Jump to content

solo

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

solo's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. solo

    Zodiac pro 140

    Dårlig kontakt i pluggen til headsettet kanskje? Er det originalt Zodiac headset?
  2. Har selv hatt Zodiac Team Pro og Lafayette Micro 5 i mange år, og begge er svært gode radioer. Lafayette'en er betydelig vanskeligere å bruke, så det er som regel Zodiac'en som blir med ut på jakt. Begge har lang skogsantenne, noe jeg mener er en nødvendighet på alle jaktradioer. Kvaliteten på det du sender blir mye bedre, noe som gir bedre opplevelse for alle du jakter sammen med. Skulle jeg kjøpt ny radio igjen nå så tror jeg det hadde blitt den nye vanntette Zodiac Team Pro Waterproof som kom ut "best i test". Ellers så har flere nevnt ICOM som også har flere svært gode modeller. Uansett merke - husk lang antenne Brecom virker på meg til å være noe billig OEM-greier fra Kina, men jeg kjenner ikke til radioene egentlig.
  3. Jeg lå for en del år tilbake inne i gangen hjemme og skjøt et (1) skudd på en hjort som stod rett utenfor. Hjorten datt som den skulle, men jeg fikk varige hørselskader og Tinnitus. Etter det har jeg skaffet meg både demper og elektronisk hørselvern. Nå gjorde det ikke saken bedre at jeg lå inne, men uansett så kan du være uheldig med geografien rundt deg og at denne ikke absorberer lydtrykket som forventet. Så ikke tro at et skudd uten demper eller hørselvern går fint. Det skal utrolig lite til for å pådra seg livsvarige hørselskader. Og om du tenker at Tinnitus ikke er noe problem, så kan jeg love deg at konstant pipelyd (konsertpiping) i ørene og hørsel som en 80-åring i en alder av 30 ikke har vært noe kjekt. Så mitt råd er: Skyt aldri uten hørselvern eller en god lyddemper !!
  4. solo

    Jaktkort?

    Inatur.no selger jaktkort - http://www.inatur.no/. Ellers så er det sikkert tilgjengelig på matbutikker, sportsbutikker, bensinstasjoner osv. rundt omkring i kongeriket.
  5. solo

    Hjortepølser

    Hjortejakten nærmer seg og i år har jeg gått til innkjøp av ny kjøttkvern og pølsestapper (Bosh MFW68660). Er det noen som har forslag til gode oppskrifter på hjortepølser? Hvor får jeg forresten tak i tarmer og hvilke type anbefales (svin eller får)?
  6. Har akkurat anskaffet meg ny Weatherby Vanguard S2 rifle og gleder meg til å teste den på skytebanen. Men det ser ut til å bli en langdryg affære. På Weatherby sine sider er det beskrevet en relativt omfattende "break-in" prosedyre med skyting av 3 skudd i serie, pusse mellom hver serie, vente til løpet er kaldt - og så på'an igjen. Totalt ca. 40-50 skudd (2 pakker) skal gjøres etter denne prosedyren. Er dette viktig eller bare "bullshit" som amerikanerne sier? Hva er vanlig å gjøre? This barrel break-in procedure requires two boxes of ammunition to complete. Start out by shooting one round at a time, cleaning the barrel thoroughly after each round and allowing it to cool. This process should be followed for a total of ten rounds. Then take the remaining thirty rounds and shoot ten three shot groups, cleaning the barrel thoroughly after each group and allowing it to cool completely before firing the next group. Once ten, three shot groups have been fired the barrel is adequately broken in. At this point the rifle can be sighted in and used.
  7. Lurer også på å kjøpe meg Bergans Pasvik Light. Noen som har testet denne?
  8. Jeg har akkurat bestilt meg en Hausken Jakt JD191, og gleder meg til å teste den om noen uker. 5dB mer dempninig tror jeg er merkbart når en tenker på at 3dB er halvering av lydtrykket. Nå skal jeg ha den på 30-06 så det stod mellom JD/SD228 eller JD191, men gikk for den minste. Ville ikke ha den større og tyngre enn nødvendig.
  9. Dette har vel vært diskutert her mange ganger før. Men jeg skjønner ikke hvorfor folk synes det er helt greit å gjøre seg til kjeltring når det gjelder jaktradio. Da er liksom alt lov... Svenske jaktkanaler er ikke lov å BRUKE i Norge. Punktum. Det er kun lov å bruke norske jaktkanaler til jakt i Norge. Programmering av "ledige" frekvenser som ligger utenfor jaktkanalene på Yaesu er heller ikke lov. Fristende? Ja, men fortsatt ikke lov. Sikringsradio og bruk av sikringskanalene krever konsesjon. Mange tenker at "det er jo så stille her - det går sikkert bra". Men vet du egentlig om frekvensene er i bruk? F.eks så har mange fiskeoppdrettere konsesjon på frekvenser som ligger helt opp til jaktradio frekvensene. De benyttes til alarmer, intern kommunikasjon eller styringssystemer. Forsvaret har også frekvenser som ikke ligger langt unna jakt frekvensene. Tipper at dersom du blir tatt med ulovlige frekvenser så tar de både radio og litt gryn fra lommeboken....
  10. I forbindelse med ettersøk av f.eks. hjort så leter man ofte etter blodspor slik at hunden har noe å starte på. Har selv erfart at det å finne første bloddråpen eller der hvor sporet starter kan være som å lete etter den berømte nålen i høystakken. Er det noen som har prøvd UV lys ifm. dette? Tenker da på en lommelykt med LED-basert UV lys...
  11. Ja ser ikke ut til at så mange er klar over det. Jonsered er eid av Husqvarna og produsert av Husqvarna. De har de siste 7-10 årene hatt nesten helt identiske sager. Eneste forskjellen er fargen på sagen og vinkelen på håndtaket. Mener at Jonsered er en divisjon i Husqvarna-konsernet... Selv har jeg en Jonsered 2150 og har vært veldig godt fornøyd med den. Starter alltid og går som en klokke. Men er forsåvidt enig med dem som mener at sagen kan virke litt svak. Skal lite press til på håndtaket før kjedebremsen slår inn. I følge forhandler skulle det være sånn. Vi har to 2150 og begge er sånn så det er nok ikke noe feil. Om Stihl er bedre på dette vet jeg ikke.
  12. Jeg har både Zodiac Team Pro og Lafayette Micro 5 og har lang erfaring med begge disse to. Begge er kanongode radioer som virkelig kan anbefales. Selv foretrekker jeg Zodiac'en av den enkle grunn at den er enklere å bruke. Selv om jeg anser meg selv som over snittet teknisk interessert, så synes selv jeg at Micro 5 har krøkkete menyer og at det blir mye trykking, prøving og feiling for å få til det en ønsker. Bare det å sette radioen på "Scanning" av kanaler kan være en prøvelse de første dagene av jakta.... Zodiac har de viktigste funksjonene på egne knapper og menyene er lette å bruke og intuitive. Rekkevidde og batterikapasitet vurderer jeg som omtrent lik. Micro 5 har to batterier og er helt vanntett ihht. IP67. Zodiac har et batteri og er vann- og sprutsikker ihht. IP65, noe som er mer enn nok for de som ikke skal dykke med radioen på seg. Jeg bruker alltid lang skogsantenne og har dette på begge to. Synes rekkevidde og lydkvalitet blir betraktelig bedre med det. Kvalitetsinntrykket totalt sett er kanskje litt bedre på Micro 5 enn for Zodiac Team Pro selv om pluggen på øremuslingen på Micro 5 ikke kan skrus fast slik som på Zodiac. Synes også at Micro 5 demper "squelch-klikket" som kommer i det en slipper knappen på mikrofonen bedre enn på Zodiac (de få millisekundene med sus). Min konklusjon: Dersom en vektlegger brukervennlighet og enkelhet i bruk: Velg Zodiac med lang skogsantenne. Dersom en vektlegger byggekvalitet, 100% vantett radio og to batterier: Velg Micro 5 Superpakke.
  13. solo

    lapua mega KLIKK

    Tja, det kan jo hende. Hadde dem oppbevart i innendørs bod de ukene jeg haddde dem, men hvordan de var oppbevart før jeg fikk dem vet jeg jo ikke. Har som sagt aldri hatt et eneste klikk etter at jeg byttet til Norma. Børsa var den gang skutt kanskje 700 skudd med.
  14. solo

    lapua mega KLIKK

    Har også opplevd klikk med Lapua Mega. Kjøpte en pakke på skytebanen for noen år tilbake og opplevde 3-4 klikk i en pakke på 20. Har etter det kun brukt Norma Oryx/Jaktmatch og aldri hatt et eneste klikk. Om det var ammoen vet jeg ikke. Kan kanskje like godt være tennstiften og fjæren min som ikke liker harde tennhetter? Har hørt at det kan være forskjell på hardheten på tennhettene, men vet ikke om dette stemmer. Børsa er ei Remington 700.
×
×
  • Create New...