Jump to content

Hafr

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hafr's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er det noen som vet hvilke typebetegnelse eller hvilke slag tilbehørplugger som passer til Hunter?
  2. Hafr

    Jakt for ungdom

    Takk for svar! Gutten blir 15 - og kan nok nesten ikke vente
  3. Guttungen er flink til å skyte og levende interessert i jakt, så jeg kunne godt tenkt meg å ta han med på en utenlandstur for å jakte litt større vilt enn småvilt her til lands. Er det noen som vet aldersgrenser for storviltjakt i Europa og Afrika?
  4. Gratulerer med en fin mår! Alltid moro med første fangsten
  5. I et par år har jeg syslet med tanken på å ta en tur utenlands for å jakte. Etterhvert har det utkrystallisert seg et par-tre alternativer på reisemål, deriblant New Zealand. Dette er nå uaktuellt... Jeg håper tilløpene til jaktglede og sunn friluftslivsinteresse gir seg andre utslag når de er tilbake i gamlelandet.
  6. Skit jakt, alle sammen!! Kommer etter når reinen er skutt
  7. Hafr

    Kikkert fra usa

    Er det noen som vet om Opticron selges i USA og evt. under hvilket merkenavn? Har et par kjenninger som skal over og lurer på om jeg skal få de til å kjøpe med seg en kikkert...
  8. Er det noen som kan gi et tips om en nettbutikk som selger jegerstropper?
  9. Hafr

    Kammeret utvider!!

    Dette ble bra!!! Takk for at dere legger ned så mye arbeid
  10. Et spørsmål fra en lite våpenkyndig kar: Hvordan er det med montering av lyddemper på Sauer 202? Det ser ut som om de fleste løpene er for tynne og leveres med åpne sikter som standard. Hvilket løp bør velges for at montering av lyddemper skal gå greit? Sauer 200str er en drøm å skyte med og en 202 ville trolig passe meg utmerket, men det betinger lyddemper...
  11. Hafr

    Kareler

    Hunden er kjøpt i Norge, men jeg vil tro at du har bedre utvalg dersom du beveger deg over grensen. Jeg har en hannhund som er relativt stor og når jeg sier at den drar i bandet, så har Egil helt rett i sin kommentar om at en skal gå rolig og stoppe til den roer seg. Det er bare at jegeren bak er minst like ivrig som hunden... Vi bruker den likevel mest som løshund, unntatt nå først i jakten når det er mye husdyr i terrenget. Elgen står godt for den, men hjorten drar ofte langt ut.
  12. Hafr

    Kareler

    Har Karelsk bjørnehund på tredje året nå og kan absolutt anbefale rasen til elg og hjort! Hunden min er litt hard i bandet, men det er nok mer min skyld enn hundens Vi bruker den mest som løshund og da fungerer den ypperlig, søker fint ut og kommer tilbake inntil den finner spor. Dersom losen ikke står, så kommer den relativt raskt tilbake. Hunden er høy og det kan gå fort i skogen, men som med andre hunder, så er det trening og ledelse det kommer an på. Jeg har også brukt den som ettersøkshund i band og den fungerer veldig godt!
  13. ca 320,- dvs vel 15,- pr stk
  14. Har brukt Partizan på elg, hjort og rein de siste åra og dyra detter når jeg holder som jeg skal i geværet... Ikke ødelegger de mer kjøtt enn andre typer ammo, heller. I år har jeg testa Fusion på rein og vil forstette med denne på elg/hjort. Virket greit på rein, men så ærlig talt ikke noen stor forskjell fra Partizan Skal bli moro å se virkningen på litt større dyr og i tett terreng. Har trua på ei mer kompakt kule der det er mer kvist og lauv.
  15. Tidlig i september kan du være heldige å sjå fleire bukker sammen i små flokker, men i løpet av måneden drar dei kvar sin veg og finn sine eigne harem. Kollene derimot kan du ofte sjå sammen gjennom heile jakta, men oftest tre og tre (kolle, kalv og 1,5 åring). Gjennom forskning viser det seg at familiegrupper ofte holder seg i lag ved fødestedet, men at spesielt bukkene trekker til nye terreng/harem etterkvart som dei blir eldre. Vil du vite meir om det anbefaler eg sterkt boka "Alt om hjort" av Erling L. Meisingset som baserer alt han skriv på forskning. Utvilsomt den beste boka eg har lest om hjortens mysterier Takk for tipset!
×
×
  • Create New...