Jump to content

krisaa

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

krisaa's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

11

Reputation

  1. Jeg kontaktet Zeiss Norge om det var mulig å kjøpe og ettermontere ASV på V4. Det fikk jeg svar på at ikke var tilgjengelig/mulig. Så lurte jeg også på om det var mulig å bytte ASV fra en V4, til en V4 uten ASV. Da fikk jeg svar at det var praktisk mulig, men da trengte jeg "spesialverktøy" og at dette også ville gå utover garantien. Nå har jeg en V4 uten ASV, men noen som veit hva slags "verktøy" man trenger for å løsne ASV på V4?
  2. Er det noen andre som vet om det er mulig å ettermontere ASV på V4? Ser jo ut som det er mulig på V6.
  3. Fant disse fra Schultz & Larsen, de bygger kun 4mm. http://schultzlarsen.com/product/picatinny-mounts/ https://store.alanrhone.com/product_info.php?products_id=1364
  4. Det jeg mener blir undervurdert ved valg av kikkert til praktisk elgjakt er kikkertens motlys egenskaper. Dvs når man får sol imot enten tidlig morgen eller seint ettermiddag. Her synes jeg det skiller stort mellom kvalitets optikk og billig merkene. Har hatt mange forskjellige sikter oppgjennom tidene, og frustrasjonen er stor når man ser dyret og løfter opp rifla og ser ingenting igjennom kikkertsikte i motlys, kun "tåke". Her er de beste kvalitetsmerkene mye bedre etter min mening.
  5. Noen som vet om noen "ultra lave" picatinny ringer, 30mm eller 25mm rør. Det kan se ut som de fleste standard Lave ringer har ca 6mm bygge høyde fra skinne. Noen som vet om det finnes skinner som bygger lavere en dette? Finnes det noen som bygger ned mot 3-4mm
  6. Her er også noen bilder av 200TTSX som er funnet i noen skutte elger. Kula i midten ble skutt på kloss hold og traff bogkula.
  7. Har en Husqvarna 1900 i 35 Whelen, Dette er og blir favoritt kaliberet til elgjakt. Etter å ha jaktet noen år med 250grs Nosler og så noen år med 200 TTSX, har jeg gått over til 250grains Woodleight RN. Som hundefører gir denne meg akkurat det jeg ønsker, passe kraftig, knall og fall effekt og tydelig skudd tegn. Denne kula går igjennom marg og bein ! Har funnet igjen et knippe etter noen elgfall. lader selv og bruker 203B til jaktammoen.
  8. Hørte rykter at man nå også får losindikator på Astro 320 også, da med T5 halsbånd. Ivertfall en forhandler som påstår dette. Har ikke funnel dette bekrefte på nettet. Noen som kan bekrefte dette.
  9. Hei har 2 kikkerter og 2 rifler. (En husqvarna 1900 og en tikka m55). Jeg ønsker å bruke begge kikkerter på begge riflene. Har idag en Leupold qr montasje på den ene. Er det kun pica tinny skinne som gjelder dersom jeg vil byte enkelt frem og tilbake. Finnes det andre løsninger?
  10. Ja ut ifra testene det refereres til må jeg også revurdere det jeg trodde. Det kan jo da faktisk virke som den norske ladeboken kan forsvares da i og med at den opererer med kortere lengde.....
  11. så dersom mann ligger litt i grenseland i forhold til trykk, (antydning til trykktegn) med en bestemt Col, Kan mann da prøve seg frem med lengre Col og lade diverse ladninger opp til samme grs krutt? eller bør mann først teste med kortere Col? Eller er har ikke lengden så mye å si på trykket, så den aktuell ladning vil uansett være for kraftig.
  12. Ok, var det jeg også trodde. ser bare at på enkelte ladninger i "Ladeboka" at de oppgir kortere Col og ofte forholdsvis kraftige ladinger i forhold til tall oppgitt på amerikanske nettsteder, dette er muligens noe som skyldes at de amerikanske er mer konservative og beregnet for halvautomat?!,!
  13. Spørsmålet gjelder på generelt grunnlag, lik mengde krutt og etc. Forutsetter at mann har lang nok friflukt. Gir lengden på ferdig ladd amme noen forskjell i trykk og hastighet, hva gir så lavest trykk?
  14. ok, Får prøve å følge med litt på finn.no etter enn med kort kasse og overkommelig pris. enig med at wsm er ett godt utgangspunkt til litt grovere kaliber, tenkte faktisk på en 350 wsm!, eller noe lignende. vet ikke om det finnes brotsjer og dier for dette,Dvs.9mm kule, 9,3 som det var linket til, er jo et alternativ.
  15. Tenker da enten og kjøpe rifle i orginal 325wsm , men da er utvalge begrenset....? vil ha kort låskasse som utgangspunkt. Så alternativet er brukt rifle + nytt løp og litt børsemaker arbeid. Hvilken rifle anbefaler dere å ha som utgangspunkt når jeg ønsker kaliber 325 wsm
×
×
  • Create New...