LawftyGoals Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 (edited) Hei! Noen som kjenner til om disse er herdbare? Har funnet noen og sett at smiutstyr mener de er av mild stål. Samtidig mener de at man kan lage kniver av dem og lenker til railroad spikes. Slik jeg skjønner det er de Amerikanske herdbare. Er de norske det også? ENDRING; Om noen skulle søke dette opp i framtiden har jeg funnet ut at de fleste jernbanespiker er faktisk av mild eller hardere stål, men ikke hard stål, dette betyr at de egner seg ikke til nnivlaging, bortsett fra i tilfelle det skal lages kun for utstilling eller hvis det legges hard stål i midten. Edited August 12, 2020 by LawftyGoals Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HansEinar Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Har du funnet karboninnholdet? Hvis de harde har ca 0.5% karbon kan det brukes til kniver og verktøy som ikke skal være så skarpt, dvs ha større eggvinkel. Jeg har lagd kniver av alt mulig skrot; hov rasper, sagblader, fjærer osv. og de har tatt herding. De kan selvfølgelig ikke sammenlignes med ordentlig knivstål, men det er moro lell! Skulle vært moro å lage en norsk Railroad spike kniv Ellers er det to måter å finne ut om de kan brukes, herde en bit å se om fila biter eller biten blir sprø. Og så kan gnistprøving brukes. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.