Jump to content

Ranger#44

Moderators
  • Posts

    2,425
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    13

Posts posted by Ranger#44

  1. @Per-S Har ingen interesse i å "ta" deg, men kunne ikke la den gå uten presisering.

     

    For min egen del slutter stålkunnskapene når en går utenfor Norsok M-120, men synes allikevel det er spennende med valg av stålkvaliteter. Knivfolket har jo holdt på ganske lenge med diverse voodoo, og mistanken er vel at det samme gjelder pipeprodusenter.

  2. 33 minutes ago, Per-S said:

    Jeg kan ikke huske å ha sett tyske/østeriske våpen, men jeg har sett spanske  og engelske. De som satser på leirdueskyting handler på øverste hylle, og krever topp kvalitet.

    Veldig på siden her, men du bør nok se litt nøyere etter. Blaser F3 og F16 ser jeg jevnt og trutt. Blandt de beste er ikke Krieghoff K-80 sjelden. Jeg skulle gjerne visst hvilket stål de bruker, men finner kun diverse reklameutsagn. 

  3. Jepp. Forklaringen jeg fikk, dette var riktignok 10 år siden og fra forhandler så ta det med en klype salt. Var at beretta tørket stokkene sine veldig raskt/høy varme, så etter noe tid så utvidet dem seg. Om det stemmer eller ikke, vet jeg ikke. Men at det utvidet seg er det ingen tvil om. 

     

    For ditt tilfelle; tar forskjefte i pipen før det går i lås? Klarer du å presse låsearmen ned, for å tvinge den i lås? 

     

    Og om du kjøpte ny fra forhandler er det bare å levere tilbake og be dem rette opp. 

  4. 1 hour ago, Bartemannen said:

     

    De svarer at R8 låsekassene er like (da tenker vi ikke på farge, utskjæring etc) og eneste forskjell er på magasinbiten som skråer litt anderledes. 
    De sa at det de pleier gjøre er å tilby kundene å bytte den magasinbiten for 1000kr hvis noen vil bytte fra f.eks Ultimate til Success.

     

     

    Her har du misforstått.

     

    Ultimate låskassen krever todelt stokk. Success har fullengde. Disse to deler "skrå" avslutning på avtrekker.

    Professional har også fullengde stokk, men uten skrå på avtrekker. Avhengig av hvordan ettermarkedsstokken er designet, så er Success og Professional ombyttbare. Ultimate er noe helt annet. 

    • Like 3
  5. Jeg jakter primært ender (gressender) med flytende lokkefugl og 22lr. Med andre ord; jeg er helt avhengig av at de lander, og blir værende en liten stund.

     

    De 3 beste tipsene jeg kan gi for å få dem til å lande er:

    -Kamuflasje/dekning/bevegelse. Hovedregelen om ender som er på vei inn snur, er at dem har sett deg. Jeg sitter inni et telt, og det hjelper voldsomt. Husk at ender ser deg delvis ovenfra.

    -Kvalitet i lokkefuglene. FUDs og diverse "kina" lokkefugler har jeg dårlig erfaring med. Litt dyrere fugler, fra de amerikanske merkene virker mye bedre.

    -Bevegelse i lokkefuglene. Spinnevingelokkefugl er gullegod til å få dem inn, men på stille dager må en ha bevegelse i vannet. Er det vindstille ser lokkefuglene ut som statuer. Se på andeflokker som svømmer rundt, det er masse bølger/bevegelse i vannet. 

     

    En liten edit:

    Jeg bruker også flytende gås, gjerne i utkanten av andeflokken, med godt hell.

    • Like 1
    • Thanks 1
  6. Jeg synes du burde. Ettersom du spør, antar jeg at du er relativt fersk og da vet du ganske enkelt ikke hva som passer. Dvs, teknikken din er ikke god nok for å kunne bestemme noe.

     

    Det er også mulighet for at preferansene dine endrer seg seg med tiden. Jeg skyter med mye høyere kolbehøyde nå, enn da jeg begynte med hagleskyting. 

  7. Du har sikkert en plan for det, men jeg liker å bedde alle flater der stål møter tre. Så pusser jeg lett over beddingen i etterkant, for å sikre at rekylkreftene tas opp på flaten i bakkant. Så slipper en at rekylkraften prøver å splitte stokken. Pussingen er såpass lett at en ikke klarer å se det når våpenet er montert sammen. 

  8. Litt tålmodighet og det kommer relativt billige fortnere på finn. Rafdal satte på 11mm base på fremre låskassebro og gjenget pipen på min. Et fantastisk våpen. 

     

    Kikkerten er byttet, ellers ser den ganske lik ut i dag.

    20230102_115129.jpg

    • Like 1
  9. Jeg brukte termisk i kombinasjon med 8x25 i fjor. Hver kikkert med egen lomme på hoftebeltet. Synes ofte at x25 kommer til kort når det kommer bittelitt skumring, så tenkte å vurdere denne sesongen om jeg skal gå opp en størrelse. Spør igjen i desember, så satser jeg på å ha kommet til en konklusjon. 

    • Like 1
  10. Takk for det. Den har jeg laget selv ja. Driver litt med slikt på fritiden. 

     

    Metoden jeg bruker kalles for "forged carbon fiber", eller presstøpt karbonfiber. Jeg lager designet i 3D program på PC'en og 3D printer positiv og negativ støpeform. Så blander jeg sammen oppstykket karbonfiber og epoxy, som blir presset sammen. Sammenpressingen gjør at jeg får rett blanding av epoxy og karbon.

     

    Sammenlignet med klassisk duk, gir den en litt svakere del siden den bruker oppstykket karbon fremfor de lange trådene som duk gir. Men for mitt formål har jeg aldri hatt et problem her. Og mulighetene denne metoden gir, gjør det mye enklere både med design og etterarbeid. 

    Det avbildede forskjefte har i tillegg en stripe med 3Dprintet karbonfilament i midten. Dette var en test for å se hvordan det ville gå, for det gjør tilpasning av innfestning enklere i etterkant. 

    Dette var den første stokken jeg laget på den måten, og har endret litt arbeidsmetoder siden den gang, men det viser det viktigste: 

     

    • Thanks 2
×
×
  • Create New...