Jump to content

223 kontra 6 mm BR


Tomas

Recommended Posts

Sitter på en temmelig ny Ruger M 77 i 223, valgte dette kaliberet da det var mulig å bytte til 6 mm Br ble det meg fortalt. Er det noen som har erfaring fra et slikt bytte. Ser at hylsebunn er litt grøvre på 6 mm Br ( bygger på 308 hylse/243 ? ), regner med at det går å dreie ut av sluttstykke, men hva med utdrager må den byttes/modifiseres?

 

I dette kaliberet er det merkbart stor variasjon av kulevekter, som i sin tur ideelt krever ulike rilestigninger. Skyteavstander på skogsfugel kan vel bli opp til 200 m. Hvilke kulevekter bør en satse på, tyngre kuler mindre avdrift, men aber med at kula faller raskere. Hvilke kulevekter er lettest å få tak i handelen. At våpenet nok også vil bli benyttet til rådyrjakt er nok tilfelle, men primært skogsfulgel. Kombinasjonen helmanter - buttneset kule og boattail eksisterer det?

 

Våpenet har plaststokk, hvilket behov er det da for bedding? Bytter jeg løp, vil jeg nok gå opp til et noe grøvre løp hvilket innebærer at jeg må ta ut noe av løpskanalen, noen kommentarer. Har laget flere stokker til rifle i tre, men er det noe jeg må ta hensyn til når jeg jobber i denne plaststokken?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...