Jump to content

Skauing

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skauing's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har et par Lundhagsstøvler, itte akkurat dom nyeste men med Certech underdel og sånn. Har fått en liten sprekk akkurat der lærskaftet ender, der knekken blir når du går. Noen som har tips te å en ske bruke for å tette detta? Har prøvd forskjellige typer lim uten hell.... (Superlim, lim te pigger i bildekk, spesiallim for teting av pakninger og ruter...) Og, NEI.. Det er itte aktuelt å bytte dom ut. Je syns dom er gode, dermed basta!!!
  2. Hva må jeg regne med å måtte ut med for et kombiløp til 412S??? 12/222 eller noe i den duren??? Er ikke akkurat overflod av løp på markedet
  3. Bare en liten korrektur, så vi ikke blander kortene alt for mye for en som er ny i gamet.. Teleobjektiv har fast forstørrelse, et zoomobjektiv kan varieres... Husk også at et zoomobjektiv har forskjellig blenderåpning etter hvilken brennvidde (zoomgrad) som brukes. Laveste verdi gjelder minst forstørrelse.
  4. Du skal ha et objektiv med størst mulig blenderåpning. Blenderåpningen slipper som kjent lys inn på brikka/filmen. Jo lavere tall du har her, jo mer lys kommer inn. Du kan da ta bilder med høyere lukkerhastighet, og bildet blir skarpere. Du kan bruke lavere ISO-verdi som igjen gir mindre korn i bildet, altså skarpere særlig ved store forstørrelser. Det er blendertallet på objektivene som igjen gjenspeiler prisen på de. Lavere blender (F-verdi som noen og kaller det idag.. Lærte aldri det på fotolinja men ) Jo mer lyssterke de er, jo dyrere blir de. Har du et objektiv med f 2,8 eller lavere kan du også koste på deg en telekonverter og du kan opptil doble brennvidda på objektivet ditt. Riktignok svekker du også lysfølsomheta tilsvarende, men du kan spare inn endel i forhold til et 4 - eller 600 mm objektiv. Ihvertfall er det et greit alternativ sånn til å begynne med, istedet for å svi av flere titalls tusen på et objektiv du kanskje bare bruker dann og vann. Konverteren tar også veldig liten plass... Forresten, har akkurat kjøpt meg D80 og er utrolig fornøyd!!!! Kjempekamera, som har det du trenger pluss litt til.
  5. Har hatt Valmet 412S siden 1984. 412 et par å før det.. Passer meg utmerka, jakter rådyr, hare og skogsfugl samt tar en og annen runde på leirduebanen. Brukte den også i mange år i fugurjakt/jaktsti, men bytta te Beretta auto for endel år siden. Måtte ha trangere choker, og da var det billigere å kjøpe en automat enn chokeløp Det blir sagt ho er litt tung, men en er da mann!!
  6. Skauing

    Laika

    Har som før nevnt hatt østlaika siden 1992, begge har vært "innehunder" både sammen med katter og andre hunder. Det har aldri vært problemer med noen av disse, bortsett fra da søstera mi kjøpte seg Alaskan Malamute.... En laika starter (nesten) aldri bråk, men hvis andre kødder for mye... Da kliner det seg tvert. Gamlelaikaen dengte begge malamuta på under et minutt, det endte med sying og forbannelser over "drapsmakinen te bror min!!!!" Da hadde begge malamuta regelrett trakassert laikaen i lengre tid, til slutt smalt det. Den jeg har nå er gigasosial mot andre folk, vokst opp i fjøs og stall og ynder å leke med hesta. Det går så grastorva spruter når ho kommer for fullt med en ex. traver på 176 i mankehøyde i hæla Ser det også er nevnt for i tråden nå. Jeg forer med Hills CD og er kjempefornøyd med det. Aldri noe tull med pels, ører, maga eller andre ting.
  7. Kjøpte meg i 1994 et par Lundhags Alaska Jakt, med "skisåle"... Jobba da med taksering av skog og gikk hele barmarkssesongen og fulle dager, blei litt gnagsår til å begynne med men det forsvant. Har brukt dissa heilt fram til nå, både med fjellski og truger om vinteren, og vanlig bruk. Nå kan jeg vel si at dom er utslitt. Jakter ælj med bandhund så det blir ganske mange skritt iløpet av den jakta.. Kjøpte dom litt for store og utstyrte dom med filtinnlegg. Ikke for varmt om sommeren og ikke kaldt om vinteren. Har vel slitt ut tre eller fire sett med filttøfler da men Lundhags virkelig har tilsvart mine forventninger, eneste jeg kan sette fingeren på er sømmen mot Certech foten, den har lett for å lekke litt. Nå overtok jeg et par Lundhags Jakt (okseblod typen) av en kamerat som aldri har fått brukt dom, passa ikke beina hans. Dom har stått en årrekke i kjellern der. Satte dom inn med lærfett et par omganger før æljjakta, og har fungert perfekt. Savner IKKE skisålen på Alaskaversjonen.. Hælen var grei å ha og henge på bak en østsibirer, men veldig lett å sparke butt i alt mulig med den firkanta tuppen Her er det like mange meninger som bein og støvler, trur du kanskje skal prøve litt forskjellig før du bestemmer deg. Det viktigste er at du finner et par som passer deg og beina dine. Ikke noe er verre enn vonde støvler!!!
  8. Skauing

    Laika

    Rett borti gata det jo, kanskje je tar med meg Leya og tar en tur? Katter og laika er ikke noe problem, her deler bikkja og Satan (svart villkatt, delvis domestisert og tilregnelig) matkopp, seng og det meste. Hender det smeller litt, men ikke noe alvorlig.
  9. Takk for tipset, men synd det var bare hannhunder igjen Skal ha tispe, har det fra før og det blir så upraktisk med en av hvert kjønn.
  10. Her finner dere info om alaska husky: www.lullanba.no
  11. Joda, skal ikke nekte på det. Men, som du sjøl skriver om hunda dine; -det blei bare sånn fra starten Er nå dunker som er nærmest sjela mi Av harahunda vel og merke... Østsibir'n er nå det grommeste da SØNS JE!!!! Så det itte blir noen diskusjon rundt akkurat det
  12. Er også det en vel kan kalle utprega dunkermann Var det som var i huset da je kom til verden, og har vært det i familien i alle år. Har vært i kontakt med ringen og sjekka kommende parringer. skjer litt utover vinteren ser je. Regner med det blir rein harahund, men litt reveinteresse er jo en morsom bonus Trenger nødvendigvis ikke væra kull gjennom ringen, bare det er trivelig hunder som jagar litt hara. Er itte typen som renner ned utstillingsringer og jaktprøver, je jakter hara je. Eneste kravet er at det er friske foreldre.
  13. Såpass... Er ofte det som er tingen, at hunden tør å møte store rovdyr. En hund som stikker tvert er et lettere og mer interessant bytte enn en som møter opp ansikt til ansikt. Spesielt om det er bare en ulv. Har østsibirsk laika sjøl, og har hatt det i nesten 20 år nå. Hvis støverne fra øst har litt av samma gutsen som laikaen så er mye gjort Har også vokst opp med harahunder av forskjellige raser, mest dunker men også finner og hamilton.
  14. Det var det je lurte på og, om dom hadde gemytt, fart og smidighet til å komma seg heilskinna unna. Er litt av det det blir reklamert for når russera nevnes. Har du prøvd sånn??
×
×
  • Create New...