Jump to content

Scitech

Members
 • Content Count

  389
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. takk for informasjon og vedlagt bilde, veldig nyttig!
 2. Tenkte å høre med noen erfarne hjortejegere om dere kan oppklare et par ting. Jeg har følgende spørsmål; 1. Hvordan utvikler et hjortegevir seg i antall tagger? Dvs. hvilke av taggene kommer først? Øyetagg, midttagg, issetagg, tre tagger i kronen? Bakgrunn for spørsmålet er at det av og til kan være vanskelig å telle nøyaktig antall tagger i skumringen, og at man da kan se etter hva som eventuelt mangler og trekke noen konklusjoner ut ifra det. 2. Jeg har lest at en fullvoksen kronhjort som er på "topp" kan ha opp i mot 16 tagger (eller mer?) - samtidig sies det at når
 3. Hei, bruker en redding necksizing die til 17 Hornet, og "mistet" pin (som dytter ut brukt tennhette). Vet noen hvor jeg kan få kjøpt en erstatter? Grunnet kaliberstørrelse må den være liten (usikker på nøyaktige mål, men <=1mm i diameter) Alternativt, hvis jeg vil fjerne brukt tennhette før vask, men ikke vil dytte skitne hylser opp i dia, hva gjør jeg - finnes det noen håndholdt/enkel innretning for dette?
 4. Hei, Har fått sansen for S&L og lurer litt på om ikke jeg skal anskaffe enten en victory eller tactical. Er det noen som kan uttale seg om disse og hvordan de sammenlignes med hverandre? Finnes det noen butikker i buskerud/vestfold/oslo som selger S&L eller må jeg helt ned til Arendal for å se noen børser?
 5. Noen fortalte meg en gang at man ikke behøvde pusse grundig med mindre man så behov for det (gruppene åpner seg). Jeg er ingen ekspert på område, men i og med at dette utsagnet var forenelig med hvor glad jeg er i å pusse så har jeg tatt dette til hjerte Igjen, ingen ekspert her altså, men jeg liker å dra snoken gjennom et par ganger etter endt skyting bare for å få ut kruttslam og snadder. Da har jeg et "relativt" rent løp, uten at jeg merker endringer i presisjon. Jeg, som deg, har også opplevd endret presisjon etter pussing med børste og olje. Dersom du er over snittet interessert
 6. Ja, stussa litt på valget av MOA/MOA konfigurasjon, men det ligger kanskje noe fornuftig bak det. Mon tro om det kommer med MIL/MIL etterhvert?
 7. Noen som har tittet gjennom IOR Crusader? Skal vistnok være tålig bra!
 8. Scitech

  Cz-Klubben

  Er det ei varmint pipe? Hvordan passer varmint pipa i en factory barrel stokk? Må man pusse ned en del eller bare litt finjustering?
 9. Scitech

  Cz-Klubben

  Jeg ville nok ikke avskrivd cz'n med det første. Dette høres veldig ut som et stokk/bedding problem. Jeg har ikke hatt lingnende opplevelser, verken i varmt eller kaldt være, men jeg har opplevd vesentlig treffpunktforandring etter jeg har hatt låsekassa ute av stokken for en liten stund og satt den inn igjen. Det er synonymt med ny innskyting. Så det illustrerer i og for seg hvor stor påvirkning det kan ha (dette er en ubedda stokk).
 10. Scitech

  Cz-Klubben

  Hva slags stokk har du på denne og er den beddet?
 11. Scitech

  Cz-Klubben

  Fikk nettopp sporingsnummer for Postnord nå. Har vell tatt ca. 1,5 uker siden jeg bestilte fra Boyds til den nå er inne i det norske distribusjonssystemet. Dette er faktisk dobbelt så raskt som når jeg tidligere har bestilt direkte fra boyds. Blir vell litt dyrere, men uansett en rimelig og god stokk i mine øyne. Udelt positiv erfaring med JC sålangt.
 12. Scitech

  Cz-Klubben

  Vedrørende boyds og $100-grensa: Jeg har nettopp bestilt en stokk fra boyds via JetCarrier, og det gikk knirkefritt å få bestillinga igjennom hos boyds, selv om jeg betalte med et "norsk" visakort. Stokken ligger å godgjør seg i fortolling nå.
 13. Hvor går definisjonen på "jaktvåpen"? Er det slik at dette utelukker alle rifler som ser "tacticool" ut, eller er det greit så lenge det er en trestokk av noe slag? Er det ikke greit hvis stokken er matt svart ?
×
×
 • Create New...