekken som anlegg er det hull i hull. RWS går tålelig bra og relativt likt som Norma. Selleri bly samler godt men har et helt annet treffpunkt. Ang hagle virker det som tungsten funker best, prøvd US 6 i 20/70 på rype og synes det ble litt spedt, US 5 i 20/76 felte mer fugl og mer konsist i "drepen". Åpne siktene fungerer bra og er greie å justere, men har brukt den mest med en opplyst 1,5-5 kikkert. Bytter til Trijicon 2,5-10 ev 3-9 nå i vinter for å sette denne av/på avhengig av jaktsituasjon.
  12. Hei Er ny på flåing og ordning med reveskinn og sitter og leser meg bedervet på ulike tilberedninger av skinnet. Det finnes noe som heter revetane og jeg forstår det slik at den er bra om man skal tørke skinn på "gamlemåten"? Man kan også legge de i salt og ev sende inn til garving/garve selv. Spm blir derfor velger man det ene eller det andre eller kombinerer man alt feks flå, skrape på tane, tørke på tane og saltei kar? Eller rekker det med en av delene? Tanken min var å sende inn skinn til garving da det kommer til å bo inne i huset fortrinnsvis i sofaen.
  13. Helsport fjellduk sin er "helt grei" hadde en men solgte den til fordel for Jerven sin som i mine øyne fremstår som av høyere kvalitet. Har en Termo fra 1996 som synger på siste verset, en Original som oftest ligger i sekken og en en Hunter som bor i bilen. Synes huntern blir litt mye og drasse på da jeg oftest har med termojakke og termobukse ala forsvarets "jib" og "tib". Syntetiske termoplagg. Kjøp en vattert duk en da de uten for ofte blir litt klamme. Skal jeg ha noe annet kommer jeg til å gå for en av fra Hillpeople gear: http://www.hillpeoplegear.com/Products/ ... fault.aspx
  14. Hei Tror det er svært individuelt hva man velger, de små docterne er jo nette og kjappe.... Personlig har jeg ett Leupold European 1,5-5 x 20 med 30 mm rør, jeg synes det er fortreffelig til småvilt på moderate hold og som reservesikte til elgjakta. Har tidligere brukt et 3,5-10 x 44 Leupold på vinterjakt på rype, og kommer nok til å savne forstørrelsen når rypa sitter på 100+ litt sånn dels bak en stein. Med mindre vekt er et viktig argument ville jeg valgt et kikkertsikte og lært meg bruke de åpne siktene i tillegg. Har trent fluktskyting med dette og er ikke noe dårligere med en rull på toppen enn uten.
  15. For en noen måneder siden så klarte jeg "k-stykket" å miste min nyimporterte Trijcon 5-20 kikkert i gulvet. Så først helt Ok ut, men oppdager etterhvert at solblenderen ikke passer lenger. En liten bulk er kommet foran linsen akkurat i gjengingen blenderen. Ingen stor katastrofe i grunnen da jeg ikke bruker blender spesielt ofte, men jeg er såpass irriterende anlagt at jeg liker å ha ting i orden..... Konklusjon: dette må kunne repareres?. Er ikke spesielt interessert i å sende den tilbake til usa, så jeg kontaktet norsk importør, la frem saken.... sa meg villig til å betale for hjelpen da den er "importert" og fikk ingen hjelp fra de...... Er det noen som vet om noen som kan fikse sånne ting? Tenker ikke nå i jaktstart men sånn utover vinteren. Kjenner meg ikke komfortabel med å ta spenntak med m-77 og leatherman. Alle tips mottas med takk ( OG nei... den lekker ikke tritium, og den fungerer utmerket uten solblender)
×
×
  • Create New...