Jump to content

trico

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

trico's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fint du er fornøyd med ditt valg av våpen da! vil bare presisere at det aldri har blitt uttalt at "ingen andre trenger" Å hvis man tar utangspunkt i spørsmålet fra trådstart som var Trenger man 12/89 så er svaret fremdeles Nei fra min side, å det retter seg mer mot egenskapen til patronen enn våpenet i seg selv. ang. forholdet mellom Kropp & Hagle så handler det om tilpassing.
  2. Hei! Henger meg på hsp her, å si Nei! Begrunnelsen er som følger: Det som er veldig lett å se er at våpenmarkedet er blitt veldig "Amerikanisert" Det er liksom ikke måte på hvor mye bedre alt blir hvis det bare blir stort, tungt og langt nok. Det jeg syns er synd er at mange gjennom denne propagandaen blir fristet til å drøye hold under jakt og bruker muligheten for ekstra skudd i H.auto/pumper.. Ikke at jeg er imot denne typen våpen, de har sine fortrinn! Hvis man da videre tenker på muligheten for å avgi dødelige skudd på det man jakter på med ei hagle, så er det etter mitt skjønn 2 ting som teller og det er Hastighet og skuddbilde uavhengig av antall gram med hagl det måtte være i patronen. Men så til noe artig, det er faktisk slik at jo høyere egenvekt det er på pelletsen man velger å bruke, jo kortere kan jo hylsa være for å få de gramma man vil bruke på sin ammo, å hva blir da meningen med 89mm kammer for hagl med høy egenvekt ? Blir mye tomrom i hylsa her! Men det ser jo kult ut da Gjennomlys patronen så får du se! Hvis man skulle se nytteverdien av 89mmern er det vel hvis man skal skyte pellets som har lav egenvekt f.eks risengryn, som trenger mye plass for å oppnå å bli 50-60 gram. En liten ting til som er interesant er at mange av de såkalte DYRE magnumladningene som er å få kjøpt sliter med å klare å holde farta oppe, å da er iallefall vitsen borte. Men som sagt, det er høy Rambofaktor da!
  3. mm US norsk Engelsk 4,00 1 BB BB 4,10 3,75 2 1 3,60 3,50 3 2 3,25 4 3 3 3,30 3,00 5 4 4 3,10 2,75 6 5 5 2,80 2,50 7 6 6 2,60 2,25 8 7 7.1/2 2,30 2.00 9 8 9 Hmm! problem å få satt dette i kolonne, men les tallrekkene rett nedover... engelsknr er f.eks BB=4,10mm osv
  4. trico

    Endelig i Mål

    1 gang og i søppla med dem!!!
  5. trico

    Endelig i Mål

    Komponenter er Fiocchi hul..Hodgdon Longshot og Gualdini wad GU1219B 1 1/4 oz #3 tennhette 209... .
  6. trico

    Endelig i Mål

    Trykk er IKKE målt. Utgangspunktet er ladetabell Hodgedon longshot. og Hylse og Wad som passer sammen.. justerte litt på hagl vekten og det ble fin forbrenning og fart litt under tabell.. Trykktest blir så fort jeg får kloa i slikt utstyr
  7. Endelig i mål...! Har funnet resepten på Gåsepatronen... Kruttrester er en saga blott, skuddbildet er perfekt... Farten er helt topp 420 m.sek...skutt over cronograf avvik pr. skudd 3 m.sek (det er jo ingen ting) Jo hjemmelading ER gøy:: Har krevd litt, men lært masse underveis... Takker i samme slengen for svar og hjelp fra folk på ladekammeret Testet noe fabrikk ammo i samme slengen, Det var Skremmende resultater iforhold til utgangshastighet på enkelte.. aller værst var en 12/76 46gramms bismuth #2 med en utgang på 311m.sek Hurra for 35 kr smellen..
  8. Huffameg!! Måtte bli fryktelig kaldt om natta???
  9. Min 3. Engelsksetter blir 8 år nå i oktober
  10. trico

    Fordel med 12/76?

    Det er vel skytteren som gjør jobben?? men hvis det gir en bedre følelse så greit nok, men helt unødvendig.. en jaktladning på 34-36 gram er mer enn nok på skogsfugl. Det er gram vismut stål etc som teller Ikke lengden på hylsa.. du får 70mm som er ladet like mye som 76mm hvis man da ikke er ute etter disse beistene til 50-60 kr pr stk
  11. Akkurat.. Derfor quikshoter reim.....Men for all del, man velger selv.. personlig syns jeg det ble en helt annen "Hverdag" i fjell og skog med den.
  12. Ta å se på denne linken da??? http://www.quickshooter.se/video_eng.shtml' Med denne er du alltid beredt.. tilogmed når du pisser:::.)
  13. Spiller vel ingen rolle hvis det er lagt inn sklistopper i remen gummitråder ol. som i nylonremene, men allikevel.. remen jeg anbefalte er min favoritt og tror jeg har prøvd det meste (*Alle remer sklir til slutt, og helst når de ikke skal)
  14. Jakter selv fra duer til gås og rådyr og bruker pr. dato skjelden magnumpatroner.. får ladninger på f.eks 38gr i en 70 mm.. Ettersom du er ganske lang ville "jeg" kjøpt 71 cm.. (selgeren vil vel helst selge det han allerede har kjøpt inn) Eller leggtil 1500,- på denne Yildiz SPZ ME så får du alt??? Vekt og balanse er bestandig å foretrekke.. heller litt framtung enn for lett..
  15. Prøv denne du, garanterer at du blir fornøyd...www.jaktogvillmark.no/ny_side_34.htm
×
×
  • Create New...