Jump to content

kareg

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

About kareg

  • Birthday 11/30/1970

kareg's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Prøver å snike inn et lite spørsmål. Har hatt samme ønske som Markadalingen om å benytte Sauer'n til noen friskere kreasjoner, som f.eks. 6,5-06 og 6,5-284. Er det noen som vet om det er laget en villkatt i 6,5 basert på 9,3x62 hylsa? Har syslet med denne tanken en stund. Bakkant på et SKAN kammer er 12,2 mm. For et 30.06 kammer er dette drøye 11,9 mm. 9,3x62 er vel 12,1 mm. Et spørsmål til Fossdal (eller andre fastleger) kan derfor være kommentarer til en slik kreasjon hvor et sauer løp brotsjes opp til en villkatt ala 6,5x62 (basert på 9,3x62 hylsa). Hvordan vil dette fungere, eller er det "waste off money"? Vil det lille avviket på 0,1 millimeter i bakkant på hylsekroppen ha særlig betydning. Ytelsen til denne kreasjonen bør være i samme område som -06 og -284. Mener at dette også var den opprinnelige måten .264 HAWK ble designet, men at man i ettertid har tatt hensyn til at omformingen skjer fra 30-06 hylser eller .280 hylser.
  2. Har da fått kontrollmålt litt på fri høyde mellom conquesten og låskassa ved montering av skinna. Kom til at denne er ca. 3,5 mm. Ett intenst søk i ett sinnerikt arkivsystem avslørte mange fakturaer fra våre venner på Lillestrøm, men ingen faktura hvor denne skinna var nevnt. Husken forteller meg at jeg spurte gutta på Magne Landrø AS om hvor lav montasje jeg kunne ha for montasje av nevnte kikkert, da skinna ble bestilt. 97,5% sikker på at det er medium. Men snakk med gutta på Landrø, regner med det er der du skal kjøpe skinna. Gitt at min skinne faktisk er medium, vil det være umulig å ha en lav montasje til 4,5-14x50 conquest som skal skyves inn i sporet på låskassa. Det vil være ca. 1,5 mm av godset i kassa som kommer i veien. Har et foto av klaringa mellom forkant låskasse og kikkerten. Får ikke lagt det ut her, men send meg en PM med en mailadresse dersom du vil ha det tilsendt.
  3. Helt riktig det Neon77. Når kikkerten subber denne skruen er det veldig greit å måle høyden på skruen. Dersom høyden på skruen er mindre en høydeforskjellen på lav og medium montasje så gir vel svaret seg selv I følge hjemmesiden til sako skal lav montasje være 5,0 mm lavere en medium.
  4. Har samme skinne og sikte. Mener at det er medium ringer. Ved montering av skinna, når kikkerten står i ringene, så vil kikkerten subbe skruen som holder mirage-båndet. Det er god nok plass mellom løp og objektiv til å velge lav montasje men da er jeg redd du må først montere skinna og dernest montere siktet i ringene. For mitt vedkommende føler jeg at vitsen med skinna blir borte med en slik løsning. Saueren er rigget for testskyting av feltammo, med nevte skinne og kikkert. Kan ta bilde for å legge ut i morgen. Samt ta noen kontrollmål.
  5. Jeg har ladet Hornady interlock 250 grains spire point med, 67,0 grains N-160 og cci 250 hetter. (Har dessverre ikke ladet Round Nose, men konstruksjon og bæreflate er rimelig lik.) I min mauser med sakoløp på ca. 57 cm + demper, gir dette en V0=750 m/s. I den hastigheten gjør kula en grei jobb i alt vilt jeg har prøvd den på, dvs. rådyr og opp til godt voksen hjort. Ladedata finner du f.eks. her: http://www.lapua.com/index.php?id=850 Siden eksakt samme kule ikke kommer opp i tabellen, får du vurdere litt ut fra tilsvarende kuler med samme vekt og konstruksjon. Fåreslår at du begynner på 65 grains med N-160 og jobber deg litt oppover.
×
×
  • Create New...