Jump to content

Nautilus

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nautilus

  1. Nautilus

    Steiner kikkert

    På min nokså nye Nighthunter Xtreme 8x30 vil jeg si nærgrensen ligger mellom 20 og 30 meter, uten at jeg har målt det vitenskapelig. Ifølge Steiner skal nærgrensen være 20m. Jeg bruker kikkerten på jakt og skuterturer, altså ikke på så korte avstander.
  2. Nautilus

    Steiner kikkert

    De gamle Safariene kunne overhodet ikke måle seg med Hunting serien. De var også betydelig billigere enn Hunting. Med det som bakteppe, tror jeg ikke jeg ville kjøpt en Safari til jakt. Steiner regner den heller ikke som jaktkikkert, Nighthunter og Ranger Pro er jaktmodellene. Selv har jeg bestemt meg for å gå for en Nighthunter Xtreme 8x30. Den har den nye coatingen til Steiner og er ubetydelig dyrere enn den «gamle» Nighthunter XP.
  3. Nautilus

    Steiner kikkert

    Jeg ble dessverre nettopp frastjålet min Steiner Hunting 8x30. En meget god kikkert. Svært god optisk, og med Steiners geniale løsning med individuell fokus på hvert okular. Det er en super løsning, spesielt for en som meg som har litt nedsatt syn på ett øye, uten at jeg bruker briller på jakt. Fokuseringen stiller jeg inn første gang jeg bruker kikkerten — deretter aldri mer. Ja, det blir en Steiner denne gangen også.
  4. Man trenger slett ikke ha med hund for å få sove, man tar sin tørn som bjørnevakt. Spesielt når man er så mange som i dette tilfellet, da trenger man jo ikke å ha vakt hver natt engang. Er man bare et par stykker på tur blir det fort mer slitsomt. Dessuten er det ikke bare, bare å ha med hund på tur heller. Det skal være en hund du kan stole på og som du vet varsler skikkelig. I tillegg skal du selvfølgelig kunne håndtere store hunder.
  5. Det er ingen regler om antall meter. Reglene pålegger deg derimot å forsøke å skremme bjørnen når den nærmer seg. Det handler jo om varselskudd med rifle eller helst signalpistol, samtidig som du forsøker å trekke deg unna. Hvis bjørnen fortsatt kommer etter deg og angriper, har du ikke noe valg. Hovedtanken er at du ikke skyter en isbjørn med mindre du er pukka nødt, den er totalfredet. Og bruker du hodet skal det svært mye til at du må skyte. Da har du som regel gjort noe feil på forhånd, slik denne tragiske hendelsen viser.
×
×
  • Create New...