Jump to content

Harehund og tamme kaniner


tischulstad

Recommended Posts

Hei,

 

Vi henter snart vår første harehund, en dunkertispe. Hun blir nok først og fremst en familiehund, men ønsker også å prege henne på hare, da vi ha god tilgang på terreng for harejakt både hjemme og på hytta. 

 

Er det noen som har erfaring med hvordan harehunder reagerer på kaniner? Svigersøster har kaniner, stort sett i bur, men også ganske ofte på rømmen. Skiller en harehund på tam-kaniner og hare i skogen, eller vil lukt og syn av disse kaninene bli et stressmoment når vi er på besøk tror dere? Også litt spent på om det vil kunne påvirke jaktinstinktet dersom hun sosialiseres med disse kaninene som valp. 

 

Alle erfaringer og synspunkter mottas med takk :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

I min erfaring så lærer hundene fort at dyr hjemme er off limit og dyr i skogen er ok. Har jakthunder, katter, høner, griser, hest og sau her hjemme. Hverken hundene eller kattene bryr seg om hønene her hjemme men fugler i hagen og skogen er kjempe spennende. Hadde en gang ei grosser munsterlender. Brydde seg ikke om katta i huset hos oss. Men når vi fikk hu så hadde hu kverka katta til naboen til forrige eier. Hu var 8 når  vi overtok hu. Det tok vel et par dager så var husets katta og geosser'n venner. Men hu likte aldri andre katter. Men du bør starte tidlig å venne de til hverandre så går det nok bra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...