Jump to content
  • entries
    23
  • comments
    57
  • views
    3,162

Galskap satt i system


Bly

870 views

Når begge skallen er ferdig ville det neste fornuftige trinnet være å fylle skallene med epoxyfyllmasse og/eller skum for så og lime de sammen. Jeg ser for meg noe slik som dette; Lime skallene sammen kant mot kant, så kutter man bort "skall" på toppen der låsekasse og løp skal ned. På innsiden i skjøtene der skallene er limt mot hverandre forsterker man med carbonduk og epoxy, så fyller man opp stokken med en blandig av phenolballonger, silika og glass/carbonfibertråder i området der låsekassen skal sitte. Under løpet kan man kanskje bruke PU skum eller lime inn divinycell biter for å unngå unødvendig vekt. Egentlig slik som McMillan gjør her; https://www.youtube.com/watch?v=yqOmsAuboNM   

Etterpå kunne jeg frest ut for låsekasse og løp. STR har en veldig enkel profil i motsetning til de fleste andre.

 

Men neida :$, så enkelt skal det ikke være! På et tidspunkt kom jeg på at egentlig vil jeg bygge en tanks (stritsvongn)?? Man må jo skjønne at dersom rifla skal kunne "håndteres", tas inn og ut av våpenskapet, puttes i en fin polstret bag/koffert, kjøres til skytebanen, det mye humper i veien nå til dags, pakkes ut for så og forsiktig plasseres på bakken, og til slutt skytes med.., ja da holder det kanskje ikke bare 3 mm carbon?:/:ph34r:B|

 

Jeg tegnet denne delen i Solid Works og fikk den frest ut på en CNC maskin i palast

5a9674ad89991_PLUGGLsekasseNEGATIVendeligVERSJON.JPG.36eb25c151e0dd1171c7d92b5f22f01c.JPG

20180226_233116_preview.jpeg.9c6ad339ff9259df7350ce78591b9415.jpeg

Dette er profilen som låsekassa passer ned i. 

Planen er å støpe den i et "tykt" lag carbonfiber og lime den inn i skallene. I samme slengen lager jeg også en løpsprofil i carbonfiber. Den også i 3-4 mm carbon støpt rett på pipa som jeg har foret ut med tape til riktig diameter.

 

Delene fra støpeprosessen

20180226_233237_preview.jpeg.30b0125f14a7f7e45a8e3d90361f9d20.jpeg

 

Mens jeg var i gang laget jeg et støp for en UIT skinne også i samme slengen. 

5a9677b36dd68_Bilde10_02.201818_52.49_preview.jpeg.1d3d4322d8d23fadc5b7aaca436a836d.jpeg

Her limer jeg på noen muttere slik at jeg kan bruke maskinskruer i stede for de håpløse treskuene. UIT skinna som skal brukes er en standard STR skinne. Jeg liker å skyte litt med reim også innimellom.

 

 

4 Comments


Recommended Comments

Tenker du sette ned karboninlettingen og så stappe epoxy rundt, eller epoxy først og så dytte skallet på plass nedi stokken?

Uten tvil en veldig elegant løsning, som kommer til å gi et latterlig pent sluttprodukt.

 

Når man ser de McMillan videoene virker det som de bare dytter formene sammen, men mistenker at de har lagt inn en overlapp, og at det ligger en ballong inni formen for å presse lagene sammen.

Har sett et bilde, eller en video, der de sto til herding med en luftslange inn i bakparten.

 

Grayboe sin metode er jo også litt interessant, dog krever mye mer jobb med støpeformen.

Tredelt form med inlet som tredjedel.

 

p1220206

 

Ellers skulle jeg gjerne hatt en sånn vegg i furtebua :o

Bilderesultat for mcmillan production stock

Link to comment
1 time siden, msteiro skrev:

Tenker du sette ned karboninlettingen og så stappe epoxy rundt, eller epoxy først og så dytte skallet på plass nedi stokken?

Det blir i hvert fall et puslespill med tanke på rekkefølgen delene skal limes sammen 9_9 Det begynner å bli noen av de nå.

 

1 time siden, msteiro skrev:

Når man ser de McMillan videoene virker det som de bare dytter formene sammen, men mistenker at de har lagt inn en overlapp, og at det ligger en ballong inni formen for å presse lagene sammen.

Ja de bruker en blære inni som de pumper trykk på. Det er samme metode som Evil Empire bruker bortsett fra at de kjører med pre preg og autoklave i tillegg. Du kan lese tråden fra Sniper Hide om du ikke har sett den før; https://forum.snipershide.com/threads/carbon-fiber-stocks-from-evil-empire.172684/ Jeg tror de forklarer det med overlapp i skjøten en eller annen plass i tråden.

 

Jeg har tenkt litt på å prøve et blæreprosjekt en gang, vi får se. Kanskje kunne en sykkelhjulslange fungere? De er billig på XXL, og kompressor har jeg, men det stiller krav til forma om trykket skal opp i noen bar. Det er nok ikke uten grunn at McMillan har de store aluminiumblokken til form. Jeg tror 15-30 bar er vanlig i sykkelrammeproduksjon?

 

1 time siden, msteiro skrev:

Tredelt form med inlet som tredjedel.

 Det konseptet ligner på Bansner/Hightech/-nå Legendary arms sine stokker. Men de tror jeg ikke bruker noen form for trykk eller vakuum. Jeg så en gammel video på nettsiden de hadde en gang da de het Bansner hvor de viste hele prosessen med produksjonen av stokken. Den er selvfølgelig borte fra weben nå. 

Link to comment

Den tråden er smuglest på etter du nevnte Evil Empire tidligere :) 

 

Enkleste er vel McMillan metoden uten blære. Gjøre som du har beskrevet med hjemmelaget prepreg og vakuum, åpne toppen for tilgang til skjøt, sette sammen skjøt for hånd/rulle, fylle opp, og evt dekke inletting med litt epoxy. 

 

Vurderte selv å gjøre det meste over, men med litt variasjon. 

1. Lage skallet 

2. Fylle opp alt med skum/epoxy

3. Inlette låskasse og løp med 2 til 3mm ekstra klaring.

4. Legge glassfiber i løpskanal og området rundt låskassen.

5. Ny runde i vakuumpose med hele sulamitten. 

 

Vil tro man får en sandwich lignende effekt på fortreet med glassfiber-skum-glassfiber og vakuum?

 

Sykkelslange utvider seg nok skulle man tro, problemet er hvis det skal bakes samtidig kanskje?

Men gjør det ganske enkelt med ventiler på plass allerede etc, og kan vel bruke vanlig sykkelpumpe som klarer ca 10 bar ihvertfall. Sett en del lignende diy på RC fly vinger o.l. Større krav til støpeformen, men den formen din ser ikke ut som noe lettvekter akkurat :thumbup:

 

Link to comment
1 time siden, msteiro skrev:

men den formen din ser ikke ut som noe lettvekter akkurat

Den er neppe sterk nok. Den består mest av en MDF plate som jeg laget plass til å støpe nedi. I tillegg har jeg ikke laget noen former for sentreringsplugger slik at de kan legges på hverandre. Det betyr nok at det er enklest å lage nye former om man skulle prøve en annen metode.

 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...