Jump to content

Aasfresser

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Aasfresser's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Flere enn meg som har opplevd uvanelig store munningsglimt med Partizan?
  2. Aasfresser

    Leupold.

    Nikon skal etter sigende være gode kikkerter, har en Bukcmaster 6-18 selv, er vel bare knapt middels fornøyd med den, men jeg tror kanskje dette kan være en dårlig modell som eksempel, forøvrig eneste Nikon jeg har prøvd. VXI, VXII,VXIII er forskjellige kvaliteter (og pris) på kikkertene. Har selv en VXII jeg er godt fornøyd med, har lest andre uttale at VXIII ikke er verdt de ekstra kronene du må legge i det, men har ingen erfaringer med VXIII selv. Kan jo legge til at det er livstidsgaranti på Leupold, men når det er sagt, hvis ikke fabrikasjonsfeilen har vist seg innen 5 år, kan det vel godt kalles slitasje, skade etter fall etc. og da bortfaller jo garantien...
  3. Aasfresser

    Leupold.

    Er veldig fornøyd med min Leupold, men hadde nok heller valgt en Conquest fra f.eks. eurooptic.com hvis jeg skulle kjøpt ny i dag. Parallaxejustering på siden er blant annet noe jeg hadde verdsatt.
  4. Ja det var det som var tanken... Har noe ladedata fra Lymans ladebok, ser de bruker Hodgon longshot mye der, men også mye data på Steel og Blu dot. Finnes det noen slags "konverteringstabell" hvor jeg kan finne krutt fra Hodgon som tilsvarer Alliant. Og isåfall, er de så like at data fra boka kan brukes uten fare? Ligger i startgropa for å starte med dette, så gode råd tas imot med takk. PS. Veldig bra ladekurs HS Precision
  5. Noen som vet hvor/om jeg kan få tak i Alliant krutt, "steel" eller "blue dot" i Norge eller Sverige? Staffans Vapen har sluttet med det.
  6. Er det ikke en liten skrue under ved avtrekkerne hvor du kan justere snellerten selv?
  7. Alle harde hagl har vel plastpropp, så da er vi vel enige...? Men det er et interesant spørsmål; kanskje "682 gold" som skyter mye og pusser lite kan hjelpe med et eksperiment; skyte på papp før og etter puss (etter ca 1000 skudd), med med f.eks stål eller heavy shot og deretter bly eller bismuth og sjekke forskjell på samling og spesielt randhagl. Hvis det er mulighet for å kronografere hastigheten før og etter synes jeg det kunne vært interresant også. Skulle tro hastighet blir svagt redusert med øket motsand som følge av f.eks. plastrester o.l. i løpet.
  8. Har ingen erfaring fra dette sjøl, men i en gammel bok av Arvid Knøppel om haglegevær og skyting står følgende: "Man har kommet frem til at det under alle omstendigheter gir best skyteresultater dersom løpene bevarer sine innvendige flater blankpolerte. Det er disse løpene som generelt gir de beste skuddmønstre. Det beror mest på at deformasjonen av randhagl under skuddet blir minst når løpsveggene er glatte som glass" Dette betyr vel sikkert mer ved bruk av myke hagl vil jeg tro.
×
×
  • Create New...