Jump to content

Smergelsmurf

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Smergelsmurf

  1. Hei Jeg skal frakte et hjortegevir fra Danmark til Norge. Dyret ble felt under en jaktreise tidligere i høst og skallen er kokt og bleket på vanlig måte. Trofeet er snart klart for avhenting, og jeg lurer på om det er noen her som vet om man må betale moms på trofeet ved passering av grensa til Norge?
  2. Gratulerer, flotte bukker! litt off topic kanskje, men hvilket selskap reiste du med og hvor mye koster slikt?
  3. Har handla to rifler, en kikkert og en demper på Jakt og friluft. Må si at jeg er veldig godt fornøyd med vareutvalg og service. Sistgang når jeg henta grombørsa, en Blaser R8, holdt Georg butikken oppe i halvannen time for meg og en kompis. Det kaller jeg service.
  4. Godt å høre, hadde i og for seg vært meningsløst om det ikke fungerte på denne måten. Takk for tilbakemeldinger!
  5. Har nettopp hatt mine første turer på banen med min nye R8 prof. i 6.5x55. Har en rekke rifler, men dette er min første systemrifle. Er det virkelig slik at man med original blasermontasje kan ta kan ta kikkerten av løpet og sette den på igjen uten treffpunktforandring? Jeg tenker det er to mulige svar her; Nei, du har ikke praktisk treffpunktforandring. Det vil si +/- noen centimeter på 100 meter og innenfor normal presisjon til norsk jakt. Eller, er det slik at jeg kan forvente hull i hull og skyvelære-presisjon? Har noen testa dette? Erfaringer?
  6. Støtter deg i det. Jeg skyter rådyr, hjort og elg med .308. Om jeg setter skudda der de skal så går de i bakken. Så enkelt er det. Til langhold hadde mine førstevalg vært 6,5 eller 338 (LM).
  7. Jepp, jeg er veldig fornøyd. Har to Rem700, en i 308 og en i 30.06. Begge leverer. Jeg er en Remington-fyr. Jeg valgte dem fordi jeg liker akkurat dem - ikke fordi jeg ikke har råd til noe annet. Presisjon blir fort teoretisk. Om en jaktrifle har en egenspredning på 7,62 mm. eller 76,2mm på 100 meter har ingen praktisk betydning for de fleste av oss. De fleste jaktskudd som blir avfyrt er vel et godt stykke under 100m vi jeg tro. Om du er ute etter best mulig oppnåelig presisjon er vel ikke .308 førstevalget heller? Koker ned til hva du liker og hva du skal bruke våpenet til. Feil blir det aldri.
  8. Jeg vil definitivt si at en Rem700 SPS Tactical er verdt pengene, og kanskje vel så det. Jeg er den heldige eier av en slik i .308 og har brukt den til jakt, jaktfelt og moderat langhold (400 til 600 meter) i åtte år. Jeg lader selv, og har med 168 grains Hornady A-max med 43,5 gr N-140 krutt bak klart 5-skudd samlinger på 15 mm. Dette med den utskjelte Houge-stokken. Børsa gjør jobben, og den er kanskje det beste utgangspunktet man kan ha å bygge videre på. Du finner ikke noen riflemodeller i verden som har så mye ekstrautstyr å velge i. Det er ikke tilfeldig at de fleste customrifler har sitt utgangspunkt i en Rem700. Men, det er et pat ting du bør være klar over. Børsa er med sin tykke pipeprofil relativt tung som jaktvåpen. For meg var det et bevisst valg, men du bør tafse på en før du bestemmer deg, for å kjenne om dette passer for deg. Houge-stokken er etter min menig bra til det aller meste, men skal du skyte fra , og legge press på to-fot blir den for myk og berører løpet. Om du er en presisjonsfrik ville jeg f.eks. kjøpe en stokk fra H-S Prescision og bytta til en Timney 510 avtrekker. Selv etter å ha kjøpt dette har du en billigere (og bedre) rigg en de fleste
  9. Hvilken stokk som er montert på Remington 700 LTR fra fabrikken? Skulle vel passe utmerket i forhold til den Houge Overmold stokken som leveres med Remington 700 SPS Tactical?
  10. Ikke noe stort problem, jeg helpresser dem bare. Poenget mitt er bare det at jeg aldri ville ha tatt med neck-siza ammo på jakt slik det er nå. Da må jeg være 100% på at alle patroner kamrer. Takk for gode tilbakemeldinger!
  11. Jeg har ikke satt inn hetter. Ville bare teste hylsene i kammeret etter pressing. Det kan selvølgelig hende at jeg har rota inn en hylse skutt i et annet våpen, men finnes det noe enda rommere enn et Rem700 kammer ? Er det mye å hente på halspressing hvis man ser bort fra lengre levetid på hylsene? Bedre presisjon? Bruker RCBS kuleinnsetter også
  12. Sitter å prøver å lære meg neck-sizing av .308 hylser i en RCBS Neck-Sizing die. Har stilt dien etter anvisningene fra RCBS. 15 engangsskutte Norma-hylser er pressa og tatt på lengda. En av disse 15 vil absolutt ikke kamre i min Remington 700 og en annen hylse er rimelig "tung" å kamre med hevarmen. De resterende 13 er helt ok. Hva skjer? Er dette vanlig å oppleve under halspressing?
  13. Etter det jeg har forstått er forskjellen at Speer DeepCurl mangler boattail. Dette er faktisk den beste allround-kula jeg har prøvd i .30 kaliber.
  14. Etter det jeg har forstått er det Speer som lager disse for Federal. De oppgir BC til 0,376 på den ferdigrulla fabrikkammoen. Speer selger omtrent lik kule laget på samme teknologi under navnet Speer DeepCurl. Eneste forskjellen etter det jeg har fortått er at denne kula ikke har boattail.
  15. Jeg har funnet ut at 43.5 grain N-140 bak en 168 grains kule (.308 Win.) gir absolutt best presisjon i mitt 20 tommer lange løp. Har kronografert farten til 755 m/s. Holder denne farta til jakt med en normal jaktkule på elg og rådyr? Usikkerheten kommer av utsagn fra en jaktkompis som mener man bør høyere opp for å få en bedre ekspansjon og knockdown-effekt.
  16. Noen som kan hjelpe med en "midt på treet"- lading til denne kula? Helst Vithavouri krutt.
  17. Takk for raske tilbakemeldinger. Hvorfor ikke karusellpresser til jakt? Blir det for unøyaktig? Hva risikerer man?
  18. Hvilken ladepresse bør et jaktlag på fire kjøpe for å lade kvalitetsmessig og effektivt? Det skal lades jaktammo og en god del treningsammo for bruk gjennom året. Aktuelle kalibre er 6,5x55, .308 og 30-06. Vi har noe ladeerfaring fra før.
  19. For meg blir det en en total avsporing å dra inn i debatten at Ingvild Bryn ikke har peil på våpen, og at hun påstår at 22lr er svært kraftig. Det er hevet over enhver tvil at våpenet han brukte var kraftig nok til å ta livet av 11 mennesker. Faktum. Det blir også for dumt å skylde på media hver gang noe ryster samfunnet ved grunnvollene. Det er helt naturlig, og sunt å spørre om hvordan dette kan skje. Like naturlig er det å spørre hva man kan gjøre for å forhindre at det skjer igjen. Som skyttere og jegere må vi leve med at folk stiller spørsmål ved tinga vi driver med. Det er helt legitimt. Noe jeg syntes er mye mer interessant er hvordan vi takler det. For mange utenforstående tror jeg vi ser ut som en gjeng NRA-kloner, som bare er opptatt av å ha flest mulig våpen, og at ingen skal blande seg borti hvordan vi bruker dem, bare det er innenfor loven. For fremtiden tror jeg vi må tenke på hvordan vi "møter" kritikken, ikke bare værne om vårt og trekke oss lenger inn i hulen. ------------------- Medlem av: NJFF NFPS NORGES SKYTTERFORBUND DFS
×
×
  • Create New...