Jump to content

joha39

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About joha39

 • Birthday 04/18/1994
 1. Takker for svar! Ser fra denne tabellen at man kan få opp hastighet ganske mye fra min-ladning til max-ladning. Vet du noe om hardheten i denne kula, og hvilken kule jeg kan legge meg inntil i sammenligning? Om TSX Barnes-kula på 180gr som du linker til lengre oppe, er lignende Trophy Bonded Tip-kula, ligger jeg vel tett opp mot maksladning på denne. Off topic, men relevant i mitt tilfelle: Har ladet opp noen "fornikla" Winchesterhylser og de gir som nevnt noe flat tennhette. Erfaringene mine fra Winchesterhylser er at hettene ofte blir flate uansett om jeg er langt fra maks. Bør jeg vurdere Norma-hylser/andre fabrikanter til mitt bruk uansett? Har du noe formening/erfaring rundt det?
 2. Har ladet opp noen 180gr Trophy Bonded Tip med 55gr N160-krutt og Col 82 mm. Det er ikke unormale tegn på hylser eller oppførsel under skyting med denne ladningen. Hettene ser greie ut (noe flate grunnet Winchesterhylse) og ikke sot på hylser. Samlingen sitter så bra som jeg klarer å skyte i benk, og innenfor det jeg forventer. Jeg lurer på om noen har testet tilsvarende, eller har andre forslag for å få utnyttet kula. Har ikke tilgang kronograf, så får ikke målt hastigheten. Prøvde å få kontakt med Federal for å høre om det var mulig å få ladedata på N160 og evt. N150-krutt, men fikk svar at de ikke hadde noen andre data å gå ut med enn det som ligger på sidene deres. Ser det er data på N540-krutt. Vil det da være hensiktsmessig å heller prøve å lade opp med N150-krutt som ligger nærmere i brennhastighet for å få en høyere hastighet på kula? Er det noen som har testet noen av disse kruttypene (N160 eller N150) for 180gr TBT i 30-06 og kan komme med noe? Federal sine sider med ladedata: https://www.federalpremium.com/reloading/rifle/recipe/?setId=081ae5fe-cc29-46e8-b66b-b68c95461a71
 3. Sitter nå selv og vurderer hva jeg skal finne på etter vgs. FHS frister veldig, og da også Øytun eller Nordfjord. Er det flere her inne på forumet som kan komme med anbefalinger? Fikk høre fra en som gikk på Øytun i fjor, og han sa det var et topp år. Men han opplevde kanskje litt at de med en god del erfaring (til alderen å være) ikke følte det ble nok utfordringer. Sagt på en annen måte la de veldig opp til at du skulle kunne komme som nybegynner. Det er jo flott, ikke misforstå, men for dem som kan en god del fra før, kan det bli litt "kjedelig". Noen som kan komme med innspill her?
 4. Ser også tegn til dette. Det blir observert og skutt flere hjort enn noen gang i området. Mange har viltkamera stående i skogen. De får ikke inn noe hjort om vår/sommer. Men når høsten kommer (omtrent samme dag hvert år i ca 3-4 år nå), kommer også hjorten til området. Her holder de seg en god stund, før de trekker opp igjen. Her er det lite elg i denne perioden rundt september-november. I områdene de trekker opp til igjen, forsvinner hjorten på samme tid som de trekker ned til "våre" områder, og kommer tilbake nå de forsvinner på viltkameraene her. Så mest sannsynlig er det de samme dyrene. Det som er merkelig, er at bare et par kilometer i naboheia, er det lite å se av hjort. Men her er det noe elg å se. Lengre opp i dalen, har det vært hjort i over 10 år. Om sommeren kan man se både hjort og elg beite på samme jorde. Her skyter de godt med elg og hjort hvert år, og har gjort dette i mange år. Der vi ser hjorten kommer til hvert år, er det nok en tendens til at hjorten dominerer enkelte områder. Så noe fasitsvar på om hjorten jager bort elgen er det nok ikke. Og er sikkert forskjellig fra plass til plass, og hvor store flokker med elg som var der før hjorten kom, og hvor store flokker hjorten går inn i området med.
 5. Hva gjør du får at den skal tåle 10 smell da? Noe spesiell vedlikehold du gjerne vil dele med andre Hauskendemper-eiere?
 6. Takk for tipset må jeg også si. Har bokmerket denne siden til nestegang jeg skal ha noe optikk. Men et tips til er å kjøpe amerikanske produkter/varer kontra merkene fra Europa. Det er her du har mest å spare (på veil pris her vs i USA).
 7. Du må nesten lese deg litt opp på det. Jeg fikk vertfall ikke kjøpt meg en Leupold VX-7 for ett år siden. Så jeg fikk vertfall problemer med å kjøpe et vanlig kikkertsikte til bruk på jakt. Endte opp med en VX-II, fordi basspro ikke hadde veldig mye bedre kikkert enn det.
 8. Du må også huske å ikke nevne at du er norsk, og skal ha den med til Norge. Da kan du få problemer med å få kjøpt, da de regner (regnet vertfall for 1 år siden), kikkertsikte som en del av våpen. Da må du ha eksportavtale for å få lov til å ta det med ut av landet. Dette er nok ikke et stort problem å få, men tar litt lengre tid. Jeg fikk problemer da jeg skulle kjøpe et sikte fra opticsplanet.com og sende det til amerikansk adresse. De så at betaler var norsk. Prøvde en gang til, med navnet og kortet til dem som bodde der borte, men brukte en .no adresse på mailen. I og med at dette kun var ei uke før pappa reiste over en tur, fikk vi ikke tid til å prøve noe annet. Han tenkte han bare kunne gå innom basspro eller en annen sjappe. Han fikk først beskjed om at han dessverre ikke fikk kjøpe, fordi han var norsk, og trengte en eksportavtale. Han pratet så med en annen litt eldre kar. Heldigvis ordnet han det slik at pappa fikk kjøpt siktet. Om du ordner med eksportavtale, må den nok også fortolles (selv om du kanskje ikke hadde tenkt til det). Du kan jo sjekke her hva de har å si: http://www.opticsplanet.com/our-policy.html
 9. Ja, får håpe de holder mål. Kjøpte akkurat bulkpakning med 1000. Men dette er kun til bruk på 100 m, kanskje 200 m. Og da trening til elgjakta. Ikke noe langholds- eller konkurranseskyting.
 10. Ja, hadde tenkt å starte på minimum. Lada 58 grs N160 krutt bak 150 grs MK kuler. Så prøver nok med det. Men skal sjekke ut for 155 grs Scenar også. Takk for hjelp!
 11. Er helt ny i ladegamet. Men vært hos en kar i bygda som har lært bort sine kunnskaper. Har foreløpig bare ladet Sierra MatchKing. Men kjøpte meg noen Nosler CC 155 grs cal. 30, til bruk i 30.06. Men har til nå ikke funnet noe ladedata til dette kaliberet. Er det noen som har erfaringer med denne kula? Bruker Vihta N160 krutt. Har blitt fortalt att ladedata til 155 Scenar/155 Sierra er så og si identisk. Sierra MK lada jeg med 58 grs, altså minsteladningen. Og det har funket helt flott i de snart 150 skuddene jeg har fyrt av med det. Er som sagt helt ny på dette, så flott om noen kunne kommet med noen råd og tips!
 12. Vet ikke hvor langt vestover du bor. Men det var akkurat kurs nå i Kvinesdal for ei uke siden. Usikker på om det er flere kurs i år.
 13. Ser den er litt eldre enn selger påsto da. Men ser fin ut, så 5 år til og fra betyr kanskje ikke all verdens... Ingen som har fornuftig svar på dette?
 14. Lite med aktivitet her ser jeg... Kjøpte meg ei fint brukt Beretta S686 Special 12/70. Er det noen av dere som kan litt mer om denne modellen en meg, og som kan svare på et par spørsmål? Ser det står AH inni en firkant. Indikerer dette produksjonsåret? På løpet står det også excelsior high strenght alloyed steel. Er dette bare metallet som er brukt i løpet? Eller har det noe å si på hvor mye løpet tåler (tenker på trykk)? Hagla er jo noen år, så spørsmålet uten å trykkteste den, kan jeg skyte stål i løpet med 1/4 trangboring? Står kg 1. 350 på det ene løpet. Er dette noe form for hvor mye den tåler, eller bare hvor mye det veier?
 15. Var i samme situasjon for ikke så lenge siden. Stilte vel omtrent samme spørsmålet her viewtopic.php?t=62910... Mange merker å velge mellom. Mange forskjellige meninger også! Ble til at jeg kom borti en som skulle selge en Icom F-51. Brukte den et bare ganger på senhøsten, og ser ut til å funke greit. Virker solid og robust. Rekkevidden er det heller ikke noe å si på. Eneste minus er kanskje at det ikke er den letteste radioen å skjønne seg på i starten. Det er heller ikke "hakk" i volumbryteren som låser den, noe som førte til litt øresus etter at volumet skrudde seg opp i lomma... Har løst problemet med å tvinne en strikk rundt. Men er sikker mange gode radioer der ute. De fleste med sine fordeler og sine ulemper. Men om kravene bare er å høre og bli hørt, samt koble til øremusling og lang pisk, er det ikke sikkert man trenger en radio til 5000, når det finnes radioer med akkurat dette til 2000! Kjente merker har som oftest mye ekstrautsyr som er lett å få tak i...
×
×
 • Create New...