Jump to content

Vaffeljeger

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vaffeljeger's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. God kveld godtfolk! Damen min holder for tiden på med å ta jegerprøven, og vurderer å få seg en hagle (Julen nærmer seg!). Har lett litt rundt på nettet, og finner ikke det helt store utvalget i hagler spesiallaget for damer. En ting er kolblelengden, men så var det dette med vekten også. Er på jakt etter en nybegynnerhagle til overkommelig pris, og ser for meg to alternativer foreløbig; I) Kjøpe lettvektshagle type f.eks yildiz i kal. 12 (som jeg forøvrig har selv om er fornøyd med), og få børsemaker til å tilpasse kolben til henne. Billig og lett. II) Gå for en hagle i 16/70 (O/U), da disse sannsynligvis er litt lettere enn kal 12. Spørsmålet her er om det finnes hagler i dette kaliberet og i riktig prisklasse. Har ingen erfaring med dette kaliberet selv, tar gjerne imot innspill om hvordan 16/70 er til eks. rypejakt. Også her må nok kolben tilpasses, men vekten holdes nede. Det må også nevnes at den aktuelle damen er ca 1,70, så en liten herrehagle burde kunne gå bra i "verste fall." Brannfakkelen er kastet, la diskusjonen begynne:) (Kjekt om noen av de kvinnelige kammeratinner kunne fortalt hvilke hagler de bruker) Vaffeljeger
  2. Skogene her på vestlandet bugner av frukter om dagen, og det er tid for å plukke blåbær! Bevæpnet med min "Rapp" bærplukker og tomme isbokser i sekken blir det fort plukket noen liter i timen. Problemet er når man kommer hjem og skal rense bærene. Det tar tid, er grisete og ikke minst kjedelig! Med tanke på den samlede friluftserfaringen dette forumet sitter på, lurte jeg på om noen har noen røvertriks for å rense bærene kjapt og effektivt. Egne patenter på støvsugerdrevet bærrenser taes gjerne imot! Kom også med tips og oppskrifter til videre foredling av bærene!!
  3. Kjøpte en SPZ SM kal 12/70 i fjor, og har ikke angret. Stokken trengte litt olje etter jakten, men er ellers ingenting å utsette på den. Vet ikke hva du skal bruke den til, men i forhold til prisen vil jeg si det er et bra kjøp, iallefall til mitt bruk (SM-utgaven er noe billigere enn ME). For min del var det den lave vekten og 5 utskiftbare choker som var avgjørende i forhold til å kjøpe en Baikal. Tror forresten du finner et par tråder om Yildiz om du prøver "søk"-funksjonen.
  4. Vi skjøt med en ny type miljøammo i 9mm denne våren, NM223. Disse har en rød stripe rundt tennhetten og prosjektilet, sannsynligvis for å skille den fra den forrige utgaven (som har fått mye kjeft). Skal ikke uttale meg om finpresisjonen (skjøt nærstridstabeller) , men hadde ingen klikk eller andre problemer med den i mp5. Prosjektilet er mer kobberfarget enn den forrige utgaven som var "gullfarget" . Mulig den er mykere og snillere med løpet i pistoler.
  5. Vaffeljeger

    Rirkule

    Goddag godtfolk!Ser det er mye kunnskap i omløp på forumet, har derfor et spørsmål: Under en tur i bergensområdet forrige uke kom jeg over en rirkule, dvs en av disse skålformede utvekstene som er på enkelte bjørketrær. Vet ikke om det kalles noe annet rundtom i landet? Uansett, jeg tok kulen med meg hjem for senere bruk i knivskaft e.l., men lurer på hvordan jeg skal få tørket den uten at veden sprekker opp. Noen som har erfaring med dette (metoder/tørketid)? Setter også pris på generelle tips og triks vedr. rirkuler, jeg fant nesten ingenting om dette på google. (gjerne bilder av ferdige arbeid )
×
×
  • Create New...