Jump to content

Bartemannen

Members
  • Posts

    1,653
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Bartemannen last won the day on February 15

Bartemannen had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bartemannen's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

606

Reputation

  1. Da må jeg få lov til å stille samme spørsmål som @AGR416; når har jeg sagt noe om deg som person? Jeg har gått gjennom alle mine poster i denne tråden og finner ikke noe personangrep. Det som er på grensen av fascinerende hvis man leser gjennom alle 5 sider i denne tråden er hvordan du kaster ut påstand på påstand, men hver gang noen stiller deg konkrete spørsmål om kilder, bevis etc så velger du bevist å overse alle slike poster og bare turer på videre.
  2. Du leser statistikk som fanden leser bibelen. Eller det vil si du leser neppe statistikk når du kaster ut disse tallene for de stemmer ikke. Du bør hvertfall ta med kilder når du skriver slikt. Her er korrekt statistikk: Kan være verd å merke seg at flesteparten av dommene mot Norge har handlet om retten til privat- og familieliv, som er beskyttet i EMK artikkel 8. En klar overvekt av disse dommene har omhandlet barnevernssaker. Hvordan kommer du frem til det? Hvor har du det fra? Å sammenligne med et diktatur - som du selv påpeker at Russland er - lite hensiktmessig. I diktatur rapporter folk sjelden slike saker da det som regel går meget dårlig med folk som setter seg opp mot diktatur. I Russland var det en periode veldig populært at oppviglere falt ned fra balkonger på uforklarlig vis. Dine regnestykker er helt feil. Hvordan kommer du frem til noe slikt? Heldigvis har Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) allerede gjort beregningene for oss så vi slipper å hive ut gale tall. Russland har ligget helt opp mot 10.000 saker i året frem til Ukraina angrepet. Da strammet Putin enda mer til, og tallene falt dramatisk. Men er fortsatt over dobbelt så høye som de 900 du opererer med. For Norge så er tallet 0,16 i forhold til befolkningen og for Russland 0,12. Når det er sagt: uansett helt ubrukelig å sammenligne et av verdens beste demokrati mot et av verdens verste diktaturer. Og igjen er Norge omtrent best i klassen. Kun et fåtall tall som Danmark, Sverige, Nederland som kommer foran Norge. Igjen så gjengir jeg kilden som er EMD selv.
  3. Hos oss dekker kontingenten alt av trening og skyting innendørs og utendørs. Samt storviltprøve. Ofte mye folk på storviltprøvene, men er det fullt så koser man seg med kaffe på utsiden (under tak). Har aldri hørt at noen har blitt bedt om å begrense seg på antall skudd.
  4. Har veldig vanskelig for å tro at det er noe forskjell på dette på disse to. Eller for den saks skyld andre kvalitetsprodusenter. Jeg skjønner du baserer dette på en personlig erfaring basert på en tydeligvis klein Beretta du kjøpte ubrukt og usett, men med tanke på råd til trådstarter som lurer på å kjøpe hagle så er det muligens litt misvisende å gi denne personen inntrykk av at Browningen på noe vis er bedre enn Berettaen. At du skal skru inn chockene godt står det nok i bruksanvisningene hos alle. Ikke bare med tanke på dritt, men at du kan ødelgge gjengene dersom du skyter i løp med løse chocker.
  5. Står det i bruksanvisningen at Browning har tightere chocker enn Beretta? Mulig jeg spurte uklart, men det jeg tenkte på var det du skrev om at "Browning har mindre av de problemene da du ikke får slam mellom choke og løp"
  6. Da er jeg med Var ikke slik jeg forstod det først, men det var oppklarende Det høres snodig ut. Hvor har du dette fra?
  7. Var generelt i tvil om jeg gadd å svare i denne tråden for jeg mistenker etter hvert at det er et par troll ute å går her. Men en kommentar når det gjelder utsagnet nedenfor her. Det var dette med forsvarlig jakt da. Hva i all verden gjør du med et våpen i skogen når du ser så sliten at du hallusinerer (uansett om det er det korrekte medisinske uttrykket eller ikke)? Om du er i en slik tilstand så hold deg hjemme. Kanskje aller best i senga til du er utvilt.
  8. Hva mener du med at chokene er tettere? Skjønte ikke. At du kjøpte en hagle hvor forrige eier hadde latt chokene stå i så lenge at de satt fast, og forkortet haglen har jo ikke noe med at det er Beretta å gjøre? Hvis han/hun/hen hadde gjort det med en Browning hagle som du hadde kjøpt brukt med de problemene, hadde du da vært skeptisk til Browning? Eller skeptisk til forrige eier? Du skjønner hvor jeg vil med dette For mange herrens år siden skulle svigerfar endelig bytte ut sin Volvo 240. Han vurderte Audi A4 som den gang var en ganske ny bil på markedet, og spurte en kollega som eide en slik om hva han syntes og han kunne anbefale bilen. "Nei, det kunne han hvert fall ikke. Han var sååååå misfornøyd med bilen". Hvorfor? "Fordi jeg har punktert på den 2 ganger nå på kun 6 måneder. De har aldri skjedd med noen andre biler jeg har eid". Sann historie fra NAV-miljøet (de jobbet i NAV - de var ikke NAV'ere). Ellers er jeg veldig enig i det du og andre skriver om å først og fremst kjøpe en hagle som passer. Det er det viktigste av alt når det gjelder hagle føler jeg. Jeg var en gang på en åpen dag hos Jakt & Friluft for 10-12 år siden. Testet en Krieghoff med fantastisk trestokk som sikkert kostet mer enn en ny nevnte Audi A4. Traff omtrent ikke en dritt. Så testet jeg også en midt-på-treet prismessig Benelli halvauto. Leirduene knuste en etter en!! Forøvrig angrer jeg fortsatt på at jeg ikke bare kjøpte den Benelli'en. @Kaffemumrikken, du kan ikke gjøre feil om du velger Browningen eller Berettaen når det gjelder kvalitet. Begge er kjempevalg. Men ved hagle kjøp: kom deg i butikk og prøv først. Og bor du sørpå så du kan komme deg til Jakt & Friluft så får du også garantert en bedre pris enn det som står på prislappen.
  9. Mange ord du like godt kan slette der synes jeg for å fange om flere som ikke bør eie våpen. Psykiatriske pasienter med psykoser tunge rusmisbrukere personer med et særdeles kriminelt sinnelag. Leser ikke om mange av disse i nyhetene. Hvilken tingrett sogner du til hvor det er så mange rettsaker som omhandler vådeskudd? På generell basis etter å ha lest dine poster så fremstår det som du har veldig lite tillit til vårt rettsvesen. Selv om det ikke er feilfritt (vi har med mennesker å gjøre) så ansees det allikevel til å være blant verdens best. Et par kjapp søk over verdens beste rettsvesen gir meg konsekvent Norge på 2-3 plass. Som regel bak Danmark. Så kan man si hva man vil om denne type oversikter og statistikker, men den viser nå allikevel en rimelig soleklar trend. https://bscholarly.com/countries-with-the-best-judicial-system-in-the-world/ https://worldjusticeproject.org/our-work/wjp-rule-law-index/wjp-open-government-index/global-scores-rankings https://www.legalscoops.com/top-10-countries-with-best-legal-systems-around-the-world/ Nå har jeg ikke lest alt du har postet her på Kammeret, men snakker du av egen dårlig erfaring med nevnte etater?
  10. Du kan med skyte: Fin/grovpistol NAIS fin og grov finfelt, grovfelt og militærfelt hurtig fin, grov og militær standard T96 fin, grov og militær Mulig glemt noen i farta. Du finner alt av reglementer selv på https://www.skyting.no/lover-og-regler/konkurransereglement/
  11. Dødsbo? Kjeltringer med ulovlige våpen? Innbyggere på Svalbard? Ansatte i Forsvaret eller HV personell? Ansatte i Politiet?
  12. Enig. Men da snakker vi om et kontrollert avtrekk i sikker retning. ikke vådeskudd som det refereres til i artikkelen.
  13. Jeg tenker uansett hvem og hva slags våpen så hjelper det veldig godt å holde fingeren langt unna avtrekker. Da er mye gjort.
×
×
  • Create New...