Jump to content

Henrik

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Henrik

  1. Blir liksom litt mye synsing her, ingen som vet hva som gjelder svart på hvitt???
  2. At det er lite smart, og sannsyligvis ulovlig, å oppgi et "falskt" behov ved søknad er jeg helt ening i. Nå har det seg jo sånn at det absolutt ikke er et "falskt" behov! Jeg skal nesten utelukkende bruke våpnet til figurskyting, jaktsti og om det funker bra leirduer. Det er jo bare det at de få gangene jeg skal jakte due eller skogsfuggel, har jeg veldig lyst å gjøre det med samme våpen. Er stort sett riflejeger ellers, men det er jo så sinnsykt moro å skyte med hagle.
  3. Det er det jeg mener også, men er det mulig å bytte jakt/konkurranse mellom to våpen du eier? Hvis jeg søker konkurranse på m2`n, så har jeg en annen hagle som i utgangspunktet er en konkurransehagle, men har jakt på denne. Kan det være en mulighet å bytte om senere?
  4. Er dere helt sikkre på at et konkurransevåpen kan benyttes til jakt??? Fikk beskjed på det lokale kontoret at hvis jeg ble kontrollert skulle våpnet bli beslagtatt og jeg få bot.
  5. Har prøvd meg på at jeg skal selge unna to, og omregistrere et. Problemet er at jeg fortsatt sitter igjen med 7 etter at jeg skaffet m2`n. Det var helt nattsvart på våpenkontoret . Skulle jo tru at det var en vinn, vinn situasjon, men de er så redde for pod at de ikke tør å gjøre noenting.
  6. Ville det ikke bare da være å selge Novaen og søke på M2en som konkurransebørse? (figurjakt) Jo, det kan jeg gjøre, og får da tillatelse med en gang. Problemet er at jeg er så j...a ærlig at jeg vil ikke bruke et våpen på jakt når jeg ikke har lov.
  7. Lurte på om noen kunne hjelpe meg med et spørsmål? Jeg har per dags dato 9 jaktvåpen, har solgt et nylig som snart forsvinner fra våpenkortet. Har også en hagle som jeg tenkte sette som konkurrense våpen, da dette er en rein sporting hagle. Da er jeg nede i 7. Tingen er at jeg vil bytte fra en Benelli nova som jeg har til en Benelli m2, har lev søknad som jeg fått avslag på. Mener selv at jeg har en god grunn til å bytte da novan ikke passer meg noe særlig, og m2 har de justeringsmulighetene jeg trenger. Har også tenkt å bruke denne til figurjakt. Er det virkelig sånn at jeg må selge meg ned til 5 våpen for å kunne få bytte til meg en m2? Er det noen som har god greie på lover og regler, som kunne muligens hjelpe meg med forslag til hva jeg kan gjøre? Er jo avhengig av alle våpen jeg har, bruker absolutt alle. Meget takknemlig hvis noen kunne hjelpe meg.
  8. Muckboot er superfine å gå i, men synes der er varme. Investerte i et par viking trophy til høstjakta, er superfornøyd, stødige rundt vrist og bra såler. Jeg jobber i skogen og går i gummistøvler hele året, vikingen er den jeg har likt best. Viking: http://www.vikingfootwear.com/default.a ... on=product Muckboot: http://www.easy-wellies.co.uk/muckboots-c-89.htm
  9. Hadde absolut sett nærmere på Blaser R93 Proff. hvis du vurderer flere løp. Her sitter festene på løpet og innskyting mellom løpsbytte er ikke nødvendig. Sjekk også prisene på Blaser i Sverige, du vil mest sannsynlig spare flere tusen på det. Det er dessuten en meget robust og presis rifle. Hadde også valgt 308win, hvis det skulle bli blyforbud i riflekuler er det stor risiko at ikke 6,5 blir godkjent i klasse 1. Samtidig må det være en grunn til at så å si alt av sniper rifler kamres for 308.
  10. Hvordan er det å bestille fra disse? Ingen hindringer?
  11. Hei, noen som kan fortelle meg hvor jeg kan få tag i die set og hylser i 318 Westley & Richards?
  12. Enig i at det skal trenes på løpende, er jo ikke uvanlig at dyret drar også etter et bra skudd. Ikke dumt å kunne følge opp med et til og kanskje slippe et ettersøk
  13. Helt enig, utstyret er noe som skulle vært sjekket før noen fikk skyte prøver. Har sett mange skrekkeksempler, kikkerter som er løse, umulige å se blinken i mm
  14. Satte på qr på min quad, funker som bare det, da kan du også ha større lysåpning
  15. Har aldrig tenkt tanken på å fjerne noe som helst, men å ta JEGER prøven liggende med reimer, jakker handsker mm. synes jeg blir tåpelig
  16. Hvorfor skulle det ikke kunne være det samme, eller så likt som det går? Se på den Svenske prøva, et skudd på stillestående elg på 80m. Deretter drar denne avsted og du skyter et til, mener det er jaktsituasjon god som noen jeg.
  17. Men hvorfor er det 100m i Norge? I Sverige er det 80m, lang arm. Når i huleste ligger folk å skyter på post?
  18. I Sverige er det hvert enkelt jaktlag som bestemmer hva som skal gjelde for prøve. Men veldig vanlig er bronsemerke, dvs at du skyter 3 serier a 4 skudd. Dette er da på elgen som starter i skuddet, alle 12 skuddene skal sitte i treffområdet.
  19. Hadde vært interessant å høre hva forumets medlemmer mener om dette. Jeg mener personlig at 60m på en kalvefigur, med de svenske reglene der elgen står rolig første skuddet og drar i smellen må være optimalt. Ingen bør jo etter min mening skyte på en løpende elg i terreng på 100m.
  20. Er bra i grensetraktene
  21. Ok det var Remington 700 SPS, men hva med den andre? og Wheatherby`n?
  22. Skal kjøpe rifle i 223. Har sett på Remington 700 VS SF II og Weatherby Mark V SVM. Er det noen som har erfaringer med disse ev tips og råd om andre. Vurderer Remington mest pga HS-presisjon stokken. Takknemlig for tilbakemeld.
×
×
  • Create New...