Jump to content

Eats

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Eats

  1. Er du sikker på at du har sett på rett by? Langtidsvarsel YR.no Ellers er det flere kornåker på Randaberg som ikke er tresket. Problemet er at de er små med hus på alle kanter. Så det er ikke populært med skyting. Litt sørover ut mot Sola/Bryne er alt mye større.
  2. Mye mas om mot anmeldelse for tyveri her. Når man allerede har en god tone med politiet, plager man dem ikke med slike fillesaker i ferien . Når de allikevel skal møtes i konfliktråd, går det jo an å forsøke å løse saken med alminnelig folkeskikk.
  3. Mitt nærmeste postkontor i Norge eller Sverige? Bor på vestlandet, så blir et stykke å kjøre.
  4. Gyttorp sier de tar inn til høsten, men at de ikke har fått priser ennå. Søker på browning med import fra sverige, så tar jeg det opp igjen om en måned eller to. Kan riflen sendes fra Sverige, eller må jeg ta den over grensa personlig ved privat import?
  5. Fikk svar fra Jaktdepotet, de importerer ikke Browning lenger.
  6. Svar til MorganKane: Jepp, mistenker at det kommer et forbud mot halvautomater. Derfor får jeg litt nå eller aldri følelsen. Jeg er spent på hva nordskog svarer, kanskje de er mer åpne for å ta inn viss de merker litt interesse. Svar til amarok: Takk for linkene, skal sende noen forespørsler iløpet av kvelden. Er det uproblematisk å importere fra Sverige?
  7. Høsten 2013 slik jeg forstod det, men jeg har ikke snakket med importøren direkte, kun med jaktsport.
  8. Har tenkt å kjøpe meg ny rifle i sommer, å tenker og gå for en halvautomat. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å kjøpe en browning bar, side jeg likte den godt da jeg fikk fikle med den på fritids messa i Stavanger. Men ble litt betenkt når jeg fikk høre at det ikke går an å kamre den i stillhet. Så kom jeg over browning katalogen hvor jeg ser denne: http://browning.eu/products/mresult.php ... A-BZWAFFHC" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank med manuell oppspenner. Stakk innom jaktsport i Sandnes for sjekke pris. De kunne ikke skaffe den siden forhandler ikke tar inn før neste sesong. Fant jeg ut at sauer 303 har samme systemet. Så nå sliter jeg litt med å velge. Mangler litt info på s303 for å ta et valg. Browning Bar + Mulighet for lyddemper Lokal forhandler Presis Pålitelig Langt løp for magnum patroner. - Lang leveringstid Sauer s303 + Leveringstid Sauer kvalitet. - Pris Spesiell kikkert montasje for kort løp for magnum patron (50 eller 54 cm for .300winmag) ingen lokal forhandler (tror jeg) ? Pålitelig(Lite informasjon om dette) Presis(sammenlignet med Bar) Finnes det noen andre importører av Browning som kan være villig til å ta inn modellen jeg lenket til? Regner med jaktsport bruker nordskog. Hadde også satt pris på mer info angående sauer s303.
  9. Det skal vi egentlig være glad for. De fleste land er ganske strikse på lyddempere.
  10. Tror mye av problemene bunner ut i at mange tror en heldemper bare har en vanlig demper som er trukket helt bak. Det må også være mulig å plukke den fra hverandre sålenge det er snakk om 22. Denne konstruksjonen har eksistert siden 40 tallet og man finner den igjen i flere land om man gidder google litt.
  11. Dette varier etter hvor du holder til i landet. Har jobbet noen år i butikk, og har hatt stilling som service ansvarlig i noen av de. Kan si det sånn at de årene jeg jobbet i Stavanger mistet jeg troen på mennesket, mens et vikariat i Bryne (bondeland et stykke sør for Sandnes) gjenopprettet den. Maken til slitsomme, utakknemlige og frekke kunder(folk) som i Stavanger skal du lete lenge etter.
  12. Hadde heldempet betydd løp som ikke kan demonteres fra demper hadde det vært overflødig med siste setning, og spesielt ordlyden påmontert. Det er juridisk ingen tvil hva forskriften sier, her har pod sannsynligvis prøvd å fått gjennomslag for sitt syn ved kraft av sin autoritet. Og når noen påpeker at de tar feil i forhold til forskriftene prøver de å ro seg unna istedet for å inrømme at de ikke leste forskriftene før de svarte på forespørselen fra politiet som beslagla våpenet. Så prøver de å tåkelegge ved å så tvil om hva som er definisjonen på heldempet og hvilke ombygginger som må søkes tillatelse på, for å dreie oppmerksomheten bort fra det opprinnelige problemet, at de fattet et vedtak stikk i strid med forskriften.
  13. I våpenforskriften $4 andre ledd, siste setning.
  14. Hvis dette var kjernen av problemet, hvorfor fikk de tilbake våpnene som ble beslaglagt i 87? Man skulle jo tro at rettkjennelsen avgjorde lovligheten av ombyggingen den gang, så hva er nytt nå?
  15. Her har du våpenforskriften ordrett. Heldempet har aldrig tidligere betydd at våpenet ikke skal kunne demonteres. Det hadde blitt et ubrukelig produkt siden lyddemperen må rengjøres ofte. Det hadde ikke vert noe poeng med setningen : " Pipelengden på heldempet rifle måles med lyddemperen påmontert " viss det kun gjelder rifler med demper som ikke kan skrus av.
  16. Det beste for å holde varmen er ei skikkelig hårete fitte. Bjørnefitte såklart. Mye varme forsvinner i hodet, en god lue øker sirkulasjonen i føttene.
  17. Jeg er også på jakt etter litt skyte trening, først og fremst med mauser og jernsikte men også med 22lr. Jeg kommer ikke til å ta storviltprøven i år så jeg trenger egentlig bare skytetrening. Er det slik at man kun skyter på visse klokkeslett, eller er det kun viss man skal få registrert de 30?
  18. Jeg har en cz452 som jeg tenkte å sette ny kikkert på. Jeg har sett på Falcon Menace 4-18x56 og trenger hjelp til å velge ringer til denne. Helst fra samme butikk. Er helt ny å litt usikker på størrelser og slikt.
×
×
  • Create New...