Jump to content

Scitech

Members
 • Content Count

  387
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei, bruker en redding necksizing die til 17 Hornet, og "mistet" pin (som dytter ut brukt tennhette). Vet noen hvor jeg kan få kjøpt en erstatter? Grunnet kaliberstørrelse må den være liten (usikker på nøyaktige mål, men <=1mm i diameter) Alternativt, hvis jeg vil fjerne brukt tennhette før vask, men ikke vil dytte skitne hylser opp i dia, hva gjør jeg - finnes det noen håndholdt/enkel innretning for dette?
 2. Hei, Har fått sansen for S&L og lurer litt på om ikke jeg skal anskaffe enten en victory eller tactical. Er det noen som kan uttale seg om disse og hvordan de sammenlignes med hverandre? Finnes det noen butikker i buskerud/vestfold/oslo som selger S&L eller må jeg helt ned til Arendal for å se noen børser?
 3. Hei! Noen som har erfaring/kan kjøre Quickload med denne kombinasjonen? Lapua hylser CCI 200 hette COL 71 N550 Nosler E-tip 150 gr Ser for meg å begynne ladestige rundt 44-45gr et sted, men interessant å høre om folk har noen meninger her. Takk på forhånd!
 4. Takk, denne forklarer en del. Kjenner jeg fikk lyst på lenger løp nå.. 49 gr gikk forøvrig greit, muligens marginalt tyngre boltløft, men ingen andre umiddelbare tegn. Hastigheten ble ikke mer enn 810 ms (testa bare ei patron) Av ren nysgjerrighet, hvilken hastighet oppnår du i 70cm vs 40 cm på 165-168 gr kulevekt?
 5. Så lengre løp gir høyere hastighet, men ikke nødvendigvis økt trykk? Isåfall har jeg jobbet under feil antagelse ei god stønn!
 6. Tjæ, 47,5 er oppgitt til maks, men jeg lader som regel stiger over maks da jeg har kortere løp enn hva som stort sett er grunnlaget for slike tabeller. Stopper når jeg ser trykktegn eller når jeg ikke tørr mer Du tar forøvrig opp en ting jeg spurte meg selv her forleden: Om jeg finner en brennheit ladning på vinterstid, som ligger litt under det som ga trykk tegn: Hvordan blir dette på sommeren med varmere vær og teoretisk sett høyere trykk? Bør jeg vente med å finne "hotloads" til sommer og 25 grader? EDIT: Hvor lang er pipa di, hvis det er lov å si?
 7. Hei, Har ikke data på N550 i ladeboka til Hornady, men hadde tilsvarende for Berger VLD 168 gr. Har ladd en stige fra 43 gr til 49 gr (mener maks er oppgitt til 47,5 gr så får se hvor langt opp jeg kommer) Noen som har erfaring med tilsvarende kulevekt og krutt i 308w? Lapua hylser, CCI hette Takk på forhånd
 8. Scitech

  Demper 17.Rem

  bruker Hausken JD 184 til 17 Hornet og den er jeg veldig fornøyd med, men hylsene mine har 11,1 gr krutt så kanskje ikke like store påkjenninger som det man får med 17 rem (men hvis jeg ikke husker feil så sa de på Hausken at det var denne det gikk i på alle 17 kaliberne (Rem, Fireball, Hornet) Veier rundt 270 gram hvis jeg husker riktig.
 9. Gjør som meg å kjøp dere 17 hornet eller tilsvarende. Lader ammunisjon her til omlag 2 kroner smellen. Kan lades opp til 1100 ms, men også ned tilsvarende 17 HMR hastighet hvis ønskelig. Ammo-tilgjengelighet, pris (men også ballistikk) er årsaken til at jeg gjorde nettopp dette.
 10. Bruker hausken 185 på 17 hornet. Hausken tilpasser diameter på hull etter kaliber (17 ikke standard men ikke noe problem)
 11. Disse ettermarkeds-avtrekkene til Howa'n: Kommer de med to-trinns avtrekk?
 12. Godt noen med autoritet skreiv det så jeg slapp Morsom patron, og morsom "langholdsbørse" med enkelte tilsvarende utfordringer i en mindre og mildere utgave
 13. Uhm, hæ? Jeg skrev jo i det samme innlegget at jeg mente 17hmr var god for 150 meter+. Samtidig mener jeg at 17hmr er i grenseland på 200 meter, og at her tar 17 Hornet over. Hvorfor du angriper meg på noe annet forstår jeg ikke. At selgeren på Jaktdepotet har driti på draget er vel allerede kommet rimelig klart frem her, uten at jeg trenger å uttryke det nok engang. Det at jeg skriver at 17 Hornet er iallfall god utover 50 meter er fordi jeg ikke har lyst til å skrive hvilket hold jeg mener dette kaliberet er god for, da jeg kjenner Kammeret godt nok til å forstå hvor dette bringer diskusjonen. Men jeg ble jo likevel angrepet for at ordla meg feil (eller noe sånt?)
 14. Artig tråd, også fra mitt kjære depot da gitt Synes det oppsummeres fint i tråden og det sammenfaller med min egen erfaring/historie med 22lr/17hmr. I begynnelsen var 50 meter med 22lr ålreit, presist og konsistent hva gjelder jakt på fugl. Deretter begynte jeg å strekke holdene til 70-80 meter og fant ut at dette var mer utfordrende. Jeg klarte ikke lenger å forutsi avstand i tilstrekkelig grad. Avstandsmåler ble handlet inn, og dette løste en del av problemene. Deretter begynte jeg å strekke holdene enda lengre, helt til jeg fant ut at jeg hadde lyst til å prøve dette nye 17 kaliberet som jeg hadde hørt så mye bra om. Det som for 22lr var 50 meter var nå 100 meter for 17hmr. Deretter begynte jeg å strekke 17hmr holdene. Jeg hadde allrede avstandsmåler, og etter å ha vært gjennom noen tusen trengingsskudd så følte jeg meg komfortabel med dette kaliberet ut til 150 meter. Deretter begynte jeg å strekke meg enda lengre, og uten å gå i dybden så kan jeg bekrefte at det funker, men det blir fort veldig krevende fra 150 og utover. Og et viktig poeng her: Det man gjorde på sommeren, fungerer ikke på vinteren! (Du må kjenne kulebanen i ulik temperatur/trykk). Og når jeg først har kommet så langt, så vil jeg gjerne understreke det M67 skrev tidligere i tråden: Nå er 17hmr permitert til fordel for 17 Hornet, og sistnevnte er iallfall god for mer enn 50 meter Ser forøvrig at vind bare er nevnt 1 gang i tråden.. Fint det
×
×
 • Create New...