Jump to content

sam

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

sam's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. sam

    GÅSEJAKTA 09

    noen som har erfaringer med å blande ulike typer bulvaner i samma flokk? grågås og canadagås bulvaner.. bør man rendyrke en type eller spiller det ingen rolle?
  2. flere som har samme erfaring som hamilton?
  3. vi jakter både kanadagås, grågås og kortnebb så veldig praktisk hvis man kan kombinere bulvaner av flere sorter når man skal ha en litt større flokk.. men hvis det skremmer mer enn lokker så er det selvsagt bare dumt.. ingen med erfaringer?
  4. prøvde i dag med 11 grågås og 6 kanadagås bulvaner.. den ene flokken som var innom avbrøt landingen akkurat utenfor skuddhold.. lurer på om det var pga kanadagåsbulvanene eller at de oppdaga meg eller jaktkompisen.
  5. hei. er det noen som har erfaring med å blande grågås lokkeskall og kanadagås lokkegjess i samme flokk på jordet? vil det funke eller bør man rendyrke en type lokkegjess eller spiller det ingen rolle? traff en kar som mente at kortnebb ikke slo ned på lokkegjessene hvis man kombinerer grågås og kanadagås bulvaner... skal teste selv, men hvis noen har erfaringer med det så del gjene slik at jeg ev. ikke mister skuddsjanser hvis det faktisk er sånn at man ikke bør kombinere forskjellige typer bulvaner..
  6. da har æ fått den hjelpa æ treng...
  7. noen som kan forklare meg hvordan jeg får lastet over "sporloggen" til pc? når jeg laster over så blir kun "gjeldende spor" lastet inn, ikke alle lagrede spor som jeg har lagra fra tidligere turer..
  8. hei folkens. jeg har nettopp kjøpt en garmin oregon 300, som jeg er meget godt fornøyd med, men har ett problem som jeg håper forumet kan hjelpe meg med. kort oppsumert; jeg får ikke overført sporloggen fra gps`n til kartet på pc`n. lagrer sporloggen på gps`n og ruten vises på kartet, men når jeg importerer spor til pc`n så får jeg ikke de lagrede sporene overført til pc`n.. kun "gjeldende spor" som blir importert, og det er jo bare de siste bevegelsene siden gps ble aktivisert. dette sporet er lite intr i forhold til de lagrede sporene. kan noen fortelle meg hvordan jeg får importert de lagrede sporene? lar det seg gjøre uten minnebrikke elller er det der feilen ligger? mvh pål
  9. sam

    Seig gås

    som det er nevnt tidligere så er veien å gå langtidsteiking.. selv bruker jeg å tilberede hele "skroget" i leirgryte eller stekepose.. jeg kutter ikke ut bryststykkene, men tilbereder hele gåsa med kjøttet på beina.. jeg klipper ut ryggen, vingene og beina slik at det er brystskroget med kjøttet på.. beina legges ofte med i gryta.. i leirgryta "steikes" gåsa opp til 7-8 timer.. alt avhengig av når man når den ønskede temperaturen i kjøttet.. i stekepose så er "steiketiden" kortere.. ett par tre timer som oftest.. resultatet er meget godt med saftig og velsmakende gås.. kjører dette uansett om det er stor canadagås eller mindre kortnebb.. ved tilberedning i leirgryte så blir kjøttet så mørt og saftig at du kan plukke det av beinet hvis du tilbereder mye og vil spise det over flere dager så er tipset å skive/rive opp kjøttet i passende stykker å legge det "i blødt" i sausen.. da holder kjøttet seg saftig over flere dager. skal hjem å spise gås nå strax spiste gås i går tilberedt i stekepose og da blir det rester idag.. like saftig og godt idag som i går.
  10. duer skytes ikke flygende på 20m, men når de "står stille" i luften like før de slår ned på lokkeduene... relativt enkelt å treffe de fleste duer man skyter på hvis man har tålmodighet nok! begrens fluktskytingen og skytingen på overflygere.. har dere stilt dere riktig så slår overflygere ned i trærne bak dere og så kaster de seg ned på lokkeduene etter litt tid.. veldig viktig å være tålmodig når man jakter due.. duejakt kan være vanskelig hvis man skyter fluktskudd, men samtidlig kanskje de enkleste skudd man får på jakt hvis man venter til de "står stille" i luften som nevnt tidligere. lykke til
  11. sam

    GÅSEJAKTA 08

    åpnet jakta i gårkveld m en double... artig
×
×
  • Create New...