Jump to content

ulvasjakt

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

ulvasjakt's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. D va nåkkå vanvettie bilda! Du bynn jo å bi så gla i å lægg ut bilda her, ætt du snart kutta ut å ha m børsjå. Eg bi næsn bekymra:P Eg bi ikke overraska ves nån opprætt ein trå "Tar bilde av rev som bites til døde - moral?" på lik linje med "4 hjort på 19 sek". Det blir iallfall en spennede trå hvis den kommer:P hehe...
  2. Hehe... Hain lars magne kjæm heim å vi ska sjækk om fjellrypå e kommi. olaslåttn sikkert. Mn ja bi vell nåkkå rådyr å foillmåni....
  3. Jeg har ikke forstått dette med Zeiss. Det er jo noe som heter Carl Zeiss og Zeiss Conquest. Hvor lages Carl Zeiss? og Zeiss Conquest? Er kikkertene lagt på sammefabrikk? kvalitetsforskjellene? Er dette to forskjellige firma som produserer dette? Til forvirring. Classic, Dianrange, Diavari og victory er fra Carl Zeis? noen eksempler på "under" merker til Zeiss Conquest?
  4. Jeg er helt enig med deg. Desverre ser jeg ei utvikkling som er negativt med et strengere lovverk. Dette er en trend som ikke kommer til å snu, men forsette. Bare se på den nye våpenforskriften som strammer inn. Det som er lurt er å bidra til økt jaktforståelse og godtakelse av det vi driver med, fra flertallet av befolkningen. Jeg har bevist med "ikke jegere" på jakt for at de kan få en forståelse på hva jakt er, og ikke ta avstand fra det. Mange er nagativ til jakt fordi de ikke vet noe om det. Slik kan motvirke fremedgjøringen av jakt.
  5. Vi pleier å spise frokost, lade skudd og forberede seg psykisk ved gruppesamtale...
  6. Jeg mener at det er plass for begge parter her. Skogen er stor nokk! Småviltjeger kan ta kontakt med jaktleder til elgjaktlaget og bli enig om hvordan jakta skal foregå, slik at det ikke oppstår farlige situasjoner som småviltjeger på post osv. Dette er ikke et stort problem så fremt begge parter vil løse interesse "konflikten"...
  7. Blir vel som rifla di omtrent. Stor lysåpning på kikkert ja, pga mye åtejakt på rev + endel forstørrelse til lengre hold. Demper: Ja, men ikke i første omgang. Tofot: Nja, det vet jeg ikke enda. Kommer i såfall etter demper. Skyting på vilt i bevegelse: Blir mest jakt på skogsfugl, kråker og åtejakt på rev. Så kan vel ikke akkurat si det er så mye bevegelse på viltet det skal jaktes på. Har jeg vært deg ville jeg ha valgt ei Light rifle. Selv om du ville ha brukt den på vilt i bevegelse er ei lett børse med demper, nesten like god å skyte med ei tung børse uten demper. Jeg testet forkjellen med å uten demper i Light/synt stokk på løpende elg100m, og jeg skøt ca 10 cm bedre samling med demper pga den blir stødigere. Tygdepunktet flyttes fremover på børsa med demper, og enda mer med tofot. Derfor blir du nødt til å bære børsa oppned i terrenget, noe som er litt tungvint siden løpet kommer nært bakken og det kan komme dritt i løpen= bruk teip på munningen. Har du ståldemper(eks BR-Refleks t8) vil den lage unødvendig støy når den kommer borti kvist osv. PLING sier det! = Bruk en sokk over demperen, eller fest en krympestømpe(gummi) over demperen. dette tar vekk støyet. Velger du S/S trenger du ikke pusse børsa di like mye som om du ikke har S/S. Men skal børsa være uten rust etter 1 års bruk, må den pusses/oljes! Presisjonen er på ca 1,3 cm på 100m og børsa mi har aldri flytta treffpunkt på 1,5 år selv om jeg har falt med børsa. Bra våpen! Lykke til!
  8. Hei! Jeg har selv tikka t3 lite ss med Zeis 3-12 56, tofot og BR-refleks demper og svært fornøyd med den. Alle er brae valg, men skal du ha det beste kommer det ann på noen småe detaljer. Valget av rifle kommer ann på om du skal ha demper på, stor kikkert og hva du skal bruke den til. Disse tingene påvirker egenskapene børsa har i felt. Har du tengt på demper? Skal du ha tofot? Skal den brukes til skyting på vilt i bevegelse?
  9. Jeg har funnet et rifleskudd, og jeg vet ikke hvilke kaliber det er. Bak på hylsa står det 31 RA 85. Jeg har ikke målt, men tipper det er ei 30 cal kule. Lengden på hylsa er ca 50-52 mm(sammenlignet med 6,5X55 hylse). Har ikke skyvelærret her så jeg får ikke eksakte tall. Hva kan det mest sansynelig være?
  10. Jp det er mye å tenke på når man skal kjøpe seg ei ny børse. Er bare "gutlarven" ennå så jeg har ikke stor peil. Vi får c hva det blir.
  11. Jeg vurdere dette kalibret mitt neste våpen. Hvordan er forskjellen når det gjelder presisjon, pris pr skudd(selvladdet) og utgang? Hva bør jeg velge? Erfaringer?
  12. Det e Lillejulaftan idag! Sitter på skola og venter på å kjøre heim. Tatt mg fri fra skola til å jakte. (imorgen dør mange elger...)
  13. ulvasjakt

    IMG_1258s.jpg

    SATAN! GULL?
×
×
  • Create New...