Jump to content

Raudnakke

Members
  • Posts

    3,549
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Raudnakke

  1. Bruker en 9,5mm demper på min 7-08 tidvis og syns det fungerer udmerket. Fikk ved en anledning tetet med en lånt .30demper(Max 8mm), en merket/hørte ikke noen forskjell... Jeg trur volumet har mer å si for dempninga enn diameter'n på hølet jeg...

  2. Jeg slutter aldri å forundre meg over en del ladespørsmål her på forumet..

     

    Klart.. det hadde sikkert vært kult å finne opp kruttet, men det ER allerede gjort.. Ergo må vi som ikke har gjort det, nøye oss med å stå nær når det smeller... Jævlig nær, faktisk..

     

    Trykkstandarden i 6,5x55 SE er satt til 3900bar (CIP)..det er 3900 ganger det trynet ditt blir utsatt for til daglig. Det er det trykket en maxladd 6.5x55patron utvikler...drøye 10cm fra høyreøyet ditt..

     

    Sånn for sammenligningas skyld, er trykket i vannkrana di hjemme på 8-10bar..hvis du er heldig og har bra trykk der du bor. Nødavstengningsventiler på olje og gassbrønner i nordsjøen opereres med et hydraulikktrykk på 200-250bar.. Der er det krefter ute og går..

     

    Nei.. jeg slutter aldri å forundre meg over at folk tar så lett på det å slippe løs slike krefter like foran trynet at de ikke gidder å lese og forstå minstepensumet...

  3. Hrmmf...da skal jeg kverulere litt :wink:

     

    Kipplauf ER upresist ja.. Korrekt betegnelse er Kipplaufbüchse, der det utelatte "büchse" nettopp henspeiler på et enkeltløpet kuglevaaben med brytemekanisme...

    Ungdommen nuhtildaghs....*snøøøft..

  4. Puslearbeid på høyt nivå...

     

    Helga0028.JPG

     

    Når ei børse nærmer seg 60, er ofte mye av den opprinnelige nettskjæringa slitt vekk som følge av bæring.

    Denne drillingen har skjefting som på førkrigs Trumpf, og selvsagt prøver jeg å holde ting så originalt som mulig.. Med riktig lys ser man hvor linjene har gått...som mørke striper i treet. Jeg bruker disse til å skjære etter.

     

    En av de litt vriene tingene med gamle tyske børser er at nettskjæringa omtrent aldri følger LPI (Liinjer per tomme) systemet. Veldig ofte lagde børsemakerne jerna sjøl..mer eller mindre metrisk. Jeg blir derfor nødt til å skjære en og en linje på frihånd..

  5. Så du hadde sendt meg en PM om saken, men jeg kan også bare referere til ladeboka til Deva...

     

    Nå er det imidlertid ikke noen praktisk forskjell på ladedata til 8x57 IR og 8x57IRS da, og holder en seg, av hensyn til børsas alder, under maksladningene for sistnevnte burde det fungere helt greit med data fra denne...

  6. "Metallbiten" på siden er sikringen..en såkalt Greenersikring. Avtrekkerne fungerer på følgende vis; Normalt er fremre avtrekker høyre hagleløp og bakre venstre.

    Aktiveres oppspenneren for rifleslaglåsen, kobles fremre avtrekker automatisk om til å avfyre rifleløpet. Etter avfyring går den deretter automatisk tilbake til å kunne avfyre høyre hagleløp.

     

    Da riflemekanismen må spennes opp separat før skudd, har den følgelig ingen egen sikring. Greenersikringa virker derfor bare på hagleskuddene..

    Rifleslaglåsen kan også spennes ned igjen ved å trykke inn knappen på toppen av oppspenneren.

     

    Fremre avtrekker har også Snellertfunksjon.. skyves avtrekkeren frem, aktiveres denne. Dette kan også benyttes i haglemodus når f.eks. innstikkløpet i .22Hornet er montert i høyre hagleløp...

  7. Jeg jobber egentlig med et par oppdragsprosjekter, men innimellom får jeg tatt Helga et lite tak :wink:

     

    Nettskjæringa var stedvis slitt vekk som følge av årelang bæring på jakt.. Greit å få henta opp grensene og manglende linjer før en begynner på stokken for fullt..:

     

    Hekga0025.JPG

     

    Helga0026.JPG

     

    Noen hakk og bulker må også tas ut..:

     

    Helga0027.JPG

  8. ...og da har Helga vært en tur i gynekologistolen her på Sanatoriet og fått fastslått sin indremedisinske helsetilstand :wink:

     

    Urverket er i topp stand.. Ingen spor av slitasje eller rust, kun smuss som følge av langvarig stillstand og manglende bruk...

     

    Helga0018.JPG

     

    Treverket gav meg en overraskelse..av det positive slaget :D

    Jeg fant ingen flere sprekker der jeg forventet å finne dem.. ikke noen andre steder heller, forsåvidt:

     

    Helga0019.JPG

     

    Konklusjonen er at hun tåler noen testskudd i dag iaff. Sprekkene i kinningenene må tas før jeg kan bruke henne for alvor, men det er faktisk den eneste tekniske feilen på henne jeg har kunnet finne så langt :D

     

    Jeg får lade litt :wink:

  9. Sånn midt i dagens første kaffekopp sjekka jeg tilfeldigvis pakkesporinga og sannelig lå Helga allerede og venta på den lokale Joker'n her.. På med filler og tøfler i ei grisefart, fyre opp Talibantralla og avgårde med meg..

     

    Vel hjemme ble det utpakking, grovinspeksjon og fotoshoot:

     

    Helga0013.JPG

     

    Helga0014.JPG

     

    Helga0015.JPG

     

    Helga0016.JPG

     

    Helga0017.JPG

     

     

    Stålet var faktisk bedre enn forventa.. 97% ok blånering, ingen slerk noe sted og mekanismen kjentes ut som den hadde stått lagra med størkna olje ei stund.. typisk dødsbovåpen, altså..

     

    Treverket var som forventa..tørt, oppsprukket og allerede før demontering fant jeg ytterligere en sprekk.. Nettskjæringa var ganske slitt, men hva har man nettskjæringsjern til? :wink:

     

    Innstikkpipa var strøken.. En B.Fritz-sak i rustfritt og kaliber .22Hornet.. Treffpunktjustering i munningen liker vi og.. Når jeg samtidig fikk med 100 engangskutte RWS-hylser i kaliberet trur jeg at dette faktisk kan bli brukt.. Diesett og kuler hadde jeg fra før, aps her på forumet sponsa en slant egna pistolkrutt når jeg var innom ham, så det blir vel litt ladetjeneste i dag :wink:

     

    Jeg visste at det var med en Recknagel svingmontasje i pakka.. Giraffhøyde, så det har nok vært montert en 3-12x56 e.l. på den.. Som en overraskelse fulgte det også med en svingmontasje for den nye typen Zeiss innvendig skinne samt en ganske fin patronpung i lær :D

     

    Det kjipe er at jeg ikke har ledig hverken sikte med 30mm mellomrør eller innvendig skinne for tiden.. Kun 1" og 26 mm. sikter. i montasjesamlinga mangler jeg faktisk 1" bakre ring for Recknagel svingmontasje.. Synd..hadde vært artig å fått testa litt presisjon i dag, men først må jeg okkesom skille stål og tre for å se om det er forsvarlig å skyte med den.. Er det det, klarer jeg vel okkesom å putte 3 skudd i simla over de åpne siktene slik at oppskytinga iaff er ok. til denne evt. får prøvd seg på Bambi oppimot jul..

     

    Får tusle ned i verkstedet en tur og skille treverk fra stål jeg.

     

    Stay tuned..

  10. Vært litt stille rundt denne nå i det siste.. Jeg har vært mye på reisefot..er det faktisk også i skrivende stund og det er jo jakttid.

     

    En tysk waffenamt-funksjonær fikk det også plutselig for seg at han ville ha den norske kjøpetillatelsen på tysk eller engelsk..når jeg omsider fikk fiksa en oversettelse og stempla den av Onkel Blå, hadde det tyske politiet plutselig bestemt seg for at norsk ikke var arbeidsspråket til AlQuaida likevel og allerede utferdiga eksportlisens.. Jaja..

     

    Når jeg sjekka pakkesporinga sån rutinemessig i dag lå følgende hyggelige melding der:

     

    " The consignment has cleared customs and sent to the recipient. 2014-09-12 11:31 0024 OSLO "

     

    Trur Helga faktisk kommer hjem til Sørlandet før meg hun ;-)

×
×
  • Create New...