Jump to content

Christer-R

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

About Christer-R

  • Birthday 02/13/1990

Christer-R's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Og jeg har ei Lanber lux som jeg er storfornøyd med! Fint gravyre (i gull), enkel avtrekker (den også i gull ). Treffer godt med den og alt er bare velstand.
  2. førstemann til lensmannen!
  3. Vel, å oppgi veil. pris til 22.490,- blir ganske dumt da XXL selger den for 17.990,-. Men det stemmer jo forsåvidt at den ligger på 22.490,- VEIL. pris, sånn egentlig.
  4. hagl man får kjøpt på dykkebutikker er vel blyhagl? I tillegg mener jeg å ha hørt at dette er mykt bly som egner seg dårlig "rett fra butikken" og må smeltes om igjen og legeres, eller er jeg på villspor?
  5. Bare jeg som ikke finner ladepresser for hagle hos hjemmelading.no?
  6. Vet ikke om denne linken er postet i tråden her før, men HER er en stor oversikt av ladedata for Hodgdon krutt.
  7. Så du mener det er best å sende direkte til Norrøna, uten å gå via butikken jeg handlet hos? Akkurat slike historier som det gjorde at jeg valgte Norrøna. Nå vil det vise seg om det var lurt.
  8. Før jakta i fjorhøst kjøpte jeg et Finnskogen-sett fra Norrøna etter prøving av endel merker, og Norrøna var det som passet meg absolutt best. Prisen var dog noe stiv, men etter å ha hørt endel historier om folk som har fått nye plagg mange år etter kjøpsdato pga. slitasjeskader o.l ble var ikke pris så viktig lengre. Så til saken: Var på tur for en ukes tid siden, og klarte da å hekte jakka fast i en avbrekt kvist når jeg skulle hugge ved til bålet. Resultatet ble ei stor flenge øverst på armen, heldigvis bare i microfiberet, og ikke gore-texen. Er dette noe jeg kan levere til butikken og Norrøna tar på seg saken med å reparere, eller er det bare å glemme dette, levere til sydame og få hull på membranen? Den vertikale sømmen til høyre har gått opp litt over og litt under riften, men ikke mye.
  9. Ang. prisen han skal ta for den: Du får helt ny Lincoln premier 12/89 fra 7500,- og opp, så om 4000 er verdt det for ei 5 - 6 år gammel hagle er vel opp til deg å bestemme. Choken får du som sagt tidligere, opp med ganske mye rart. Skrujern, kronestykker, smørkniver- you name it. Om det viser seg at chokene er løse og du kjøper hagla har Winge Våpen chokenøkkel til Lincoln. Ser ut som Remington sin nøkkel til 98,- er prikk lik ut ifra bildet, men det trenger jo ikke nødvendigvis å stemme.
  10. Hvordan du skal pusse bort ripene får noen andre enn meg svare på, men jeg håper for ALL del ikke du skal lakkere skjefte eller forskjefte? Det skal mettes med skjefte-olje!
  11. Jasså, hvor tar man slike hovedfag?
  12. Joda, jeg har kommet såpass langt at jeg vet hva jeg trenger av verktøy, så det er heldigvis greit Men det siste t-skje-fyllet jeg gaper etter er: Kan jeg bruke 70mm hylser, kutte disse, og så rullekrympe de? Jeg regner egentlig med at svaret her er ja, for om rullekrympen trenger mindre hylse enn stjernebretten er det fortsatt plass til like mye, om ikke mer kuler og krutt, ikke sant? Ja, det er nok sant. Du er ikke alene Jeg kjenner noen som aldri har kommet igang med lading av riflepatroner, men som har lest i 10 år. Da er det kanskje betryggende å vite at man kan; Skru ned en die i pressa til den treffer hylseholderen>sette i ei selvskutt hylse>dra i spaken>sette i ei hette på veien ned(kanskje uten å benytte hettemagasinet)>fylle i 46 grains Norma 202 via en trakta som ligner på den til plenklipperen(men mindre)>ut med den dia>i med kuleisetterdia til hylseholderen>i med fylt hylse>dra i spaken>måle>sette i den neste hvis langden var grei...VERRE ER DET IKKE...egentlig Det er lettere å lære å danse med å gjør det enn å lese trinnteori på et ark... Nei, og godt er det Da vil jeg tro de er et par hakk over meg! Jeg hadde nok gitt opp etter 5 år med lesing, men er egentlig ganske sikker på at jeg skjønner det før det går så lang tid. Håper jeg.
  13. Hehe, jo- jeg skjønner nok hvor du vil. Men for å gjøre det enda tydligere (Ja, jeg har lest meg grønn- men er fortsatt usikker ) forklar hva jeg må gjøre med ei 2 ¾ hylse (har 4 svartsekker med disse i boden) for å gjøre denne "lik" ei ferdigskutt 70 mm (2 ¾) hylse med stjernebrett, om jeg benytter rullekrymp? Kappe den? Med hva? Dette med hagleladding er både spennende og forvirrende, gitt.
  14. Hjelpe meg, dette med rullekrymp høres da virkelig ut som en tungvint jobb? Er det nødvendig med rullekrymp om man skal lade kun jaktpatroner til rype, hare og en eller annen skogsfugl, eller gjelder det mest for større vilt på druuuge hold?
×
×
  • Create New...