Jump to content

Per-S

Members
  • Posts

    6,556
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    92

Per-S last won the day on February 29

Per-S had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Per-S's Achievements

GrandMaster

GrandMaster (15/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

2.9k

Reputation

  1. Merkelig nok er det et bibelsitat jeg kommer på når du fortsetter med slike innlegg. Sitatet er "Du ser splinten i din brors øye , men ikke bjelken i ditt eget". Da er det fritt etter hukommelsen og sikkert fra en utdatert utgave av bibelen. Men moralen er at det er bedre å passe på seg selv og sine egne handlinger enn å stadig vekk kritisere andre.
  2. Dersom du leser det jeg skrev ser du at jeg omtaler søknad om å kjøpe med nostalgi som hjemmel en løsning dersom søker ikke hadde jegerprøven, så jeg har ikke vært så bastant som du har inntrykk av. Som du ser har Finito funnet lovteksten som beskriver dette og som jeg har skrevet flere ganger i tråden er det en selvfølge at alle som skal gis tillatelse til å eie våpen for bruk har tilstrekkelig kompetanse for sikker bruk.
  3. Det kunne jeg, men jeg så det som mer viktig at Kammeret som nettsted inneholder korrekt informasjon slik at andre som søker får riktig informasjon. Muligens også bidra til at de som poster innlegg vet hva de skriver om.
  4. Per-S

    500 Jeffery

    En kamerat har en 500 A-square på en 602 kasse. Å skyte med den kan ikke kalles fornøyelsesskyting. Den har tyngre kule og høyere hastighet enn 500 Jeffery. (600 gr og 2475 fps). Men om en holder i ro så er det faktisk god presisjon i våpenet, men jeg ville ikke prøvd en DFS omgang med den, da hadde jeg nok lagt godt trykt opp etter bakveggen på standplass.
  5. For å få et våpen til bruk registrert på seg må søker dokumentere både behov og skikkethet. Skikkethet betyr våpenopplæring som ved bestått jegerprøve. Dette fremgår av våpenloven. Nostalgi er akseptert som behovsgrunn, men om en ikke har opplæring i sikkerhet og bruk av våpen vil en ikke tilfredsstille krav til skikkethet. Da kan man få våpenet registrert på seg, men med begrensinger på bruk og anskaffelse av ammunisjon. De endringer som ble innført angående våpen anskaffet på grunn av nostalgi gjelder for personer som har jegerprøve og dermed også jaktvåpengarderobe, disse kan nå få tre våpen i tillegg med nostalgi som begrunnelse uten bruksbegrensing. Det samme gjelder om en kan dokumentere annen våpenopplæring. Men jeg har ikke sett noen endring på kravene for personer som ønsker våpen registrert på seg av nostalgiske grunner. For å kunne bruke våpenet kreves det dokumentert våpenopplæring. Trådstarter hadde ingen slik kompetanse, og om politiet innvilger en søknad vil det nok bli med bruksforbud. Dette er det selvfølgelig lett å endre om vedkommende tar jegerprøven. Det er åpenbart at mange roter med kravene til våpen anskaffet av nostalgiske grunner. Det er ulike krav om en har våpen fra før eller ikke, men det er alltid et krav til skikkethet. For de som ikke har lest hele tråden så bør de lese det sjette innlegget i tråden der @Vargenutaler seg om dette. Der burde tråden stoppet og alle innlegg etter dette er bare egnet til å forvirre trådstarter.
  6. Lee Enfield av alle typer har blitt brukt av Norske styrker fra 1940 til 1953. Det er mulig at det også har blitt brukt Lee Metford, men man brød seg ikke så mye om typen alle steder bare det virket.
  7. Disse er ikke så gamle at det er klorathetter. De vil nok fungere som treningsammunisjon og til oppskyting. Jeg vil fraråde å bruke dem på jakt da kulene ikke er av de beste. De har et rykte for å splintre og gi store kjøttødeleggelser. Det er bedre å spandere gode kuler på det du planlegger å spise. Det kan også forekomme etterbrennere, det betyr lite - om du holder i ro og tar gode avtrekk.
  8. "Sub skyting" får en til med eksisterende kruttyper med litt jobb, men for å lade røyksvakt i gamle svartkruttpatroner kan denne få liv i patroner som ellers er vanskelige med røyksvakt.
  9. Jada, jada, men har du lest innleggene i tråden? Det virker ikke slik når du blander inn en kone. Skulle tro du drev ekteskapsbyrå.
  10. Trådstarter har ikke oppgitt kjønn og jeg oppfatter at han er nybegynner på våpen. Da er de fleste innleggene i tråden mer egnet til å forvirre personen enn opplyse vedkommende. Det han trenger å viteskrev jeg i første innlegg.
  11. N32C har vel stort volum i forhold til vekt. Om ikke RS 14 har det samme er det ingen fordeer med det i forhold til andre krutt.
  12. Men han kan få det registrert som affeksjon selv om jaktgarderoben er full, kona behøver ikke involveres.
  13. Dersom man er jeger uten jegerprøve jakter man ulovlig. Har man jegerprøve får man registrert våpenet på seg selv og behøver ikke gå via kona.
  14. Du kan ikke jakte uten jegerprøve og om du ikke har andre våpen eller kan dokumentere våpenopplæring tilfredsstiller du ikke lovens krav til kompetanse og kan få restriksjoner på bruk av våpenet. Hvordan dette løses etter den siste revisjonen av loven og forskriften er jeg usikker på.
  15. Jeg reist med Namibian til Windhoek via Frankfurt og det var ok. Det er noen år siden og våpenet forsvant på returen. Det dukket plutselig opp to måneder senere etter mye mailer til selskap og andre. Jeg tror det var et sjeldent uhell, Namibien har et godt rykte, og jeg ville ikke nølt med å bruke det igjen.
×
×
  • Create New...