Jump to content

Scitech

Members
 • Content Count

  389
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. takk for informasjon og vedlagt bilde, veldig nyttig!
 2. Tenkte å høre med noen erfarne hjortejegere om dere kan oppklare et par ting. Jeg har følgende spørsmål; 1. Hvordan utvikler et hjortegevir seg i antall tagger? Dvs. hvilke av taggene kommer først? Øyetagg, midttagg, issetagg, tre tagger i kronen? Bakgrunn for spørsmålet er at det av og til kan være vanskelig å telle nøyaktig antall tagger i skumringen, og at man da kan se etter hva som eventuelt mangler og trekke noen konklusjoner ut ifra det. 2. Jeg har lest at en fullvoksen kronhjort som er på "topp" kan ha opp i mot 16 tagger (eller mer?) - samtidig sies det at når
 3. Hei, bruker en redding necksizing die til 17 Hornet, og "mistet" pin (som dytter ut brukt tennhette). Vet noen hvor jeg kan få kjøpt en erstatter? Grunnet kaliberstørrelse må den være liten (usikker på nøyaktige mål, men <=1mm i diameter) Alternativt, hvis jeg vil fjerne brukt tennhette før vask, men ikke vil dytte skitne hylser opp i dia, hva gjør jeg - finnes det noen håndholdt/enkel innretning for dette?
 4. Hei, Har fått sansen for S&L og lurer litt på om ikke jeg skal anskaffe enten en victory eller tactical. Er det noen som kan uttale seg om disse og hvordan de sammenlignes med hverandre? Finnes det noen butikker i buskerud/vestfold/oslo som selger S&L eller må jeg helt ned til Arendal for å se noen børser?
 5. Hei! Noen som har erfaring/kan kjøre Quickload med denne kombinasjonen? Lapua hylser CCI 200 hette COL 71 N550 Nosler E-tip 150 gr Ser for meg å begynne ladestige rundt 44-45gr et sted, men interessant å høre om folk har noen meninger her. Takk på forhånd!
 6. Takk, denne forklarer en del. Kjenner jeg fikk lyst på lenger løp nå.. 49 gr gikk forøvrig greit, muligens marginalt tyngre boltløft, men ingen andre umiddelbare tegn. Hastigheten ble ikke mer enn 810 ms (testa bare ei patron) Av ren nysgjerrighet, hvilken hastighet oppnår du i 70cm vs 40 cm på 165-168 gr kulevekt?
 7. Så lengre løp gir høyere hastighet, men ikke nødvendigvis økt trykk? Isåfall har jeg jobbet under feil antagelse ei god stønn!
 8. Tjæ, 47,5 er oppgitt til maks, men jeg lader som regel stiger over maks da jeg har kortere løp enn hva som stort sett er grunnlaget for slike tabeller. Stopper når jeg ser trykktegn eller når jeg ikke tørr mer Du tar forøvrig opp en ting jeg spurte meg selv her forleden: Om jeg finner en brennheit ladning på vinterstid, som ligger litt under det som ga trykk tegn: Hvordan blir dette på sommeren med varmere vær og teoretisk sett høyere trykk? Bør jeg vente med å finne "hotloads" til sommer og 25 grader? EDIT: Hvor lang er pipa di, hvis det er lov å si?
 9. Hei, Har ikke data på N550 i ladeboka til Hornady, men hadde tilsvarende for Berger VLD 168 gr. Har ladd en stige fra 43 gr til 49 gr (mener maks er oppgitt til 47,5 gr så får se hvor langt opp jeg kommer) Noen som har erfaring med tilsvarende kulevekt og krutt i 308w? Lapua hylser, CCI hette Takk på forhånd
 10. Scitech

  Demper 17.Rem

  bruker Hausken JD 184 til 17 Hornet og den er jeg veldig fornøyd med, men hylsene mine har 11,1 gr krutt så kanskje ikke like store påkjenninger som det man får med 17 rem (men hvis jeg ikke husker feil så sa de på Hausken at det var denne det gikk i på alle 17 kaliberne (Rem, Fireball, Hornet) Veier rundt 270 gram hvis jeg husker riktig.
 11. Gjør som meg å kjøp dere 17 hornet eller tilsvarende. Lader ammunisjon her til omlag 2 kroner smellen. Kan lades opp til 1100 ms, men også ned tilsvarende 17 HMR hastighet hvis ønskelig. Ammo-tilgjengelighet, pris (men også ballistikk) er årsaken til at jeg gjorde nettopp dette.
 12. Bruker hausken 185 på 17 hornet. Hausken tilpasser diameter på hull etter kaliber (17 ikke standard men ikke noe problem)
 13. Disse ettermarkeds-avtrekkene til Howa'n: Kommer de med to-trinns avtrekk?
 14. Godt noen med autoritet skreiv det så jeg slapp Morsom patron, og morsom "langholdsbørse" med enkelte tilsvarende utfordringer i en mindre og mildere utgave
×
×
 • Create New...