Jump to content

Patron lengde Amax 6.5 55


Ffrodel

Recommended Posts

Du måler hvor lange de kan være i din pipe, og trekker fra en mm eller to.

Edit: Jeg finner ikke ut av den nye søkefunksjonen. Vet det lå en link til "pussestokkmetoden". får heller beskrive den.

Ulike kamre er litt forskjellige. Det vil si at en 6.5x55 patron hvor kula akkurat butter mot bommene i min rifle, kanskje kan være 4 mm lenger før kula treffer bommene i din rifle. Det er lurt å ha litt mellomrom mellom kula og bommene - det kalles friflukt. Som hjemmelader har du mulighet til å tilpasse ammunisjonen slik at kula har minimalt med friflukt. Da blir det oftest best presisjon. Du måler dette på følgende måte:

1. Stikk pussestokken din fra løpsmunningen og ned i pipa inntil den stopper, med lukket bolt. Sett et tusjmerke på stokken akkurat der den stikker ut av munningen.

2. Ta ut bolten.

3. Før en kule inn i kammeret til den ligger mot bommene. Jeg pleier å presse den forsiktig mot bommene med en kulepenn eller lignende.

4. Stikk pussestokken inn igjen, til den treffer kula. Sett et nytt tusjmerke på stokken der den stikker ut av munningen.

5. Mål avstanden mellom de to strekene. Du har da totallengde på patronen når kula butter i bommene, med denne kula, i ditt kammer. Gjør dette med alle kulene du skal lade.

6. Trekk fra hvor lang friflukt du ønsker, og du har COL (totallengde) på patron for ditt kammer, med denne kula.

 

Sørg for at fronten på pussestangen er flat, slik at det ikke er et hull i tuppen som spissen på kula kan gå ned i. Da blir målingen litt feil. Dersom du har en spiss jag på pussestokken kan den skli ned langs kula, og målingen blir også feil. en eller annen flat ende på stokken altså, som står på under begge målingene.

Dersom du ikke vil ha tusjmerker på stokken din kan du sette på en tapebit og merke på den.

 

Lykke til!

 

Bent   

 

Edited by Skaubjønn
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...