Jump to content

drevervalp


Brendekjær

Recommended Posts

Var ute og gikk tur i kveld med min 7 mnd gamle drever valp. da vi skulle igjennom et skogholt gikk vi på to rådyr , såjeg tenkte at kanskje jeg kunne få min første los med valpen men den fulgte bare åp spora i ca 40-50 meter før den kom inn igjen og "rotet" rundt i foten der de hadde beitet... noen som har erfaringer med dette? vet jo at det ikke er ideelt å slippe i mørket men klarte ikke å la vær::: valpen pleier å ha gode søk når vi er på skauen til normale tider.. er sikkert litt utolmodig....

Link to comment
Share on other sites

Handler om trygghet det der. Er den ikke veldig skogsvant, eller vandt med å være unna deg i lengre perioder i skogen, vil den ikke bare fly av gårde i full los med mindre den er veldig selvsikker. Men det kommer - det er ingen fare. Mange små skritt så kommer det fint. 7 måneder er ingen alder uansett.

 

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Nå kjenner jeg ikke drevere veldig godt, men det var vel noen utydelige faktorer som gjorde at den ikke fulgte på og loset. Episoden er nok med på å tenne bikkja uansett.

Drevere kan vel være tidlig ut med å jage, og basseten min hadde sine første loser ved 7 mnd alder, så det skjer vel når som helst! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Overhodet ingenting å bekymre seg for. Bare å slippe på og ta tida til hjelp. Har jaget inn drever i mange år nå, og sitter også med ett lite inntrykk at de har blitt senere i løpet av åra. Første tispa jeg hadde jaget for fulle mugger ved seks måneders alder, men i ettertid synes jeg man skal roe ned litt med å slippe for tidlig. Dette i hovedsak for å ikke overtenne de for tidlig. En drever jager, så enkelt er det. Problemet er vel heller at de ofte har litt i overkant mye jaktlyst..

 

Lykke til videre!

Link to comment
Share on other sites

Hei!

 

HAr sjøl en drever som er 18 mnd. Det er en hannhund som er vanvittig seint ute. Seinest i dag var han mer opptatt av å leke med kongler og pinner. Mildt sagt noe irriterende...

Tenkte jeg bare skulle gi deg et par tips, som jeg har synda for mye mot.

 

Sitt stille med bikkja, og la den slå ut! Med andre ord, ikke gå for mye med den! Men søket sier du er bra, så det er nok kurant.

Og det er nok en fordel å jage den inn på hare...

 

Når det gjelder drever er det vel egentlig ikke noen ulempe at den kommer litt seint, men husk på at den må kunne jage bra på hare for å kunne opnå championat. Så jeg jager mest mulig hare med min. Da må han også lære seg å være spornøye, som medfører at rådyrlosene går noe saktere, og dyra har en tendens til å ture mer.

 

Lykke te! Skitt jakt...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...