Jump to content

Jeger'n

Members
  • Posts

    2,079
  • Joined

  • Days Won

    4

Jeger'n last won the day on March 21 2023

Jeger'n had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jeger'n's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

299

Reputation

  1. OK. Jeg syntes det så snaut ut med 0.21 mm større diameter bare 2 mm langre ned, men jeg stoler på deg. Forstår at det enkleste er å kappe med en gang og brotsje nytt, men originalpipa er ikke noe for lang som den er. Hvis jeg dytter inn en hjemmeladd 260 i CM kammeret da så vil jeg sannsynligvis kjenne om halsen på mine hjemmeladde 260 glir lett eller om jeg er så heldig at CM kammeret er tight over halsen eller ei? Aha?? 223 mer presis enn 222???
  2. Jeg vurderer kjøp av nytt våpen som ikke kommer i 260 Rem som er kaliberet jeg ønsker meg, men leveres i 6,5 CM. Noen som veit om den bare kan brotsjes om til 260 Rem eller om diameter over skulder på 6,5 CM er større enn diameter på tilsvarende sted er for 260 Rem? Hadde vært greit å kunne brotsje om uten å måtte kappe pipa i rævva og skru den lengre inn. Etter å ha kikket på målsatte kalibertegninger så tviler jeg på at det funker, men det kunne jo vært greit å få et svar fra noen som evt har kunnskapen da jeg neppe er den første som har tenkt denne tanken. Mine kunnskaper i matematiske beregninger strekker dessverre ikke til for å ta det i teorien. P.S. Forslag om å bruke opp pipa 6,5 CM eller å kjøpe alles DFS-favoritt 6,5x55 er ikke svar på spørsmålet
  3. Jeg har også et, sannsynligvis på et av husets lureste steder. Finner det i alle fall ikke igjen, og tenkte derfor å kjøpe et til. Da vil garantert det gamle dukke opp igjen også Synes det fineste hadde en viss misjon, men det kan sikkert diskuteres.
  4. Hadde en slik et par år. Målte aldri øyeavstand, men den opplevdes som kort. Var også litt sær på øyeplassering. Forøvrig et meget bra sikte. Har en Leupold VX-6 1-6x som jeg oppfatter som bedre på begge parametre. Hadde i mange år en Schmidt & Bender klassik 1,25-4x. Den tror jeg ville passet ypperlig til et slikt våpen.
  5. De har ikke med så fin korning.
  6. Jeg var hos B&T låsservice på Hamar.
  7. Noen som kan si meg hvem som importerer DMT evt noen som skaffer det meste av sortimentet? Jeg er ute etter det som heter Diafold Double sided med Extra fine (1200) og Extra Extra fine (8000). Kan selvsagt bestille fra USA, men jeg synes det er enklere å kunne bestille fra en norsk butikk, dersom noen har tatt seg bryderiet med å importere noen slike. Om jeg fårstår DMT sine nettsider rett, så er koden på det FWEEE
  8. Jeg fikk fatt i emner fra Duun som en lokal låsesmed freste. Han var ikke blid etterpå. Metallet i emnene var så hardt at det nærmest spiste verktøyet hans, påstod han. Ikke veit jeg, men jeg har da fått meg 2 reservenøkler
  9. Jeger'n

    Lucznik 87

    @temauseth Du har kanskje en ide?
  10. I min ungdom skjøt jeg en del elg og villrein med 180 grs Nosler Partition i både 308 og 30-06. Med de erfaringene i bakhodet så synes jeg at ekspansjonen i gelatintesten ikke er i nærheten av den praktiske reaksjonen til disse kulene.
  11. Jeger'n

    Rifle for elg.

    Hva mener du nå? Du har jo fortsatt ikke åpnet meldinga jeg sendte deg. Da blir det litt underlig å skrive så nedsettende om at andre ikke svarer på meldninger du har sendt.
  12. Jeger'n

    Rifle for elg.

    Ikke bare via Finn det. Jeg sendte deg ei mld her på Kammeret onsdag. Du har fortsatt ikke åpnet og lest den, så kommunikasjon tar enkelte ganger litt tid på Kammeret også.
  13. Jeger'n

    Sakoklubben

    Jeg kan sende deg noen gamle bruksanvisninger, men jeg er temmelig sikker på at forskjellen var at 579 hadde fast rekylklakk og 591 hadde løs rekylklakk.
  14. Jeger'n

    Sakoklubben

    Nå skal man være litt forsiktig med en gammel manns hukommelse. Den kan innimellom være litt upålitelig, men jeg mener å huske at du kan bruke stokk til 579. Er vel rekylklakken som er ulik. KKC leverer til den kassa.
×
×
  • Create New...